Díjnavigátor: elindult a „hitelesített” kgfb-kalkulátor


Díjnavigátor: elindult a „hitelesített” kgfb-kalkulátor

Az ügyfelek itt minden biztosító minden elérhető kedvezményével számolhatnak

2012.11.06.

Immár a harmadik év végi kampányban segíti az autósok üzleti érdekektől mentes tájékozódását a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) Díjnavigátora. Jelenleg is ez az egyetlen olyan, mindenki számára elérhető kalkulátor, amely valamennyi biztosító összes díját és kedvezményét tartalmazza, és amelynek eredményeit a biztosítók maguk is, írásban is, hitelesnek ismerik el.

„Általános tapasztalat, hogy az eltérő kalkulátorokon gyakran eltérő díjakat kalkulálhat magának az autós – hangsúlyozza Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára. – A Magyar Biztosítók Szövetségének Díjnavigátora olyan eszköz, amely a teljes transzparenciát és az ügyfelek elfogulatlan tájékoztatását szolgálja s emellett üzleti érdekektől mentesen működik” – teszi hozzá a főtitkár.

A legnagyobb európai biztosítási piacokat képviselő német és francia szövetség elismerését is elnyerő Díjnavigátor programja a termék kiválasztása után közvetlenül az adott biztosító internetes értékesítési oldalaira navigál. A kalkulátorok egy része a baleseti adó nélkül számított díjat jeleníti meg, a Díjnavigátor ezzel szemben mindig az ügyfél által ténylegesen fizetendő, bruttó összeggel számol.

„A 2012-es kampány az első jelek szerint érezhető, ám a korábbi években tapasztaltnál jóval enyhébb díjcsökkenést hozott. Emellett az idei évben az autósok ötödének már év közben van a biztosítási évfordulója, ezért várhatóan tovább csökken majd azoknak száma, akik az év végi kampányban biztosítót váltanak.

Az idei kampány során azoknak az autósoknak kell dönteniük az esetleges biztosítóváltásról, akiknek 2013. január 1-jére esik a szerződéses évfordulójuk, illetve egy átmeneti rendelkezés alapján – 2013. január elseje és 2013. március elseje közötti időszakban van.

A díjnavigátor elérhetősége A szakmai szövetség által kifejlesztett internetes eszköz látványos kezelőfelülettel és átfogó kitöltési segédlettel várja az ügyfeleket a www.dijnavigator.hu oldalon. Az eszközt a szakmai szövetség üzemelteti, így teljes mértékben megbízható, szakmailag ellenőrzött és megalapozott információkat szolgáltat.

Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! E-kárbejelentő: egy hét alatt több mint hatvanezer letöltés! 2019.01.15. Egy hét alatt kategóriájában Magyarország l...
Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! 2019.01.08. A mai naptól az autósok mobiltelefonjukon is intézhetik a ...
KGFB Díjtarifa hirdetés – Waberer KGFB díjtarifa hirdetés Wáberer Hungária Biztosító Zrt. ...