Nyugtatja a Dimenzió tagjait az MKB
2018.01.10
A Dimenzió egészségpénztárat „bekebelezte” az MKB, az átkerült tagok pedig az elõzetes tervek szerint holnaptól tájékozódhattak volna egyéni számlaegyenlegükrõl. Mivel azonban az átadás még nem fejezõdött be, könnyen lehet, hogy a dimenziós pénz sehol sem látszik. Aggodalomra azonban semmi ok, késõbb majd költhetõ lesz - írja az azenpenzem.hu.

A Dimenzió egészségpénztár küldöttközgyûlése arról határozott, hogy a kassza 2018. január 1-jével beolvad az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyezõ Pénztárba (a tagok értesítését december közepén kezdték meg). A Dimenzió tagjai korábbi kártyájukat csak 2017-ben használhatták, 2018-ra díjmentesen újat ígértek az MKB-tól. Az elõzetes tervek szerint a kártyacserére január elsõ hetében került volna sor. A helyzet azonban jelenleg az, hogy a dimenziós plasztikok már nem mûködnek, az MKB pedig még nem küldött újakat.

Az MKB-Pannónia tájékoztatása szerint az egyéni számlák 2017. december 31-i záró egyenlegeinek átadása még nem történt meg, a zárlati munkák még folyamatban vannak. Némi kavarodást okozhat, hogy az MKB a Dimenzió Egészségpénztár volt tagjai számára az egyéni számlákat már megnyitotta, de még nem látható rajtuk a dimenziós pénz.

Az MKB-Pannónia már megkezdte a benyújtott készpénzes számlák ellenõrzését, kifizetésre elõkészítését. Ezek a számlák azonban (hacsak idõközben nem érkezett idei azonosított befizetés, például a munkáltatótól) egyelõre várakoznak. A kifizethetõ összeget – nyugtat az MB-Pannónia – elõjegyzik, és amint látszik a fedezet (vagyis a korábbi egyenleg), ki is fizetik.