A Croatia Osiguranje Group díjbevétele június végén meghaladta a 2 milliárd kunát
2018.08.22
A Croatia Osiguranje Group õrzi vezetõ pozícióját Horvátország biztosítói piacán 31,9% -os részesedésével. Mint a társaság részvényese, a Rovinj központú Adris Grupa konzorcium közleményében bejelentette: "Mind a vagyonbiztosítási, mind az életbiztosítási piacon piacvezetõ".

A Croatia Osiguranje 1,71 milliárd kuna - kb. 232 millió euró - bruttó díjbevétele a tervezett optimalizálás és portfolió-csökkentés ellenére 7 %-kal haladja meg az egy évvel korábbit.

A Csoport bruttó díjbevétele elérte a 2 milliárd kunát - 272 millió eurót - és 8 %-kal volt magasabb, mint 2017 hasonló idõszakában. A combined ratio, mint az üzleti hatékonyság egyik kulcs-mutatója, csoportszinten 91,4 %-os volt, 7 százalékponttal javítva az egy évvel korábbi, hasonló idõszakban mértet.
A Croatia Osiguranje Group 2018 elsõ félévében 215 millió kuna - 29 millió euró – nettó nyereséget ért el.

Az 1884-ben alapított Croatia Osiguranje Group Horvátország legnagyobb és legrégebbi biztosítója. 2014-ig állami többségi tulajdonossal mûködõ biztosító jelenleg az Adris Grupa helyi konzorcium tulajdonában van, amely más, turisztikai, valami ingatlan-, dohány- és élelmiszeripari érdekeltségekkel is rendelkezik. A Croatia Osiguranje Group a szlovén, a szerb és a macedón is jelen van.