A legtöbben a befektetési alapokat preferálják
2018.05.02
A havi rendszerességû megtakarítás a befektetõk negyedére jellemzõ, 80 százalékuk pedig évente legalább egyszer figyel arra, hogy félretegyen valamennyi pénzt – derül ki a K&H csoport felmérésébõl. A pénzintézet a magyarországi prémium, tehát az átlagnál magasabb tartalékkal rendelkezõ befektetõk megtakarítási szokásait vizsgálta; 1850 fõ válaszolt a kérdéseikre, országosan 27 helyszínen tavaly õsszel – olvasható a pénzintézeti csoport közleményében.

Arra a kérdésre, hogy milyen befektetésekkel növelné portfólióját, a megkérdezettek 53,6 százaléka a befektetési alapokat említette. 

A megkérdezettek 35,9 százaléka nevezte meg a befketetési portfóliója lehetséges növeléseként a részvényeket, míg 20,9 százalékuk az államkötvényeket említette.

A válaszadók 11,7 százaléka a bankbetéteket preferálná, 7,4 százalék a devizát és 4 százalék a befektetéssel egybekötött biztosítást.

A rendszeresen félretett havi pár ezer forinttal rövid idõ alatt megalapozható a pénzügyi biztonság. Néhány év alatt pedig már komolyabb megtakarítás is elérhetõ – hangsúlyozta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelõ vezérigazgatója.