Élet és Nyugdíj

Élet- és nyugdíjbiztosítások

Az életbiztosítások igény szerint, személyre szabható módon nyújtanak lehetőséget arra, hogy váratlan tragédia esetén gondoskodjon családjáról, vagy előre tervezett módon gyűjtsön pénzt céljaira. A kiegészítőként vásárolható baleset- és egészségbiztosításokkal együtt ez a biztosítás széles körű fedezetet nyújt az egyén és a család számára.

Típusai

Egyéni élethelyzete és céljai függvényében választhat az életbiztosítások közül, illetve vásárolhat hozzájuk kiegészítő fedezetet a szélesebb körű védelem érdekében.

Kockázati

A kockázati életbiztosítás váratlan helyzetekben nyújt anyagi segítséget, a jövedelem pótlására szolgál, amikor arra a leginkább szükség van.

Klasszikus vegyes

A klasszikus vegyes biztosítás olyan kockázati biztosítással kombinált, biztonságos megtakarítási forma, ahol a biztosító évtizedekre előre fix hozamot garantál a lejárat végére.

Unit linked

A Unit Linked olyan megtakarítással kombinált életbiztosítás, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél aktívan kezelje a befektetéseit, és a magasabb kockázatért cserébe részesedhessen a tőkepiacon jellemzően hosszabb távon elérhető nyereségből.

Bővebben

Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás az időskori évek anyagi biztonságát segít megteremteni. Ezek a termékek elérhetőek klasszikus vegyes-biztosítás és unit linked változatban egyaránt. A nyugdíjcélú megtakarításokat az állam adójóváírással is támogatja.

Bővebben

Járadékbiztosítás

Az életjáradék-biztosítás célja, hogy a nyugdíjba lépéstől az élet végéig rendszeres havi jövedelem biztosításával kiszámíthatóbbá tegye az időskori éveket.

Fogalmak

Az életbiztosítások kapcsán ismerni kell a Teljes Költségmutató és a KID fogalmát. Mindkettő abban segíti az ügyfeleket, hogy egy megtakarítással kombinált biztosítási termék megvásárlásakor megalapozott döntést hozzanak.

TKM

A hazai piacon 2010 óta alkalmazott Teljes Költségmutató (TKM) segítségével átláthatóvá és összehasonlíthatóvá válnak a megtakarítással kombinált életbiztosítások költségei.

Bővebben

KID

A KID az Európa Unióban egységesen használt dokumentum, mely azzal a céllal készült, hogy áttekinthető és összehasonlítható tájékoztatást nyújtson a lakossági befektetési termékek legfontosabb tudnivalóiról.

Bővebben