Az Allianz Partners USA bemutatta az univerzális kárrendezési portált az AI segítségével
2024.10.03

Az Allianz Partners USA bemutatta új univerzális kárrendezési portálját, amely mobilbarát kialakítással segíti az ügyfeleket az utasbiztosítási kárrendezési folyamat egyszerű lebonyolításában.

A mesterséges intelligencia növekvő használata számos üzletágban kiváltja a kárigényeket.

A teljesen újratervezett oldal friss, könnyen követhető oktatási tartalommal és továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkezik. A bejelentkezési oldalakon élő chat funkciót is kínál, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül egy ügynökkel beszéljenek, és kérdéseikre a helyszínen választ kapjanak.

A dokumentumfeltöltési funkciókat is továbbfejlesztették, és a szükséges dokumentumok személyre szabott listájával egészítették ki, amely a benyújtandó kárigény típusán alapul, így segít kiküszöbölni a zavart azzal kapcsolatban, hogy milyen dokumentumokra lehet szükség a kárigény benyújtásakor.

A kárigény státuszsávot is újragondolták, hogy az ügyfelek aktuális státuszát jobban szemléltesse, és dinamikusan frissüljön, ahogy a kárigény előrehalad a folyamat során.

A kárigénylési folyamat során a kommunikáció is javult, és az ügyfelek kárigényének státuszát SMS-ben, e-mailben vagy a kárigénylési portálon keresztül lehet megerősíteni.

Az Allianz Partners USA folytatja beruházásait a kárigény-automatizálásba a folyamatok racionalizálása és a kárkifizetések felgyorsítása érdekében.

Az elmúlt évtizedben a vállalat fokozatosan növelte a robotizált folyamatautomatizálási (RPA) botok használatát, amelyek az emberi felhasználókhoz hasonlóan lépnek kapcsolatba az alkalmazásokkal.

Az Allianz Partners 2024-ben korszerűsíti technológiáját, és az RPA-t mesterséges intelligencia alapú kárigény-automatizálási képességekkel váltja fel, amelyek képesek automatikusan jóváhagyni és kifizetni bizonyos típusú kárigényeket. Az ügyfelek és a partnerek biztosak lehetnek abban, hogy csak emberi elbírálók fogják elutasítani a kárigényeket, és ez csak az akták alapos vizsgálata után történik.