Közérdekű hírek

Újabb járművekre kell majd kgfb-t kötni

Bővül azon járművek köre, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni. Ez az érintettekre 2024 július 16-tól vonatkozik majd. További részletek a sajtóközlemények valamint a gépjármű biztosítások – kgfb rovatokban.


Tovább nőtt a nyugdíjbiztosítások népszerűsége

A biztosítási piac tavalyi eredményeiről valamint a lakásbiztosítási kampánnyal kapcsolatos szövetségi vaárkozásokról és teendőkről tartott tájékozatót Erdős Mihály, a MABISZ elnöke, valamint Holló Bence elnökhelyettes. További részletek valamint a prezentáció a sajtóközlemények rovatban.


Tájékoztatás tömeges kár rendezésének szabályairól

A 2023. március 11-én az M1-es autópályán Herceghalom térségében történt káreseményt a Magyar Biztosítók Szövetsége (továbbiakban: MABISZ) kárrendezési szempontból tömeges káreseménnyé minősítette. A Magyarországon a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás művelésére tevékenységi engedéllyel rendelkező biztosítók megállapodtak abban, hogy a tömeges káreseményben részes károsultak megsegítése érdekében a kárrendezés az alábbi feltételek szerint történik, ameddig a tömeges káresemény bekövetkezéséért felelős(ök) személyére fény nem derül.

Bővebben


Kétrészes dokumentumfilmet készített a Magyar Biztosítók Szövetsége a hazai biztosítási piac történetéről, amely a gazdaságtörténeti kutatások mellett az adott korszak kulcsszereplőivel készített interjúkon alapszik.

A biztosítások története egészen az ókorig nyúlik vissza. Ezt, az ókortól a napjaink tartó történetet igyekszik felderíteni a Biztosítás – Egy ősi iparág évszázados hazai története című kétrészes dokumentumfilm, külön figyelmet szentelve a hazai piac fejlődésére.

Bővebben


Biztonsági háló a szolgáltatási ágazatban dolgozók érdekében

A MABISZ is tagja az ún. „BiztonságiHÁLÓ” elnevezésű kollaborációnak, amely az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Bűnmegelőzési Osztály (ORFK BMO) kezdeményezésére jött létre, és a kereskedelmi, a szolgáltatási szektorban dolgozók, üzemeltetők, szállítmányozással foglalkozók biztonságára fókuszál.

Bővebben


Gyász a MABISZ-ban

Augusztus 22-én, kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Mészáros László, a MABISZ Műszaki és Informatikai Főosztályának vezetője. Nagy tudású, kiegyensúlyozott, ugyanakkor derűs, életvidám személyisége pótolhatatlan űrt hagy maga után. A MABISZ saját halottjának tekinti.

Bővebben


A kormány stratégiai szektornak tekinti a biztosítást

A jövőben az öngondoskodás, az egészségbiztosítás, a lakásbiztosítás és az agrárbiztosítás területén sokkal aktívabb beavatkozási folyamatra lehet számítani a kormány részéről, fejtette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a MABISZ XII. Nemzetközi biztosítási konferenciáján.

Bővebben


Tizenötezer érdeklődő, egyedülálló drónprojekt tesztelése a Biztonság Hetén

Idén is mintegy tizenötezer gyerek vett részt a Biztonság Hete programjain. A balesetmegelőzés céljait szolgálja az az egyedülálló előfutár drón fejlesztés is, amelyet kutatói szintén ezekben a napokban mutattak be a szélesebb nyilvánosságnak.

Bővebben


Társadalmi felelősségvállaló pályázaton nyert a MABISZ

Idén május 11-én a hetedik alkalommal rendezték meg a Közlekedési Kultúra Napját. A szervezők Közlekedési Kultúránk Értékei 2021 címmel nyolc pályázatot is kiírtak az esemény alkalmából. Ebből az egyiken, az Év Közlekedésbiztonsági Társadalmi Felelősségvállalója pályázaton a MABISZ végzett az első helyen, a Biztonság Hete őszi programsorozatról beadott pályamunkájával.


Élj bátran, Élj felelősen!

Nézd meg, hogyan tudsz gondoskodni családod védelméről és anyagi biztonságáról!

Bővebben


Biztonság Hete 2021 – Ismét helyszíni rendezvények

A tavalyi kényszerű szünet után szeptember 20-25 között ismét közel háromtucat helyszínen, húsznál is több együttműködő szervezet bevonásával tartják meg a Biztonság Hetét, amelyhez magyar kezdeményezésre, Child Safety néven már nyolc közép-európai ország biztosítási szövetségei csatlakoztak valamilyen közlekedésbiztonsági aktivitással.

Bővebben


Utasbiztosítási tudnivalók a koronavírus kapcsán

A Magyar Biztosítók Szövetségének tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Bővebben


Fekete-fehér alapszínnel bocsátják ki a jövőben a zöldkártyát

Hatályba lépett az a rendelet, amely lehetővé teszi a zöldkártya fekete-fehér alapon történő kibocsátását

Bővebben


Pm-állásfoglalás a kockázati személybiztosítások adózásáról

A Pénzügyminisztérium a Magyar Biztosítók Szövetsége megkeresésére állásfoglalt adott a kockázati személybiztosítások személyijövedelemadó-kötelezettsége tárgyában az adóköteles biztosítási díj vonatkozásában

PM_állásfoglalás_kockázati személybiztosítások_kivonat_2020-04-16


Az E-kárbejelentő alkalmazás Az Év Honlapja díjat kapott!

A MABISZ által kifejlesztett digitális baleseti kárbejelentő, – az e-kárbejelentő alkalmazás – két kategóriában is díjazott lett az idei Az Év Honlapja pályázaton. Díjazták a szövetség öngondoskodási kampányát is.

Bővebben


Mi lenne veled nélküled?

Idei nyugdíjkampányunkban videó kontenttel, influencerekkel és egy edukációs landingoldallal igyekszünk felhívni az Y és Z generációs fiatalok figyelmét a jövőtervezésre, a tudatos életvezetés és a hosszútávú öngondoskodás jelentőségére.

Bővebben


MABISZ-konferencia a pozitív ügyfélélményről

November 21-én tartotta X. nemzetközi konferenciáját a MABISZ a Corinthia szállóban. A téma a pozitív ügyfélélmény volt. A konferencia előadásainak kivetített vázlatai honlapunkon megtekinthetők.

Bővebben


Átvették a díjakat az óravázlat-pályázat nyertesei

A Biztonság Hete nyitó sajtótájékoztatóján a Magyar Biztosítók Szövetsége díjazta a gyermekeink biztonságát szolgáló pályázat nyerteseit.

Bővebben


Biztonság Hete: Több, mint huszonötezer résztvevő, egymillió You Tube-néző

Az idei Biztonság Hete országos programjait többen keresték fel, mint az előző kettőt összesen. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kezdeményezéseként létrehozott rendezvénysorozatról készült filmeket pedig máris több mint 1,1 millióan nézték meg a You Tube-on.

Bővebben


Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mától külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni a továbbfejlesztett E-kárbejelentő alkalmazás új verziójával, valamint el tudjuk indítani a kárrendezést CASCO-ra is.

Bővebben


Mérföldkőhöz érkezett a biztosítási szektor

2018-ban is meghaladta a GDP növekedését a hazai biztosítási szektor díjbevételeinek a gyarapodása. Több mint 8 százalékkal, az 1000 milliárd forintot is túllépte a piac díjbevétele a MABISZ tagok adatai alapján. A lakosság többsége továbbra is bízik a biztosítókban, derült ki az idei Biztosítás Bizalmi Index (BIBIX) felmérésből, amely a lakosság elégedettségét és biztosítókba vetett bizalmát vizsgálja.

Bővebben


Nyolc év alatt negyvenmilliárdot fizettek ki a biztosítók tűzkárokra

Nyolc év alatt a hazai biztosítók közel negyven milliárd forint kártérítést fizettek ki tűzesetek után. Több, mint egymillió lakóingatlan-tulajdonos azonban nem számíthat kártérítésre, mivel nincs biztosításuk

Bővebben


E-kárbejelentő: egy hét alatt több mint hatvanezer letöltés!

A MABISZ január 8-án elindított digitális kárbejelentőjét, amely az ekar.hu oldalon keresztül érhető el, egy hét alatt több mint 62 ezren töltötték le. Az eddigi kérdések, megjegyzések nyomán a következőkre érdemes felhívni a figyelmet

Bővebben


Adatvédelmi tájékoztatás – GDPR

A MABISZ elkötelezett a személyes adatok védelme iránt, így saját hatáskörében megteszi a megfelelő és szükséges intézkedéseket az adatvédelem érdekében.

Bővebben


MABISZ-konferencia a Corinthiában

2018. november 22-én immár kilencedik alkalommal rendezte meg a MABISZ a szektor legnagyobb biztosítási konferenciáját a Corinthia Hotel Budapestben. A konferencia központi témája ezúttal a pénzügyi tudatosság volt. A rendezvény nyitó előadását Varga Mihály pénzügyminiszter tartotta.

Bővebben


Idén országos lesz a Biztonság Hete

Az Országos Rendőr-Főkapitányság és a Magyar Biztosítók Szövetsége 2018-ban országos programsorozattal rendezi meg a Biztonság Hete tematikus baleset megelőzési – biztosítási témahetet.

Bővebben


Tájékoztatás a román ASTRA Biztosító ügyében

A Magyar Biztosítók Szövetségének tájékoztatóját az alábbi linken olvashatják. Kérjük, ügyintézőnket csak akkor hívja, ha kérdéseire a tájékoztatóból nem kapott választ. Tájékoztatónkat folyamatosan frissítjük.

Bővebben


Unit-linked biztosítási útmutató

Felkerült honlapunkra a Unit-linked 1×1 elnevezésű útmutató, mely a befektetési egységekhez kötött biztosítások értelmezésében nyújt segítséget.

Bővebben


Magán-egészségbiztosítási útmutató

Honlapunkon elérhető a Gyakran Ismételt Kérdések a magán-egészségbiztosítások kapcsán című útmutató, mely a témakört tematikusan felbontva segíti a kapcsolódó fogalmak megértését.

Bővebben