Kármegelőzés, kockázatkezelés

Kármegelőzés, kockázatkezelés

Vihar, villámcsapás, tűz: nap mint nap számos veszély fenyegeti a vállalkozások és az otthonok vagyontárgyait. A kármegelőzés fontosságára és a kockázatcsökkentés lehetőségeire hívják fel a figyelmet ajánlásaink, melyekről bővebben tájékozódhat aloldalainkon.

Villamos áram okozta balesetek megelőzése és csökkentése

A villamos energia ma már nélkülözhetetlen a mindennapi életben. A Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közös ajánlásunk felhívja a figyelmet hogyan kerülhetjük el az áramütéses balesetek bekövetkezését, illetve milyen intézkedések csökkenthetik ennek kockázatát. A nem várt balesetekre való felkészüléshez ajánljuk a balesetbiztosítást.

Tájékoztató letöltése
Építési területek tűz- és baleseti kockázatának csökkentése

Az építési beruházások szereplői, valamint a biztosítók közös érdeke az építkezéseken bekövetkező tűzesetek kapcsán keletkező kár minimalizálása és az emberi élet védelme. A kármegelőzési intézkedések közé tartozik a tűzjelzés biztosítása például vezeték nélküli, többutas jelátvitellel működő tűzérzékelő-, és riasztórendszerek alkalmazásával.

Tájékoztató letöltése
Villamos eredetű tűzkárok megelőzése és csökkentése

A gyakorlati tapasztalatok szerint a villamos eredetű tűzesetek száma növekszik. A Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közös ajánlásunk felhívja a figyelmet az elektromos tüzek megelőzésére, a teendőkre tűz esetén és után, illetve a biztosítás szerepére a tűzkockázat csökkentésében.

Tájékoztató letöltése
Útmutató laikusok villamos baleseteinek elkerülésére

Ez az útmutató a villamos képzésben nem részesültek számára megadja azokat a tudnivalókat, amelyek figyelembe vételével elkerülhető, hogy villamos balesetet szenvedjenek vagy okozzanak. Az útmutató közérthető nyelvezettel, szakkifejezések, valamint jogszabályokra való hivatkozás nélkül adja át az általános ismereteket.

Tájékoztató megtekintése
Villám- és túlfeszültség-károk megelőzése és csökkentése

A zivatarszezon kezdetével ismét nagyobb figyelmet fordítunk a villámcsapások által okozott közvetlen és közvetett károkra. Mit tehetünk, hogyan védhetjük meg vagyontárgyainkat, berendezéseinket? Erről tájékozódhat bővebben a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közös ajánlásunkban.

Tájékoztató letöltése
Tájékoztató az alulbiztosításról

Hogyan kerülhetjük el az alulbiztosítást? A tájékoztató ehhez nyújt hasznos ismereteket vállalkozások részére.

Tájékoztató letöltése
Állásfoglalás az MSZ EN 61439-1,- 2 szabványról

A létesítmények üzemeltetői és a biztosítók közös érdeke az üzletmenet folytonosságára jelentős hatással lévő káresemények bekövetkezésének csökkentése. Az MSZ EN 61439-1, -2 szabvány következetes alkalmazásával az üzemi kockázatok csökkennek, mivel a kisfeszültségű berendezések hosszú távú megbízhatósága, üzemeltetési biztonsága növekszik.

Bővebben

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége ajánlása akkreditált környezeti tanúsításra a környezeti károk megelőzéséhez és csökkentéséhez

A környezeti károk kockázatának csökkentéséhez járul hozzá az ISO 14001 szabvány alkalmazása, mely a környezetközpontú irányítási rendszer követelményeit határozza meg.

Bővebben