Óvintézkedéseket javasol az Aegon biztosító
2019.06.21
A múlt hét végi és az elmúlt napok szélsõséges idõjárása miatt összesen mintegy háromezer lakásbiztosítással kapcsolatos kárbejelentésre számít az Aegon biztosító. A legtöbb káresemény, 1633 a múlt vasárnap történt, jelentõs részük Kelet-Magyarországon.

Vasárnap kezdõdött a viharokkal, jégesõvel és felhõszakadással járó szélsõséges idõjárás, azóta 2614 kárbejelentés érkezett Magyarország piacvezetõ lakásbiztosítójához. Az Aegon összesen mintegy négyezer kárbejelentésre számít. Eddig csaknem 39 millió forint értékû kárt fizetett ki ügyfeleinek az Aegon és további mintegy 14,2 millió forintnyi kárigény áll kifizetés alatt. A károk átlagos mértéke elmarad a tavaly õszi viharos szezonban tapasztalttól, negyvenezer forint körül alakul. 

A legtöbb kárbejelentés, 705 darab a vihar miatt érkezett, 549 káresemény a jégverés, 536 a villámcsapás miatt, míg 430 esetet a felhõszakadás számlájára ír az Aegon Biztosító. A szélsõséges idõjárás ezúttal a keleti országrészben okozta a legtöbb bosszúságot az embereknek, Szabolcs-Szatmár Bereg megyébõl 560, Borsod-Abaúj-Zemplén megyébõl 235, Baranyából pedig 209 beérkezett kárigényt regisztráltak.

Az Aegon a vagyonbiztonság érdekében óvintézkedéseket javasol a viharos idõszakban:

  • Húzzuk ki a konnektorból az elektromos berendezéseket, ha hosszabb ideig nem leszünk otthon. A villám okozta elektromos zárlat nem csupán az értékes készüléket teheti tönkre, hanem tûzhöz is vezethet.
  • Sose hagyjuk nyitva az ablakokat, ha elmegyünk hazulról.
  • Rendszeresen ellenõrizzük az épületek tetõszerkezetét, ha meggyengül, intézkedjünk a javításról!
  • Ne hagyjunk kint tárgyakat (kerti bútorok, grilleszközök, nagyobb szerszámok, játékszerek stb.), ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon, vigyük õket védett helyre.