Kapcsolatok és Tagok


Kapcsolatok és Tagok

Tagjaink
Pártoló tagjaink
Referenciarendszer

A magyarországi függő és független biztosításközvetítők Referencia Rendszere a magas színvonalon működő biztosításközvetítők tevékenységét, piacon való megmaradását elősegítő ajánlólevél-rendszer.

A rendszer a biztosítótársaságok és független biztosításközvetítők önkéntes részvételével működik.

A Referencia Rendszerhez csatlakozott társaságok
MABISZ_REFERENCIA_RENDSZER_SZABÁLYZAT_2022_02_01-jétől_tisztázott

Nemzetközi kapcsolatok

Insurance Europe (CEA)

Az Insurance Europe (korábbi nevén: CEA*) a nemzeti biztosítási szövetségeket tömörítő „csúcsszövetség”, amely 1953-ban alakult meg Párizsban. A MABISZ 1992 óta társult tagja, majd 1998 óta rendes tagja a szervezetnek. Az Insurance Europe megfogalmazott céljai közé tartozik többek között:

Bővebben

Council of Bureaux (CoB)

Európában, a fejlett motorizációjú országokban már a két világháború között kötelezővé tették a gépjárművel okozott károkat fedező felelősségbiztosítások megkötését. A háború után romokban heverő kontinens szinte az elsők között tűzte ki céljául, hogy a közúti baleset károsultja Európa egyetlen országában se kerüljön hátrányos helyzetbe, ha a kárt külföldi gépjármű okozta.

Bővebben

Presse Internationale des Assurances (PIA)

Szövetségünk – a Biztosítási Szemle kiadójaként – tagja a biztosítási szakfolyóiratok nemzetközi szervezetének. A szervezetet 1954-ben alapították Párizsban. A PIA-nak jelenleg 18 állandó és 8 levelező tagja van, a szervezet hatóköre elsősorban Európára korlátozódik.

Bővebben

Association International de Droit des Assurances (AIDA)

A nemzetközi szervezet a biztosítási jogászokat tömöríti.

2006 november végén került megrendezésre Budapesten az immár hagyományos IX. AIDA Budapest Biztosítási Szeminárium. A kétévenként megrendezett nemzetközi konferencia témája: „Új tendenciák a biztosítási szerződési jog törvényi szabályozásában” – volt.

Bővebben

International Committee of Life Insurance Medicine (ICLAM)

A biztosítási orvos nemcsak gyógyító szakember, hanem a biztosításügy és a piac egyik kulcsszereplője. Tevékenysége három ponton kapcsolódik a biztosítási szisztéma kialakításához és működtetéséhez.

Bővebben