A biztosítók szerepe a gazdaság élénkítésében


A biztosítók szerepe a gazdaság élénkítésében

Október 8-án tartja a MABISZ IV. Nemzetközi Biztosítási Konferenciáját

2013.09.30.

2013. október 8-án negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi szakmai konferenciáját a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), melynek fókuszában idén a biztosítási szektor a gazdaságélénkítésben és a gazdasági növekedés elősegítésben betöltött szerepe, lehetőségei állnak.

A konferenciát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitja meg. A nemzetgazdasági miniszter előadását követően Pandurics Anett, a MABISZ elnöke értékeli a hazai biztosítási piac aktuális helyzetét és eredményeit, illetve elemzi azokat a kihívásokat, amelyekkel a szektornak ma szembe kell néznie.

A konferencia első részében előadást tart Olav Jones, az Európai Biztosítási Szövetség, az Insurance Europe főigazgató-helyettese. Előadásának témája a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet adta kihívások, illetve a Szolvencia II-es szabályozás. Hasonló témában tart előadást Köves Benedek, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója, Köves Benedek, aki a biztosítók lehetséges befektetési stratégiáját elemezve.

A konferencia második részét Giuseppe Rossano Latorre, a KPMG Corporate Finance vezető partnere nyitja meg, aki arról beszél majd, mekkora nehézséget jelent Európa-szerte a biztosítók számára a jövedelmezőségi mutatók teljesítése, miközben a gazdasági kilátások csak óvatos optimizmust tesznek lehetővé. Latorre kitér arra is, hogy míg 2008 előtt az M&A tranzakciók igen sikeresek és eredményesek voltak a biztosítási szektoron belül is, addig ma nem az akvizíciók, felvásárlások vagy összeolvadások idejét élik a társaságok.

A konferencia másik, nem kevésbé fontos fókusza a klímaváltozás, illetve annak hatása a biztosítási szektorra. Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Magyarország katasztrófa-veszélyeztetettségéről tart előadást. A klímaváltozás biztosítási piacra gyakorolt hatását elemzik a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, a Swiss Re szakértői, Lea Müller és Putnoky Bálint. Az éghajlatváltozás biztosítókra gyakorolt hatásait boncolgatja Stefan Wojahn, a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó Globális Biztosítói Kompetencia Központjának partnere is.

Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára a IV. Nemzetközi Biztosítási Konferencia programja kapcsán elmondta: “A szövetség éves rendezvénye igen rövid idő alatt lett pótolhatatlan fóruma a biztosítási piac szereplői, illetve a más pénzügyi intézmények képviselői közötti párbeszédnek.” A főtitkár hozzátette:„Az idei esemény témakörei különösen bizonyítják, milyen fontos és megkerülhetetlen szerep hárul a biztosítókra a gazdaságban, s mennyire fontos a kommunikáció az állami szervekkel, illetve a biztosítási szakmán kívüli piaci szereplőkkel is.”

A konferencia részletes programjáról illetve a jelentkezés feltételeiről a http://mabiszkonferencia.hu weboldalon szerezhet bővebb információkat.

Időpont: 2013. október 8.

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

KGFB díjtarifa hirdetés – Allianz KGFB díjtarifa hirdetés Allianz Hungária Biztostó Zrt. ...
TKM TKM Mutató az ügyfelek érdekében Átláthatóbbá és összehasonlíthatóvá válnak a biztosítók unit-linked életbiztosítási termékei. ...
Beszámolók Beszámolók A MABISZ beszámolója a 2017. évről Mérleg Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet Közhasznúsági melléklet ...