Több mint 15 ezer milliárd forinttal számolnak az ingatlanosok Európában
2018.01.24
Nemzetközi szinten a befektetõk 56 százaléka tervezi, hogy növeli a kitettségét az ingatlanpiacon a következõ 24 hónap során írja a Portfolio.

A cikk szerint a nemzetközi elõrejelzések arra utalnak, hogy az ingatlanpiaci befektetõk ezzel egy átlagos 10,2 százalékot céloznak meg a teljes tõkeallokációból, ami minimum 51 milliárd eurós (15 810 milliárd forint) összeget jelentene ebben az évben. 

Még mindig népszerû befektetésnek számít az ingatlan, nagy volumenû tranzakciók vannak az angol, de a közép-európai piacokon is, az Egyesült Királyság pedig még mindig a legkedveltebb befektetési célországok között szerepel. 

A várakozások szerint az európai befektetõktõl lehet a legszignifikánsabb tõkeallokációra számítani az ingatlanpiacon, esetükben a teljes befektetési tõke mintegy 57,7 százalékát az ingatlanbefektetések tennék ki, ezt követik az észak-amerikai befektetõk, akiknél ez a szám 25,2 százalék. Szintén Európa számít a legkedveltebb célpontnak a befektetõk körében, ezen belül az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország a három legnépszerûbb célországa az ingatlanpiaci befektetéseknek.

A német Union Investment az InterContinental Hotel Group szállodalánc két, Holiday Inn márkanév alatt futó szállodáját vásárolta meg Lengyelországban, az egyik Gdansk, míg a másik hotel Varsó központjában épül, utóbbi esetében már tavaly decemberben megtörtént az átadás. A két szálloda adásvétele összesen 80 millió eurót tett ki, ami közel 24,7 milliárd forintnak megfelelõ összeg.

A brit és európai piacokon aktív FORE Partnership ingatlanbefektetésekkel foglalkozó vállalat megvásárolta a L'Oreal londoni székházát 65,6 millió euróért (20 milliárd forint). A kifizetett összeg alapján nettó 7,5 százalékos a kezdeti hozam. A központi irodaház kicsivel több mint 10 ezer négyzetméter és London egy kedvelt részén helyezkedik el. A kozmetikai cég 2022-ig bérlõje a nyolcemeletes ingatlannak.