Megvan az állami elektromos autók flottakezelõje
2018.03.10
A Mercarius Flottakezelõ Kft. nyerte el az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által 83 darab tisztán elektromos autó teljes körû flottarendszerû üzemeltetésére kiírt nyílt közbeszerzést. Az eredményt az ajánlatkérõ tette közzé a Közbeszerzési Értesítõben - írja a napi.hu.

A február 13-án megkötött szerzõdés keretösszege 96 millió forint. A nyertes feladata a casco és a kötelezõ biztosítás ügyintézése, a téli-nyári gumicserék szervezése, a gumiabroncsok karbantartása, javítása, a kocsik karbantartása, javítás esetén csereautó biztosítása, assistance-szolgáltatás, továbbá az adminisztratív teendõk elvégzése.

Indult még a tenderen, de nem nyert a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft., míg a LeasePlan Hungaria Zrt. ajánlata érvénytelen lett.

A kormány a múlt év végén rendeletben írta elõ, hogy az elektromibilitás hazai elterjesztésének közfeladatait az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. lássa el. Ebbe beletartozik a saját töltõhálózat kiépítése, egyes költségvetési szervek elektromos autó beszerzéseinek segítése, illetve az egyes töltõhálózatok közti átjárhatóságot biztosító elszámolóház létrehozása.