Szlovéniában és Lengyelországban terjeszkedik a Generali
2018.05.27
A Generali CEE Holding B.V. és a szlovén KD Group, finanèna dru¾ba, d.d. megállapodása értelmében a Generali 100 %-os részesedést szerzett az Adriatic Slovenica, zavarovalna dru¾ba, d.d. biztosítóban. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követõen válik véglegessé.

Az Adriatic Slovenica biztosító a nem-életbiztosítások, egészségbiztosítások, és az élet- és nyugdíjbiztosítások teljes palettáját forgalmazza. A vállalat félmilliós ügyfélkörrel és több, mint 1,7 millió szerzõdést tartalmazó állománnyal rendelkezik. 2017-ben bruttó díjbevétele elérte a 304 millió eurót. Közel 15%-os piaci részesedésével, a harmadik legnagyobb biztosítóként tartják nyilván. A felvásárlási megállapodás részeként a Generali megszerezte a több, mint 750 millió euró vagyont kezelõ KD Skladi alapkezelõt is, mely 20%-os piaci részesedésével Szlovénia harmadik legnagyobb alapkezelõje, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Makedóniában is.

A Generali fontos vállalatfelvásárlásokkal növeli jelenlétét Lengyelországban is. A német tulajdonosokkal, a Concordia Versicherunggal, illetve a Vereinigte Hagelversicherunggal kötött megállapodás értelmében a Generali teljes körû ellenõrzést szerzett a lengyel életbiztosító, a Concordia Capital SA, valamint a nem-életbiztosító, Concordia Polska TUW felett. A tranzakció a pénzügyi felügyelet és a versenyhivatal jóváhagyását követõen válik véglegessé.

Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding vezérigazgatója, illetve a Csoport ausztriai, közép- és kelet-európai és oroszországi tevékenységéért felelõs regionális vezetõje szerint a felvásárolásokkal a Generali Csoport piaci részesedését Ausztriában, a KKE-i régióban és Oroszországban közel 7%-kal tudta növelni, díjbevétele pedig meghaladja a 6,4 milliárd eurót.