Konferencia – 2010


Konferencia – 2010

Új kihívások előtt a biztosítási piacok

2010. október 5.

Corinthia Hotel Budapest

1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.

Az elmúlt időszak viharos eseményei alaposan átformálták a hazai és a nemzetközi biztosítási piacokat. Az új kihívások új stratégiákat hívtak életre, a változás azonban napjainkban is zajlik. Itt az ideje, hogy részletes és átfogó betekintést kapjunk azokba a folyamatokba, melyek a jövő szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek.

Az idén 20 éves Magyar Biztosítók Szövetsége első alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját. Október 5-én hazai és külföldi biztosítási felsővezetők, szabályozói és felügyeleti döntéshozók osztják meg egymással és a közönséggel véleményüket, meglátásaikat. Előtérbe kerülnek azok a tendenciák, melyek nem csak a hazai, hanem a nemzetközi biztosítási piacokat is befolyásolják. Érdekes és tartalmas napra számíthat az, aki ellátogat ebbe a szakmai légkörbe.

Jelentkezéssel és programmal kapcsolatos kérdéseikben illetékes:

Lambert Gábor

Kommunikációs vezető

Magyar Biztosítók Szövetsége

Szankó-Túri Lívia

Rendezvénymenedzser

IJ. Kommunikációs Kft.

Mobil: +36 30 515 2620

info@mabiszkonferencia.hu

Florentina Almajanu

főtitkár, Román Biztosítók és Viszontbiztosítók Szövetsége

since June 2006: Director General, National Association of Insurance and Reinsurance Companies from Romania – UNSAR

Member in the Executive Committee of CEA – the Federation of European Insurers

since July 1997: Secretary General, National Association of Insurance and Reinsurance Companies in Romania – UNSAR

Mother tongue: Romanian

Other languages: English – fluent, French – basic

Gregor Erasim

alelnök, country manager, Capgemini Austria

Mr. Erasim is Vice President and Country manager of Capgemini Austria. Additionally, Mr. Erasim is heading the Financial Services sector. Before joining Capgemini in 2003 he gained extensive banking experience with several banks in New York and London and also in a European consulting company.

With dedicated staff in Austria and Eastern Europe Capgemini’s Eastern European Financial Services practice focuses on supporting international banks as well as large national players in transforming their businesses. Defining business and IT strategies, managing post merger processes, supporting the business transformation by implementing new sales and service concepts and streamlining back office (shared service centre concepts, business process outsourcing, IT system implementation) are core capabilities of this practice.

Mr. Erasim specialises in supporting business transformation with a strong focus on revenue increase focused projects and therefore developed several business strategies in the field of retail and corporate banking. Furthermore he personally managed numerous business and Operations/IT transformation projects for large international banks and insurances within Europe and the US.

Hamecz István

elnök-vezérigazgató, OTP Alapkezelő Zrt.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd tudását továbbfejlesztve részt vett az Oxford University, a George Washington University és a University of Rochester képzési programjaiban, valamint a Bank of England, az IMF és a Management Centre Europe kurzusain. 1991-1992 között a PM Gazdaságpolitikai és Tervezési intézet, 1992-1994 között pedig az MTA Közgazdaságtudományi Intézet tudományos munkatársa. 1994-től a Magyar Nemzeti Bank közgazdásza, 2001-től igazgatója, a Közgazdasági és Monetáris Politikai szakterület vezetője. 2007. márciusától az OTP Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója. Emellett az OTP Bank orosz leányvállalata, az OAO OTP Bank Igazgatótanácsának elnöke.

Hrvoje Paukovic

Igazgató, Horvát Biztosítók Szövetsége

2007-onwards Croatian Insurance Bureau, Managing Director

2004- 2007 Croatia osiguranje d.d. Head Office, Legal and Human Resources Department, Head of Department

2003-2004 Croatia osiguranje d.d. Head Office, Legal Department, Deputy Head of Department

2001- 2003 Croatia osiguranje d.d. Head Office, Legal assistance and Legal Representation Section, Head of Section

1997-2001 Law firm „Paukovic-Kovacevic-Koren-Pende”

Ilics László

vezérigazgató-helyettes, Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Ilics László 1961-ben született Hajdúnánáson. A Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán szerzett diplomát 1985-ben. Pályája kezdetén a Diósgyőri Gépgyárban, majd a Tiszai Vegyi Kombinátban technológusként dolgozott. 1991-ben csatlakozott a Generali Biztosító Rt. Észak-Magyarországi Területi Igazgatóságához, ahol később ügyviteli igazgatóvá nevezték ki. 1998-ban a Providencia igazgatósági tagjává választották és ügyvezető igazgatóként ő felelt a társaság nem-életbiztosítási területeken folytatott tevékenységéért. 1999-től a Generali Budapest Biztosító Rt. és a Providencia egyesülésével létrejött Generali-Providencia Biztosító Rt. igazgatóságának tagja, ügyvezetői szerepkörében felelősségi köre kibővült az adminisztrációs és speciális értékesítési területek felügyeletével is.

2000-től az igazgatóság elnökhelyettese, 2009 januárjától vezérigazgató-helyettes.

Jozefína Záková

főtitkár, Szlovák Biztosítók Szövetsége

from 2007 Slovak Insurance Association – Director General

2005 – 2007 Allianz- Slovenská pois»ovòa – Director of Internal Audit department

2000 – 2005 Slovenská pois»ovòa – Director General for branch Bratislava

1990 – 2000 Slovenská pois»ovòa – Lawyer, Director of Business department

1977-1990 Hydrostav – Lawyer for Capital Construction

Kármán András

adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium

Születési hely, idő: 1973-ban született Keszthelyen.

Végzettség: 1997-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi szakán szerezte diplomáját. 1995-től 1996-ig Hollandiában az University of Groningen-en tanult.

Munkahely: 1996-tól 1997-ig a Pénzügyminisztérium külső szakértőjeként dolgozott. 1997 és 2001 között a Magyar Nemzeti Bank Pénzpolitikai főosztályán elemző, majd hat éven át a monetáris szabályozási osztály vezetője. 2007 és 2010 között az MNB-nél a pénzügyi elemzések igazgatója, ugyanebben az időszakban igazgatósági tag a Keler Zrt.-nél, az MNB állandó képviselője az Államadósság Kezelő Központ igazgatósági ülésein, valamint az Európai Központi Bank Piaci Műveletek bizottságában.

Közéleti megbízatások: 1993 és 1997 között a Széchenyi István Szakkollégium tagja, majd 1995-ben választott diákvezetője.

Egyéb: Angolul felsőfokú szinten, spanyolul és oroszul középfokú szinten beszél.

Kisbenedek Péter

elnök, MABISZ

Budapesten, a Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1988-ban. Angolul és németül felsőfokon beszél, de orosz és svéd nyelvből is középfokú nyelvtudással rendelkezik. A pénzügyi szektorban 1995-ben kezdett el dolgozni, mint az ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese. 1998-tól az Aegon lakossági divízióvezetője, nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettese és az ÁB-Aegon Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár igazgatósági tagja. 2000-től az Erste Bank vezérigazgatója, 2003-tól elnök-vezérigazgatója és a Postabank elnök-vezérigazgatója is egyben. 2007-től az Erste Bank AG Austria igazgatósági tagja. 2008-tól pedig az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kósa Zoltán

vezérigazgató, AXA Biztosító Zrt.

Kósa Zoltán 2008 decemberétől irányítja vezérigazgatóként az AXA Biztosítót. Tagja az AXA Nyugdíjpénztár és az AXA Egészségpénztár Igazgatótanácsának. Korábban az Allianz Hungária Biztosító életbiztosítási ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Közgazdász diplomáját 1995-ban szerezte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd a budapesti Számalk Open Business School-ban folytatott menedzsment tanulmányokat. Angolul folyékonyan beszél.

Kovács Zsolt

általános vezérigazgató-helyettes, ING Biztosító Zrt. és ING Pénztárszolgáltató Zrt.

A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett, majd előbb az Europool (1993-97) később a Rabobank (1997-98) Befektetési Alapkezelőnél dolgozott. 1997-ben és 1998-ban nyerte el második helyezettként az Állami Adósságkezelő Hivatal által adományozott “Legjobb befektető” címet. 1998-ban került az ING Befektetési Alapkezelő Zrt-hez, ahol előbb befektetési igazgató majd 2002-2007 között vezérigazgató volt. 2003. és 2007. között a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) igazgatóságának tagja.

Ezt követően Magyarország piacvezető életbiztosítója, az ING Biztosító Zrt., valamint az ING Pénztárszolgáltató Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Ügyvezető Elnökségének és Üzleti Tagozatának tagja. A vezető magyar üzletemberek által alapított Széll Kálmán Társaság tagja.

Kövér László

A Magyar Országgyűlés Elnöke

Lilli Róbert

ügyvezető igazgató, AMICE Board tagja, KÖBE

50 éves közgazdász, aktuárius. Egyetemi diplomáját 1984-ben, aktuáriusi szakközgazdász diplomáját 1989-ben Budapesten szerezte.

Első munkahelyein a lakáspiac közgazdasági-szociológiai kérdésivel és közvélemény kutatással foglalkozott. 1990-ben csatlakozott az akkor még Állami Biztosítóként működő ÁB-AEGON-hoz, ahol nyugdíjbiztosítási, életbiztosítási majd gépjármű-biztosítási termékfejlesztőként dolgozott különböző beosztásokban.

1998-tól 2003-ig a Generali Biztosító Rt életbiztosítási termékfejlesztési területét irányította.

A 90-es években néhány évig a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem óraadó tanára volt. Matematikai tárgyakat, majd posztgraduális aktuárius hallgatóknak életbiztosítási ismereteket tanított.

A Közlekedési Biztosító Egyesületnek alapításától (1996) vezető aktuáriusa, 2003-tól főállású munkatársa. Jelenleg a biztosító egyesület biztosítástechnikai, termékfejlesztési, aktuáriusi, nemzetközi és viszontbiztosítási területeiért felelős ügyvezetője.

A Magyar Aktuárius Társaság alapító tagja.

2007-től a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Európai Szövetségében igazgatósági tag és tagja a Szövetség jelölő bizottságának.

Michaela Koller

vezérigazgató, Európai Biztosítók Szövetsége (CEA)

Michaela Koller is director general of the CEA, the representative organisation for the European insurance and reinsurance industry. Through its 33 member bodies, the national insurance associations, the CEA represents all types of insurance and reinsurance undertakings.

Michaela has been working in Brussels for the last 16 years. Prior to joining the CEA in February 2007, she was a member of the management committee of the European Savings Banks Group and the World Savings Banks Institute. Before that she represented the interests of specialised mortgage lenders (building societies) at EU level.

Michaela has served as a member of various advisory groups established by the European Commission and testifies regularly in hearings organised by EU institutions.

She lives in Brussels and is married with two children.

Molnos Dániel

főtitkár, MABISZ

Tanulmányait a kolozsvári Babeº-Bolyai Tudományegyetem Jogtudományi Karán folytatta, ahol 1977-ben summa cum laude végzett. 1979-ben bírói szakvizsgát tett, majd 2 évvel később az ügyvédi szakvizsgát is megszerezte. Biztosítási pályafutását az AVUS Linz nemzetközi kárrendező irodánál kezdte 1988-ban. 1990-ben csatlakozott a Generali bécsi csapatához, ahol szintén a nemzetközi kárrendezés lett a szakterülete. 1996-ban került a budapesti igazgatóságra és a Nemzetközi Gépjármű Kárrendezés ügyvezető igazgatójaként kezdte el a terület irányítását. 2010-ben vállalta el a MABISZ főtitkári pozícióját és ettől az évtől választották a Európai Biztosítók Nemzetközi Szövetségének Végrehajtó bizottsági tagjává.

Németh Zsolt

parlamenti államtitkár, Külügyminisztérium

1984-1987 között az MKKE Közép-Európa Klub, majd Társadalomtudományi Klub egyik vezetője.

1985-től 1987-ig a Társadalompolitikai és Honismereti Klubok Tanácsának vezetőségi tagja.

1988. március 30-án a Fidesz alapító tagja, majd szóvivője.

1988-1989-ben a Fidesz nagy-britanniai képviselője. 1989 októberében választmányi tag lett.

1993-tól 2003-ig a Fidesz alelnöke,

2003-2005 a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Választmánya alelnöke,

2002-től a FIDESZ frakcióvezető helyettese, a Külügyi Kabinet vezetője.

1990 óta országgyűlési képviselő (1990: budapesti lista, 1994: országos lista, 1998: Bp. 32. vk., XXII ker., 2002, 2006 budapesti lista).

1990-1994 az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság tagja, 1993-tól elnöke.

1994-1998 között a Külügyi bizottság, valamint az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja;

1998. július 14-től 2002. május 27-ig a Külügyminisztérium politikai államtitkára, felügyelete alá tartozott a Határon Túli Magyarok Hivatala is.

2002. május 27-től 2006. május 1-ig a Külügyi bizottság elnöke.

A 2002-es kormányváltást követően az Európa Tanács PKGY magyar küldöttségének helyettes vezetője,

2005-től az ET Politikai bizottságának alelnöke.

2006. május 30-tól 2010. május 13-ig a Külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke.

2010. június 2-án kinevezték a Külügyminisztérium Parlamenti Államtitkárának.

1963. október 14-én született Budapesten. Nős, három gyermeke van. Angolul és németül beszél.

Pandurics Anett

alelnök, MABISZ

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem gazdálkodási szakán szerzett közgazdász diplomát. Korábban ösztöndíjasként Németországban tanult (Universität Köln) A Rajk László Szakkollégiumban és az egyetemen végzett szakmai (kutatási és oktatási) tevékenységét Pro Universitate, Heller Farkas és Pro Sciencia díjjal ismerték el. Pályáját tanácsadóként kezdte, majd 2001-től 2005-ig a Magyar Posta Zrt. stratégiai igazgatói pozícióját töltötte be, 2002-től a Posta Biztosító igazgatósági tagja. 2005-től a Magyar Posta Életbiztosító Zrt és a Magyar Posta Biztosító Zrt. igazgatóságának elnöke és első számú vezetője. PhD-tanulmányait a Corvinus Egyetemen végezte stratégiai menedzsment témakörben. Jelenleg a MABISZ ügyvezető elnökségének alelnöke, a Bolyai Műhely Alapítvány FB-tagja.

Paul Edmondson

partner, CMS Cameron McKenna Ügyvédi Iroda

Paul Edmondson joined CMS Cameron McKenna’s London office in 1992, qualifying as a solicitor in 1994 and becoming a partner in 2002. He now heads the firm’s UK Financial Services team. Paul advises some of the world’s largest financial institutions on a range of regulatory and related commercial issues. Clients include banks, insurers (life and non-life), fund managers, broker-dealers, insurance intermediaries and trade associations. Paul is the author of the insurance regulation chapter in the Oxford University Press publication, „Financial Services Law” and is regularly quoted in the legal and financial press.

Siklósi Máté

fogyasztóvédelmi igazgató, PSZÁF

2003-ban került az akkori Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségre, a hatóság kommunikációért felelős területére. Helyettes szóvivőként dolgozott, de fogyasztóvédelmi oktatással, illetve panaszkezeléssel is foglalkozott.

2007-ben Utasjogi Biztosként került az azóta megszűnt Magyar Vasúti Hivatalhoz.

2008-tól a CP Contact Fogyasztóvédelmi Tanácsadó cég ügyvezetője volt.

2010 júliusában nevezték ki a PSZÁF Fogyasztóvédelmi Igazgatójává.

Számos szakmai publikáció, tájékoztató anyag, fogyasztóvédelmi tanácsadó oldal megálmodója és kivitelezője, védjegyek, magatartási kódexek, etikai kódexek kidolgozásában vett részt.

Német felsőfokú, angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Simonyi Tamás

Corporate Finance vezető, KPMG Tanácsadó Kft.

Tamás ausztrál-magyar állampolgár, aki 4 évet töltött a Tokai Banknál a 90-es években Sydneyben. Főbb feladata a társaságok adás-vétele és tőkeszerkezetének átalakításával kapcsolatos tanácsadás. A KPMG Corporate Finance közép-kelet európai regionális vezetője a pénzügyi szektor területén. Egyebek mellett a BRE Bank, a HBW Express, egy román bankkal, illetve szerb bankkal kapcsolatos teljes corporate finance (ideértve az értékeléseket is) mandátum végrehajtásáért, az Albán Takarékpénztár, az INSIG biztosító értékeléséért felelős partner. Nevéhez fűződik a MOL Rotary leányvállalatának értékesítése. A KPMG előtt a Rabobanknál a corporate banking területén tevékenykedett különös tekintettel az élelmiszeriparra. A befektetési bank ágazat értékpapír-forgalommal, corporate finance-szel és vagyonkezeléssel foglalkozott. Ausztria harmadik legnagyobb bankjának befektetési banki leányvállalata értékpapírbróker, privatizációs tanácsadó, kibocsátó és vagyonkezelő volt.

Nyelvismeret: magyar, angol, német, spanyol, japán, orosz

Szász Károly

elnök, PSZÁF

Diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Külkereskedelmi és Nemzetközi Pénzügyi Szakán szerezte 1981-ben. Doktori disszertációját az Egyesült Államok monetáris politikájából írta 1986-ban. Az egyetem elvégzése után három éven át volt üzletkötő a TESCO Külkereskedelmi Vállalatnál. 1984-1995-ig a Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt-nél (CIB) dolgozott, ahol a közgazdasági területen kezdett, majd végigjárta a bank különböző lebonyolítási részlegeit, a nemzetközi bankkapcsolati osztályon területi referensként dolgozott. Később a bank első fiókját, a győri fiókot vezette, ezt követően a vállalatfinanszírozási főosztály vezetője lett. Ezt követően 1995-től másfél évig a Magyar Külkereskedelmi Bank vállalati üzletág igazgatója és az ügyvezetés tagja volt. Többek között vállalatfinanszírozás, kockázatelemzés, termékfejlesztés, kisvállalkozások finanszírozása, fiókkoordináció tartozott a felelősségi körébe. Hasonló munkát végzett 1996-1997 között ismét a CIB-nél. 1998-tól a HypoVereinsbank Hungaria Rt. igazgatósági tagjaként a vállalati finanszírozásért felelős társ-vezérigazgató volt. 1999 nyarától felügyeleti elnöki kinevezéséig a Konzumbank vezérigazgatójaként dolgozott. 2000 májusától 2004 májusáig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöki feladatait látta el. 2000-2001-ben az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsának elnöke volt. 2004 augusztusától az OTP Bank elnöki főtanácsadója, 2006 márciusától pedig az OTP Banka Srbija vezérigazgatója lett. 2008 végétől ismét az OTP elnöki főtanácsadójaként tevékenykedett.

Angol, német, orosz felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Budapesten született 1957-ben. Nős, négy gyermeke van.

Vadász Iván

alelnök, adószakértő, Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete

55 éves, közgazdász, okleveles adószakértő, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke, az AD-KÖ Adószakértő Iroda Kft ügyvezető tulajdonosa.

Zsoldos Miklós

elnök-vezérigazgató, Union Biztosító

Diplomáját a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte 1986-ban. Az egyetem után a Kaposvári Ruhagyár közgazdasági-számviteli osztályának vezetőjeként helyezkedett el, majd 1991-től a Procter&Gamble csapatához csatlakozva területi képviselőként dolgozott. A vállalatnál töltött hat év alatt több vezető pozíciót is betöltött,1993-tól a dél-dunántúli, majd 1994-től a dél-magyarországi régió értékesítési vezetője volt.1996-tól a vállalat sales marketing igazgatójaként a magyar mellett a horvát és a szlovén piac tartozott irányítása alá. A biztosítási szektorban 1997-ben helyezkedett el az ÁB-Aegon Biztosító élet divíziójáért felelős értékesítési igazgatójaként. Az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatói posztját 2000-től tölti be. Tagja a Vienna Insurance Group Senior Advisory Boardjának és egyben a csoport marketingvezetője, valamint az Erste Biztosító felügyelőbizottságának elnökhelyettese.

Pécsett született 1961-ben. Nős, négy gyermek édesapja.

Első rész / First section


08:30-09:00

Regisztráció

09:00-09:05

Köszöntő

09:05-09:20

Hivatalos megnyitó

Előadó: Kövér László A Magyar Országgyűlés Elnöke

09:20-09:50

Új kihívás előtt a magyar külkapcsolatok

Előadó: Németh Zsolt parlamenti államtitkár, Külügyminisztérium

09:50-10:15

2010: A kihívások éve a pénzügyi szektorban

Előadó: Kisbenedek Péter elnök, MABISZ

10:15-10:30

Kávészünet

Második rész / Second section


10:30-11:00

Egy érzékeny téma, ami mindenkit érdekel: Az adó. Rövid és hosszú távú érdekek az adóztatásban: Hogyan jár jobban az állam, ha keményebben adóztat vagy ha csökkenti a költségvetési kiadásokat?

11:00-11:30

A pénzügyi felügyelés fő irányai a válság utáni Európában

Előadó: Szász Károly elnök, PSZÁF

11:30-12:00

A biztosítási szektor és az állam kapcsolata a pénzügyi válság után

Előadó: Kármán András adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium

12:00-12:30

A pénzügyi szektor és az állem kapcsolata a pénzügyi válság után

Előadó: Siklósi Máté fogyasztóvédelmi igazgató, PSZÁF

12:30-13:35

Ebédszünet

Harmadik rész / Third section


13:35-14:05

Válság után – A szabályozás változása Európában. Mik a legfontosabb tendenciák a szabályozók változásában az Európai Unióban és hogyan érintheti ez a piacot?

Előadó: Michaela Koller vezérigazgató, Európai Biztosítók Szövetsége (CEA)

14:05-14:35

A biztosítási szektor legfontosabb szabályozási kérdései

Előadó: Paul Edmondson partner, CMS Cameron McKenna Ügyvédi Iroda

14:35-15:05

Merre tart a világ biztosítási piaca 2010-ben? (Capgemini: World Insurance Report 2010)

15:05-15:45

Kerekasztal

Résztvevők:

Hrvoje Paukovic Igazgató, Horvát Biztosítók Szövetsége

Lilli Róbert ügyvezető igazgató, AMICE Board tagja, KÖBE

Pandurics Anett alelnök, MABISZ

Florentina Almajanu főtitkár, Román Biztosítók és Viszontbiztosítók Szövetsége

Jozefína Záková főtitkár, Szlovák Biztosítók Szövetsége

15:45-16:15

Kávészünet

Negyedik rész / Fourth section


16:15-16:45

Válság után – A pénzügyi folyamatok várható iránya Európában.

Előadó: Simonyi Tamás Corporate Finance vezető, KPMG Tanácsadó Kft.

16:45-17:25

A biztosítók vagyonkezelésének aktuális kérdései

Előadó: Hamecz István elnök-vezérigazgató, OTP Alapkezelő Zrt.

17:25-18:05

Kerekasztal: Kihívások, célok és feladatok a magyar biztosítási piacon

Résztvevők:

Zsoldos Miklós elnök-vezérigazgató, Union Biztosító

Kósa Zoltán vezérigazgató, AXA Biztosító Zrt.

Pandurics Anett alelnök, MABISZ

Kovács Zsolt általános vezérigazgató-helyettes, ING Biztosító Zrt. és ING Pénztárszolgáltató Zrt.

Ilics László vezérigazgató-helyettes, Generali-Providencia Biztosító Zrt.

18:05-18:10

Konferencia zárása

Előadó: Molnos Dániel főtitkár, MABISZ

18:10-18:30

Welcome drink

18:30-21:00

Gálavacsora

Előadó: Louis Norman-Audenhove főtitkár, Osztrák Biztosítók Szövetsége

Értékes tanulságok a MABISZ biztosítási konferenciáján

… átmozgatásáról és a TKM eddigi sikertelenségéről is szó volt a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) mai konferenciájának utolsó panelbeszélgetésén. …

Portfolio – 2010.10.05.

Nem győzik a természeti katasztrófákat a biztosítók

A hétfői vörösiszap katasztrófa biztosítói kezelése, vezető témává lépett elő kedden a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) által szervezett budapesti ……

Napi gazdaság – 2010.10.05.

Ki fizeti ki az iszap okozta károkat?

Kisbenedek Péter Mabisz-elnök a természeti katasztrófák idei gyakoriságából kiindulva felvetette: az állam és a biztosítók működjenek együtt abban, …

Index – 2010.10.05.

A biztosítók segíteni szeretnének a kormánynak

Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke „2010: A kihívások éve a pénzügyi szektorban” címmel tartott előadást a konferencián, …

Privátbankár.hu – 2010.10.05.

Adókoncepciót nyújtottak be a biztosítók a kormánynak

A MABISZ ezért elkészített egy adókoncepciót, melyet eljuttattak már a minisztériumi szakapparátusnak. Lényege, hogy az élet-, …

Portfolio – 2010.10.05.

A katasztrófák éve 2010

„Enyhe az a kifejezés, hogy 2010 a kihívások éve volt a biztosítók számára” – mondta Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke a …

Világgazdaság 2010.10.05.

Szorosabbá válhat a kormány és a biztosítók kapcsolata

Ma rendezi I. Biztosítási Konferenciáját a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a fővárosi Corinthia Hotelben. Az eseménynek a tegnapi ipari szennyezéses …

Portfolio – 2010.10.05.

MABISZ Konferencia: A biztosítók nem győzik a természeti…

… katasztrófa biztosítói kezelése, vezető témává lépett elő kedden a Magyar Biztosítók Szövetsége(MABISZ) által szervezett budapesti konferencián. …

Galamus-csoport – 2010.10.05.

A biztosítók segíteni szeretnének a kormánynak

Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke „2010: A kihívások éve a pénzügyi szektorban” címmel tartott előadást a konferencián, …

Privátbankár.hu – 2010.10.05.

A katasztrófák éve 2010

… éve volt a biztosítók számára” – mondta Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke a szövetség által rendezett konferencián. …

Világgazdaság – 2010.10.05.

Szorosabbá válhat a kormány és a biztosítók kapcsolata

Ma rendezi I. Biztosítási Konferenciáját a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a fővárosi Corinthia Hotelben. Az eseménynek a tegnapi ipari szennyezéses ..

Portfolio – 2010.10.05.

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

Kisbenedek Péter, a MABISZ elnöke szerint a kormánynak kiemelten kellene kezelnie az öngondoskodás témáját, szervezete számos konkrét javaslattal élt a …

Világgazdaság – 2010.10.07.

Kisbenedek Péter, a MABISZ elnöke szerint a kormánynak kiemelten kellene kezelnie az öngondoskodás témáját, szervezete számos konkrét javaslattal élt a…

Kisbenedek Péter Mabisz-elnök a természeti katasztrófák idei gyakoriságából kiindulva felvetette: az állam és a biztosítók működjenek együtt abban, …

Index – 2010.10.05.

Leszámol a PSZÁF a fejnehéz jutalékrendszerrel

Korábban azt gondoltam, jelentős tőkekövetelmény-emelkedés várható, egy múlt heti brüsszeli konferencián azonban világossá vált bennem, a pénzügyi piacon …

Portfolio – 2010.10.05.

Hatalmas kárkat okoztak a viharok

… és a Mabisz lakásbiztosítási tagozatvezetője egy akadémiai konferencián, amely a szélsőséges tavaszi időjárás tanulságait kísérelte meg levonni. …

Napi gazdaság – 2010.09.17.

Képek

Videók