Általános gyermek- és balesetbiztosítás


Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás

A Magyar Állam képviseletében eljáró Miniszterelnöki Kormányiroda két naptári évre – 2022. január 1. napjától 2023. december 31. napjáig – szóló szerződést kötött a Groupama Biztosító Zrt.-vel, mint vezető biztosítóval, valamint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel, mint együttbiztosítóval annak érdekében, hogy az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően biztosított korosztályba tartozó személyek a 3. életévük betöltésének napjától 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesüljenek.
A Biztosító szolgáltatása
A biztosítási esemény bekövetkezése esetén az alábbiakban meghatározott mértékű szolgáltatást teljesíti a Biztosító.
Biztosítási kockázat megnevezése Szolgáltatás mértéke
Baleseti halál 200 000 Ft biztosítási összeg
Csonttörés 3 000 Ft biztosítási összeg
Maradandó egészségkárosodás (rokkantság) amennyiben a rokkantság foka 1 – 9% 3 000 Ft biztosítási összeg
amennyiben a rokkantság foka 10 – 29% 50 000 Ft biztosítási összeg
amennyiben a rokkantság foka 30 – 100% 300 000 Ft biztosítási összegnek a rokkantság fokával megegyező százaléka
Hogyan jelentheti be szolgáltatási igényét?

Amennyiben biztosítási esemény történik, kérjük, hogy töltse ki a Groupama Biztosító 13274 sz. szolgáltatási igénybejelentő nyomtatványát, mely elérhető online a www.groupama.hu weboldalon a Biztosítások menüpont alatt, valamint a Groupama Biztosító ügyfélszolgálati irodáiban országszerte.

A kitöltött szolgáltatási igénybejelentőt a kárigények érvényesítéséhez szükséges orvosi dokumentumokkal együtt a Groupama Biztosítóhoz az alábbi elérhetőségeken lehet eljuttatni:

  • elektronikusan a www.groupama.hu címen elérhető „Írjon nekünk” menüpontban, vagy a diakbiztositas@groupama.hu e-mail címen,
  • postai úton: Groupama Biztosító Zrt., 1380 Budapest. Pf.: 1049,
  • faxon: +36 1 462 37 00,
  • személyesen a Groupama Biztosító ügyfélszolgálati irodáiban.

A részletes biztosítási feltételekről, a szolgáltatásokról és a szolgáltatási igény bejelentésének lehetőségeiről bővebb információ található a Groupama Biztosító honlapján, valamint tájékoztatás kérhető a 24 órán át helyi tarifával hívható gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás információs telefonszámon is: +36 1 467 3501.

A Groupama Biztosító telefonos ügyfélszolgálata munkanapokon a honlapján közzétett ügyfélszolgálati helyek nyitvatartási rendje szerint várja ügyfelei hívásait, valamint központi elérhetőségén is rendelkezésre áll a TeleCenter +36 1 467 3500 számán.