Az Erste Group és a Vienna Insurance Group meghosszabbítják az együttmûködési szerzõdést
2018.05.19
Az Erste Group (Erste) és a Vienna Insurance Group (VIG) által 2008-ban megkötött értékesítési megállapodást 2033 végéig meghosszabbítják. Az errõl szóló szerzõdést 2018. május 17-én írták alá.

Az Erste és a VIG 2008 óta fennálló szoros stratégiai partnersége rendkívül sikeresen mûködik. A meghosszabbítás keretében könnyebbé kívánják tenni a hozzáférést az ügyfelek számára az átfogó termékkínálathoz, illetve mindenekelõtt a szolgáltatáskínálathoz. 

„Az adott együttmûködés kizárólag ügyfeleink érdekét és a lehetõ legjobb kiszolgálásukat támogatja. Lehetõvé tesszük számukra, hogy a teljes körû pénzügyi kínálatból tudjanak választani, akár a fiókokban, akár online. Célunk az is, hogy minél rugalmasabb biztosítási termékeket fejlesszünk ki, melyek egyszerûen és problémamentesen alkalmazkodnak az ügyfelek élethelyzetéhez” − vázolja fel Peter Bossek, az Erste Group igazgatósági tagja, milyen elõnyökkel jár a partnerség az ügyfelek számára.

A Vienna Insurance Group elsõsorban a beteg- és vagyonbiztosítások kiépítésében lát potenciált az Erste Groupon keresztül. „Célkitûzésünk, hogy szélesítsük a jelenleg túlnyomórészt életbiztosításokból álló ágazatokat a komplett biztosítások irányába, beleértve az egészség és a nem-életbiztosítás területét is. 

Mindemellett arra is törekszünk, hogy ügyfeleink elégedettségét magas színvonalú szolgáltatásokkal és gyors reakcióidõvel vívjuk ki. Ehhez kapcsolódik a termékek átlátható kialakítása és beágyazása az Erste Group digitalizálási offenzívájába. Partnerünk, az Erste Group a legnagyobb páneurópai bankplatformot hozta létre a piacon, amelynek elfogadottsága igen magas az ügyfelek körében” − nevezi meg a következõ lépéseket Prof. Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. Az elsõ biztosítási termékeket Ausztriában máris kínálják a „George” platformon. A két szerzõdõ fél megállapodott abban, hogy közös digitális hubot, azaz központot hoz létre, melynek telephelyéül Csehországot választották.

A VIG- konszerntársaságok jelenleg az Erste Group és Takarékpénztárakkal (Sparkassen) tíz országban mûködnek együtt (Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Románia, Szerbia, Montenegró, Macedónia és Bosznia-Hercegovina). „Partnerségünk alapja a közös alapvetõ emocionális elképzelés. Mindkét vállalat a 19. században jött létre azt az alapeszmét követve, hogy mindenki számára elérhetõ pénzügyi szolgáltató legyen. Nagyon hasonló a felfogásunk arról, miként lépjünk fel a Közép- és Kelet-Európai piacainkon, ezért tudunk ilyen jól együttmûködni” − magyarázza Peter Bosek az együttmûködés siker tényezõit.

Abban a hat országban (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország és Románia), ahol a VIG eddig saját banki biztosítótársaságaival az Erste Group partnereként mûködött, 2017-ben kereken 1,3 milliárd euró értékû biztosításidíj-volument gazdálkodott ki. „Az együttmûködés meghosszabbítása számunkra nemcsak a sikeres közös munka megerõsítését, hanem biztonságot és jobb tervezhetõséget is jelent a további üzleti fejlõdést illetõen. A termékterületen 2017-ben az arra kiválasztott bankokban kísérleti projektként bevezetett elsõ intézkedések hatására máris kedvezõ ütemben nõtt a szerzõdéskötések száma” − fogalmazza meg bizakodását a VIG és az Erste Group közös jövõjét illetõen Prof. Elisabeth Stadler.