Elindult a MABISZ Díjnavigátora


Elindult a MABISZ Díjnavigátora

2013.11.07.

Tegnap este valamennyi érintett biztosító részvételével elindult a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által működtetett Díjnavigátor, amely pontosan és teljes körűen tartalmazza a biztosítók jövő évre vonatkozó kötelező gépjárműfelelősségbiztosítási tarifáit és kedvezményeit.

A MABISZ hitelesített kalkulátora abból a szempontból egyedi, hogy oly módon tartalmazza a biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáit és az összes elérhető kedvezményt, hogy azokat az érintett biztosítók előzetesen ellenőrizték, tesztelték, és írásban jóváhagyták. A MABISZ Díjnavigátorában szereplő adatok így minden esetben hiánytalanok és pontosak.

„Az immár negyedik éve működő Díjnavigátor a MABISZ folyamatosan szélesedő fogyasztóvédelmi tevékenységének egyik leghasznosabb eszköze. Kizárólag ellenőrzött, valóban hiteles tarifákat és kedvezményeket tesz közzé, így a váltásban érintett ügyfelek ezen a felületen teljes körűen tájékozódhatnak a díjakról” – hangsúlyozta Molnos Dániel, a szövetség főtitkára.

2010. január 1-je, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény hatályba lépése óta nem szükségszerűen esik egybe a biztosítási évforduló a naptári évvel. A MABISZ adatai szerint az összes gépjármű 65 százaléka ugyanakkor még mindig december 31-i évfordulós kgfb-vel rendelkezik. A segédmotor-kerékpárokat nem számítva a 4,021 millió jármű közül 2,652 millió tartozik ebbe a körbe.
A magánszemélyek tulajdonában álló személyautók esetében csaknem 70 százalékos ez az arány: ebben a kategóriában a 2,5 millióból 1,78 millió személygépkocsit érinthet az idei kampány.

A szövetség adatai szerint a magánszemélyek tulajdonában álló személygépkocsik 51 százaléka bónusz 10-es kategóriába sorolt. Azaz, több mint 907 ezer járműtulajdonos élvezi a legmagasabb bónuszosztály nyújtotta előnyöket.

Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! E-kárbejelentő: egy hét alatt több mint hatvanezer letöltés! 2019.01.15. Egy hét alatt kategóriájában Magyarország l...
Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! 2019.01.08. A mai naptól az autósok mobiltelefonjukon is intézhetik a ...
KGFB Díjtarifa hirdetés – Waberer KGFB díjtarifa hirdetés Wáberer Hungária Biztosító Zrt. ...