Oktatási segédletek

Oktatási segédletek

A szövetség fontos céljának tekinti az elnökség által 2018-ban elfogadott Fiatal Generációs Stratégia megvalósítását, amelynek keretében a fiatalok minőségi és hiteles biztosítási információkkal való ellátására törekszik, élményszerűen és a kritikus gondolkodást fejlesztő megoldásokkal, ugyanakkor játékos formában. A különböző korosztályokat célzott eszközökkel kívánja elérni a szövetség.

Általános iskolások (9-14 évesek)

A MABISZ az Oktatáskutató- és Fejlesztő Intézet (OFI) által jóváhagyott biztosítási tananyaggal, képregény sorozattal, a szövetség által meghirdetett tanári óravázlat verseny győztes pályázatainak szabadon hozzáférhetővé tételével segíti a biztosítási alapfogalmak megismerését.

Bővebben

Középiskolások (15-18 évesek)

A MABISZ oktatási szakértői és együttműködő partnerei a téma interaktív és csoportos feldolgozását segítő oktatási segédanyag-ot dolgoztak ki, továbbá mintaórákkal és online játékokkal szeretné felkelteni a 15-18 éves célcsoport figyelmét a biztosítások világa iránt.

Bővebben

Fiatal felnőttek (18–25 évesek)

A fiatal generáció biztosítások iránti érzékenyítését tűzte ki célul a szövetség a 2017-ben életre hívott „Biztosítsd Be Magad!” versennyel, amely az egyetemista korosztály (illetve 2021-től már a gimnazista korosztály is) és a biztosítási szektor kapcsolatát hivatott erősíteni.

Bővebben

Biztosítási ismeretek e-learning kurzusa

A MABISZ e-learning kurzusa alapozó biztosítási ismereteket ad át az érdeklődők számára. A kurzus négy modulból áll, melyek gyakorlati példákon keresztül mutatják be a biztosítási alapfogalmakat, a szerződéskötés és a kárbejelentés folyamatát, valamint a jövő biztosítóját. A kurzus elvégzése hasznos lehet a biztosítási szakma iránt érdeklődőknek, illetve azoknak is, akik öngondoskodás céljából szeretnék jobban megérteni ezt az iparágat.

Bővebben

Tanulmányok

Szakmai háttéranyagok, tanulmányok, biztosításpiaci elemzések.

Bővebben