Konferencia – 2017


Konferencia – 2017

VIII. Mabisz Nemzetközi Biztosítási Konferencia

/ VIII. International Insurance Conference of Mabisz

2017. november 7.

Corinthia Hotel Budapest

1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Biztosítók Szövetsége 2017. november 7-én, a Corinthia Hotel Budapest szállodában a szektor egyik legnagyobb éves konferenciáját, amely kiváló alkalmat teremt a biztosítók, a velük együttműködő vállalkozások és a szabályozói, felügyeleti döntéshozók képviselői számára a magas szintű szakmai eszmecserére. A rendezvény hozzájárulhat ahhoz, hogy az ágazat szereplői a piac fejlődési irányát és nemzetközi példákat is figyelembe véve tekintsék át a szektor kihívásait és a kapcsolódó területek aktuális gyakorlati kérdéseit.

Jelentkezéssel és programmal kapcsolatos kérdéseikben illetékes:

Lambert Gábor

Kommunikációs vezető

Magyar Biztosítók Szövetsége

Szankó-Túri Lívia

Rendezvénymenedzser

IJ. Kommunikációs Kft.

Mobil: +36 30 515 2620

info@mabiszkonferencia.hu

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják

A honlapon található jelentkezési lap kitöltése a részvétel alapfeltétele. Tehát részvételi szándéka esetén akkor is ki kell töltenie, ha névre szóló meghívót kapott. Az itt megadott adatokat a rendezvény szervezői bizalmasan kezelik, harmadik félnek csak az adott jelentkező írásbeli hozzájárulása esetén adják ki.

A konferencia ára:

  • Mabisz tagok számára: 19.900 ft + áfa

  • Nem mabisz tagok számára 58.900 ft + áfa

  • VIP vendégek számára a részvétel ingyenes.

Dr. Deutsch Tamás

Ügyvéd, politikus

A Fidesz (Fiatal Demokraták Szövetsége) egyik alapító tagja.

1990-től 2009-ig a Magyar Országgyűlés-, 2009 óta az Európai Parlament képviselője.

A rendszerváltoztatás óta több fontos közéleti tisztséget is betöltött (ifjúsági és sportminiszter /1999-2002/, a Magyar Országgyűlés alelnöke /2004-2006/, miniszterelnöki biztos /2014- /).

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke (1999-2001; 2012-2016 és 2017-), a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke (2011- ), a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke (2015), valamint 2010 óta az MTK elnöke.

Pandurics Anett

Elnök / President, Association of Hungarian Insurance Companies (MABISZ)

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem gazdálkodási szakán szerzett közgazdász diplomát. Korábban ösztöndíjasként Németországban tanult (Universität Köln). A Rajk László Szakkollégiumban és az egyetemen végzett kutatási és oktatási tevékenységét Pro Universitate, Heller Farkas és Pro Sciencia díjjal ismerték el. Pályáját tanácsadóként kezdte, majd 2001-től 2005-ig a Magyar Posta Zrt. stratégiai igazgatói pozícióját töltötte be, 2002-től a Posta Biztosító igazgatósági tagja. 2005-től a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. igazgatóságának elnöke és első számú vezetője. PhD-tanulmányait a Corvinus Egyetemen végezte stratégiai menedzsment témakörben. Jelenleg a MABISZ elnöke.

Molnos Dániel

Főtitkár / Secretary general, Association of Hungarian Insurance Companies (MABISZ)

Jogász, diplomáját 2002-ben szerezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2012-ben sikeres jogi szakvizsgát tett. 2002-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (és jogelődje: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal) Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán előbb jogász, később osztály-, és főosztályvezető, majd igazgatóhelyettesi pozícióban dolgozott. 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó- és Vámigazgatási Főosztályának vezetője, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Politikáért Felelős Ügyvezető Igazgatóság Költségvetési Elemzések Igazgatója. Egyéb szakmai tevékenységei közt említhető, hogy jelenleg az OBA igazgatótanácsának elnöke, a Szanálási Alap igazgatótanácsának tagja, a GIRO Zrt. igazgatóságának tagja, a Magyar Pénzverő felügyelőbizottságának elnöke, a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének az elnök-helyettese, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem konzisztóriumának tagja.

Dr. Windisch László

Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a Monetáris Tanács tagja

Tanulmányait a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Jogtudományi Karán folytatta, ahol 1977-ben summa cum laude végzett. 1979-ben bírói szakvizsgát tett, majd 2 évvel később az ügyvédi szakvizsgát is megszerezte. Biztosítási pályafutását az AVUS Linz nemzetközi kárrendező irodánál kezdte 1988-ban. 1990-ben csatlakozott a Generali bécsi csapatához, ahol szintén a nemzetközi kárrendezés lett a szakterülete. 1996-ban került a budapesti igazgatóságra és a Nemzetközi Gépjármű Kárrendezés ügyvezető igazgatójaként kezdte el a terület irányítását. 2010-ben vállalta el a MABISZ főtitkári pozícióját és ettől az évtől választották a Európai Biztosítók Nemzetközi Szövetségének Végrehajtó bizottsági tagjává.

Lambert Gábor

Kommunikációs vezető, MABISZ

Közgazdász, újságíró. 2017 óta a MABISZ kommunikációs vezetője. Előtte öt évig a Figyelő hetilap főszerkesztője volt, a lapnál különböző posztokon tizennégy évet töltött. Korábban a Világgazdaságnál rovatszerkesztői, rovatvezetői feladatokat látott el, valamint a BBC Magyar Adásának budapesti irodavezetője volt. Újságírói pályafutását a Magyar Nemzet külpolitikai rovatánál kezdte, öt évig (1986-1991) volt moszkvai, két évig (1997-1999) washingtoni tudósító, a két időpont között pedig külpolitikai rovatvezető. Óraadó tanár volt a Budapest Kommunikációs Főiskolán (ma Metropolitan Egyetem), oktat a Corvinus Egyetemen és a Matthias Corvinus szakkollégiumba. Gazdasági újságírás tankönyvet szerkesztett, a sajtó mellett esszékötetekben jelentek meg publikációi.

Hídvégi Áron

Közvélemény- és piackutatási igazgató, Századvég Politikai Iskola Alapítvány

Közgazdász, 2004-ben jeles diplomát szerzett a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján, Kereskedelmi szakon, Banki pénzügyek szakirányon. 2003-óta aktívan dolgozik a marketing és a kutatások különböző területein: piac- és közvélemény-kutatás, termékmenedzsment, márka- és üzletág menedzsment. 2011 márciusától a Századvég Politikai Iskola Alapítvány közvélemény- és piackutatási igazgatója. Szakterületei a politikai közvélemény-kutatás és a politikai kommunikáció.

Bába-Szabó Magda

HR és kommunikációs vezető, Generali

2011 óta felelős a hazai piacvezető biztosító, a Generali Biztosító Zrt. HR és kommunikációs területéért. Jelenleg több mint 50 ember munkáját irányítja, egy 1600 fős szervezet és egy csaknem ugyanennyi külső partnerből álló értékesítési hálózat tevékenységét és üzleti céljait támogatva. 1997-től kezdődően szisztematikusan építette fel HR karrierjét, megismerve több iparágat és multinacionális nagyvállalat működését.

Lemák Gábor

FinnTech Group

2000-től a GKI Gazdaságkutató Zrt. keretein belül a kockázati tőkebefektetések, a kockázatkezelés és a fúziók és felvásárlások magyarországi trendjeivel foglalkozik. 2001-ben a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. társalapítója, ahol a fő területei a hazai elektronikus kereskedelem elemzése, informatikai stratégiák készítése. 2008-tól a Magyar Telekom kezdeményezésére létrejött Mobilitás és Multimédia Klaszter igazgatója, ahol az infokommunikációs területen működő kis- és középvállalkozások, valamint multinacionális vállalatok, mint az Ericsson, a Microsoft, vagy a HP közös kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeinek koordinálásáért felel. 2011 végétől a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, az OTP és a MasterCard összefogásában létrejött Magyar Mobiltárca Szövetség főtitkára. 2015-ben beválasztják a TOP25 ICT menedzser közé. Ugyanebben az évben társalapítója a FinTech Group Digitális Pénzügyi Technológiák Központnak.

Török Péter

Igazgató tanácsadó, Stratis Kft.

Török Péter tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte, ahol a mérnök informatikus mesterszak elvégzése után az MBA fokozatot is megszerezte menedzsment és pénzügy szakon. A pénzügyi szektor iránti érdeklődése által vezérelve később a Bankárképző (Corvinus) bankszakmai referens képzésé is elvégezte. 1998 óta társalapítóként a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. tanácsadójaként dolgozik, ahol a pénzügyi szolgáltatási és a távközlési szektorban több komplex, üzletileg kritikus megbízást vezetett sikeresen. Kiemelt szakterülete a vállalati portfolió menedzsment, IT stratégiakészítés, stratégiai projektek előkészítése és végrehajtása, vállalati és informatikai architektúra-tervezés, szervezet és folyamatok átalakítása, IT hatékonyságnövelés. 20 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött immár oktatóként jár a Bankárképzőre, ahol projektmenedzsmentet és bankinformatikát tanít, ezzel hozzásegítve a hallgatókat a vállalati gyakorlat megismeréséhez.

Veres Rita

Cégevezető, Aon Hewitt

Veres Rita az Aon Hewitt, a világ első számú humánerőforrás tanácsadó vállalatának magyarországi cégvezetője. 2016. májusa óta a szilícium völgyi NASA központban működő Singularity University budapesti nagykövete. A többek között NASA, Google, Genentech, Nokia együttműködésével működő egyetemen olyan újító elméleteket oktatnak, amelyek segítenek felkészíteni arra, hogy az exponenciálisan fejlődő technológiák alkalmazásával megoldást találjanak az emberiség legnagyobb problémáira. Fő fókusza a jövő vezetőinek kérdésköre, ezzel kapcsolatban kutat, és dolgozik együtt nagy magyar és nemzetközi ügyfelekkel, valamint ebben a témakörben a Spark Institue oktatója. Veres Rita 2015-ben elnyerte a PWA év női vezetője díját, amelyet 2014-ben hagyományteremtő céllal alapított a PWA. A díj célja, hogy a nők gazdasági szerepvállalását jó példák kiemelésével ösztönözzék és segítsék a nőket vezetői ambícióik elérésében.

Dr. Kocsis Gergely

ügyvezető, Rowanhill Global Kft.

Dr. Kocsis Gergely, közgazdász-jogász, diplomáit a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve a Miskolci Egyetemen szerezte. Az egyetem elvégzése után a bankszektorban helyezkedett el, kezdetben vállalat- és projekt finanszírozással foglalkozott, majd évekig a CIB Bank egyik megyei fiókját vezette. Ezt követően a bank olaszországi tulajdonosánál, az IntesaSanpaolonál dolgozott szakértőként, nemzetközi termékfejlesztési és bankvásárlási feladatokban. Hazatérése után a CIB Bank külső partnerei (ezek között pl. a biztosítói) kapcsolatait – a közös termékfejlesztést és értékesítési hálózatokat – irányította. Pályafutását vezető tanácsadó cégeknél, többek között, mint az EY és a Deloitte menedzsere folytatta és számos bank, biztosító, telekommunikációs és energiavállalat stratégiai átalakítási és működési hatékonyság javítására irányuló projektjét vezette. 2015. óta, mint a RowanHill Global Kft. ügyvezetője, stratégiai tanácsadásban, üzletfejlesztési programokban, innovatív – smart city, fintech, insurtech, blockchain technológiákra építő – IT és üzleti projektek irányításában és megvalósításában működik közre.

Frankó-Csuba Dea

Spark Institute at IBS vezető, Singularity University executive alumni tag

Frankó Csuba Dea Spark Institute at IBS vezetője és a Singulairy University executive alumni tagja. A Spark Institute transzformatív vezetőképző központban a jövő vezetői képességeire készítik fel a hallgatókat egy nemzetközi oktató és mentor közösség segítségével.A Spark élményalapú, problémafókuszú oktatási programjai módszertani és szemléletmódbeli támogatást nyújtanak cégeknek a digitális világ felé vezető úton. Dea 10 éve fejleszt innovatív képzési programokat vezetőknek és szakembereknek, mentorként pedig Európa-szerte támogat digitális transzformációs projekteket. Kedvenc témája a jövő munkahelye, a munka jövője, valamint a digitalizáció és az ember kapcsolata. Szenvedélyesen kutatja a digitális cégkultúrát mozgató tényezőket, azt hogy hogyan lehet fejleszteni a szervezetek alkalmazkodóképességét, illetve, hogy miként lehet az egyéni és közösségi gondolati torzításokat feltárni és, fellazítani. Amellett, hogy vállalatokat segít a digitális átállásban, szabadidejében elkötelezett jóga- és meditációs oktató immáron 10 éve.

Matteo Carbone

Founder and Director, Connected Insurance Observatory.

Matteo is Founder and Director of the Connected Insurance Observatory, Global InsurTech Thought Leader and Investor. He is internationally recognized as an insurance industry strategist with a specialization on innovation. Matteo is author and world-renowned authority on InsurTech – ranked among top international InsurTech Influencers – and he has spoken to audiences in eighteen different countries. Matteo has advised more than 100 different players in ten markets around the world and has wide experience which includes set up of industrial and commercial plans, growth strategy definition and support in the start-up of new initiatives, digital strategy development, insurance products innovation, channel strategy and commercial model definition, startups mentorship and advice M&A deals. Before creating the Connected Insurance Observatory, he spent eleven years in Bain & Company’s Financial Service practice. Matteo received his degree in Business Administration from Bocconi University, Milan.

Lex Tan

Founder and CEO, MotionsCloud

Lex is a founder and CEO of MotionsCloud – an insurtech company that streamline and automate claims processes of property and auto insurance companies with mobile, AI and video communication technologies. MotionsCloud was founded since Jan 2016, since then, the company went through 3 insurtech accelerators that backed by insurers and received an investment from the US investor. Currently, service his customer in Europe and in the US. MotionsCloud is named by Gartner as one of the insurance cool vendors 2017. Personally, Lex is a serial-entrepreneur, engineer and internet marketer. Recently, he has been ranked as one of the top 10 Insurtech influencers on social-media and serve as a mentor in W1 Insurtech accelerator that backed by 12 German insurers in Munich. In the past, Lex worked in the insurance industry for more than 5 years as a claims representative and was one of the award winners of the HSBC Young Entrepreneur Award and Erasmus For Young Entrepreneur Award.

Sztanó Imre

NN Biztosító Zrt., Elnök-vezérigazgató

Szakmai tapasztalatok

2016. már. – NN Biztosító Zrt. Elnök-vezérigazgató

2013. jan. – 2016. feb. Értékesítési és Disztribúciós Ügyvezető Igazgató, az Igazgatóság tagja

2007. feb. – 2012. jan. Erste Bank Hungary Zrt. Lakossági Üzletágért felelős Vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja

2005. feb. – 2007. jan. Igazgató, Stratégiai Menedzsment Igazgatóság 2004. jan. – 2005. jan. Projektvezető, Postabank Integrációs Program

2001. feb. – 2003. dec Erste Bank AG (Bécs, Ausztria) Igazgató (korábban igazgatóhelyettes), Közép-Kelet-Európai Részvényelemzés

1998. nov – 2001. jan. Erste Bank Befektetési Rt. Elemzési Igazgató

1997. szep. – 1998. okt. Részvényelemző

1996. szep. – 1997. aug. BNP-Dresdner Bank (Hungaria) Rt. Vállalati Üzletág

Tanulmányok

2015-2016 London Business School (London, Dubai) Executive MBA

1993-1996 Pénzügyi és Számviteli Főiskola (Budapest) Pénzügy vállalkozás szak Közgazdász 1989-1993 Szent István Gimnázium (Budapest)

Díjak

2010 Az Év Ifjú Bankára – A MasterCard díja egy független szakmai zsűri döntése alapján

Verőci Gábor

Idomsoft Zrt, Kutatási és fejlesztési igazgató

A Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után a számítástechnika által támogatott iroda automatizálás, illetve országos nyilvántartások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkoztam. 1996 óta kiemelten kezelem a biztonsági okmányok adatfelvételezését, nyilvántartását, valamint megszemélyesítését. Európában az elsők közt vezettük be a lézer gravírozásos okmány-megszemélyesítést. A magyarországi okmányirodai rendszer 2000-ben történő bevezetésétől folyamatosan dolgozom munkatársaimmal ezen terület fejlesztésén. 2013 márciusától két magánvállalat tulajdonos váltása után a 100%-os állami tulajdonú Idomsoft Zrt-ben dolgozom. Cégünk feladatai közé tartozik a Nemzeti Adatvagyon részét képező nyilvántartások fejlesztése és üzemeltetése. 2015 májusától a Belügyminisztérium e-Személyazonosító igazolvány bevezetésének szakmai és projekt vezetője vagyok. Ezen időszak alatt sikeresen létrehoztuk az e-Közigazgatás új azonosító eszközét, amelyből több mint 2.5 millió került kibocsátásra. A NISZ Zrt. közreműködésével létrehozott elektronikus aláírás rendszer használatával az okmány minősített elektronikus aláírás kezelésére is alkalmassá vált. A felhasználását támogató szolgáltatások fejlesztése, a közigazgatási és gazdasági élet szereplőinek e-Személyazonosító igazolvány felhasználásának támogatása, valamint a létrejött új informatikai rendszerek üzemeltetése e projekt feladatát képezi.

Kisbenedek Péter

elnök-vezérigazgató

Tanulmányok 1983-1988 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Munkahelyek, szakmai tevékenység 1988-1991 termékmenedzser Sancella Magyarország Kft. 1991-1995 értékesítési területen betöltött pozíciók – Philip Morris Magyarország és Philip Morris Services Inc., Lausanne, Svájc 1995-2000 értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettes; nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettes ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt. igazgatósági tag ÁB-Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár 2000-2003 vezérigazgató Erste Bank Hungary Zrt. 2001-2007 Felügyelő Bizottság tagja Erste Bank Befektetési Zrt. Erste Biztosító Erste Leasing Magyarország 2003-2004 elnök-vezérigazgató Postabank és Takarékpénztár 2003-2007 elnök-vezérigazgató Erste Bank Hungary Zrt. 2007-2008 igazgatósági tag – pénzügyek Erste Bank Group, Ausztria Felügyelő Bizottság elnöke Erste Bank Szerbia Erste Bank Ukrajna Felügyelő Bizottság tagja: Ceska Sporitelna, Cseh Köztársaság Slovenska Sporitelna, Szlovákia Banca Commerciala Románia S-Versicherung, Ausztria 2008. október 1-től: elnök-vezérigazgató Allianz Hungária Zrt. Egyéb tisztségek: Magyar Biztosítók Szövetsége- Az Igazgatóság tagja

Erdős Mihály

elnök-vezérigazgató

Közgazdász. 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus) közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. 1994 – 1997 között az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Felügyeletének főosztályvezető- helyettese 1997-1999-ig az Állami Pénztárfelügyelet főosztályvezetője 1999-től 2000-ig a K&H Befektetési Rt. vezető elemzője 2001- től a PSZFÁF kiemelt felügyeleti tanácsadója 2004-től 2006-ig PSZÁF ügyvezető igazgató-helyettese a Biztosítási és Pénzügyi Felügyeleti Igazgatóság Vagyonkezelési Bizottságának és az Európai Uniós Ügyek Bizottságának elnöke volt 2006-tól 2007-ig a Felügyelet stratégiai igazgatója, a stratégiai kabinet vezetője, illetve a Vagyonkezelési Bizottság elnöke, majd két évig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének főigazgató- helyettese 2010-ben nevezték ki az Európai Utazási Biztosító elnök- vezérigazgatójává, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. vezérigazgatójának stratégiai tanácsadója lett 2011. július 1-jétől a biztosító elnök-vezérigazgatója

Karászi Gyöngyi

Aegon

Magyar – Történelem szakos tanárként végzett, majd a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán menedzsment, szóvivői, valamint kommunikációs ismeretek tanulmányokat folytatott és Szóvivő és kommunikációs vezető végzettséget szerzett. 2011 óta az Aegon Magyarország Oktatási vezetője, előtte az Union Biztosítónál Hálózati oktatási igazgatói pozíciót töltött be. Értékesítőként és trénerként is több éves tapasztalatot szerzett. Aktív tevékenységet folytat a Mabisz oktatási szekciójában. Elkötelezett az értékesítők és vezetőik gyakorlatorientált felkészítésében, a megfelelő biztosításszakmai felkészültség és a kommunikációs készségek ideális egyensúlyú fejlesztésében. Fontosnak tartja a jövő nemzedék pénzügyi edukációját.

Nikovics Éva

Igazgató, HR és Digitalizáció Allianz Hungária Zrt.

Közgazdászként végzett, pályafutását a pénzügyi szektorban 2003-ban az Erste Banknál kezdte, ahol a Postabank integrációs projektben, majd corporate governance területeken dolgozott. 2008-ban kezdett az Allianznál, néhány hónapig itt is corporate governance területen, ill. az akkor zajló transzformációs projektben dolgozott, majd átigazolt a HR-re. Itt kezdetben a javadalmazás, teljesítménymenedzsment és HR kontrolling területekért felelt, majd négy évig vezette a HR területet, ezt követően stratégiai igazgatóként a csoport szintű Megújulási Program projektjeit menedzselte, 2017 eleje óta digitalizációs, nyár óta digitalizációs és HR igazgató. A MABISZ digitalizációs munkacsoportjának vezetője.

Kurtisz Krisztián

Vezérigazgató, Uniqa

Kurtisz Krisztián biztonságtechnikai mérnökként diplomázott a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, de szinte rögtön a biztosítási szektorban kezdett el dolgozni. 2002-től 2008-ig a Groupama Biztosítónál előbb gépjármű-biztosítási menedzser, majd három évig lakossági és kisvállalkozói vagyonbiztosítási igazgató volt. 2008 és 2010 között Oroszországban tevékenykedett, előbb a Renaissance Insurance gépjármű-biztosítási igazgatójaként, aztán a Sravnikupi.ru vezérigazgatójaként. Hazaérkezése óta az UNIQA Biztosító Zrt. csapatát erősíti, korábban nem-életbiztosítási igazgatóként és igazgatósági tagként, 2016 júniusától pedig vezérigazgatóként.

Kerekes Antal

Partner Technológiai Tanácsadás

Kerekes Antal okleveles közgazdász, a Budapesti Államigazgatási és Közgazdasági Egyetemen végzett vezetés-szervezés szakirányon. Megszerezte a CEMS Masters fokozatot és 2009-ben a Corvinus School of Management MBA fokozatát is. Jelenleg a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. technológiai tanácsadásért felelős partnere. Lassan 15 éve dolgozik tanácsadóként. Szakterülete a digitális transzformáció, a stratégia és irányítási modellek, projektek és program menedzsment, rendszer integráció és implementáció, adat elemzés (data analytics) és digitális trendek (drón technológiák, digitális csatornák, customer technologiák, IoT, smart factory). Szerteágazó tapasztalatra tett szert a klasszikus tanácsadási területeken is, mint a működés átalakítás, a folyamatszervezés, a controlling. Az elmúlt években hazai és nemzetközi nagyvállalatoknál (például: E.ON csoport, MVM csoport, ENKSZ, FŐGÁZ, EDF DÉMÁSZ, Raiffeisen Bank, OTP Bank, CIB Bank, MFB, Budapest Bank, Gerenrali Biztosító, Uniqa Biztosító, Magyar Posta, MÁV, MOL csoport, OT Industries csoport, EGIS, Magyar Telekom, HungaroControl) illetve a közszolgálati szektor országos szereplőinél (NAV, OITH, NFÜ, NFGM, PMISZK, SZTNH) dolgozott szakértőként, projektvezetőként illetve projektszponzorként.

Első rész


08:00-09:00

Regisztráció

09:00-09:05

Köszöntő

Előadó: Molnos Dániel, főtitkár, Magyar Biztosítók Szövetsége

09:05-09:25

A kormányzat és a digitalizáció: irányok és arányok

Előadó: Deutsch Tamás , miniszterelnöki biztos, Digitális Jólét Programja

09:25-09:45

Innovációk a magyarországi biztosítóknál

Előadó: Pandurics Anett, MABISZ elnök

09:45-10:10

Insurtechek és inkumbensek: harc vagy szimbizózis?

Előadó: Matteo Carbone, Founder and Director, Connected Insurance Observatory

10:10-10:25

A közeljövő öt forradalmi technológiája

Előadó: Török Péter, STRATIS, partner

10:25-10:55

Kávészünet

Második rész


10:55-11:15

Az MNB és az új megoldások szabályozói környezete

Előadó: Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke

11:15-11:30

Blockchain-re fűzött adatok

Előadó: Kocsis Gergely, ügyvezető, Rowanhill Global Kft.

11:30-11:45

Nyitott-e a piac az újdonságokra?

Előadó: Lemák Gábor FinnTech Group

11:45-12:30

Kerekasztal-beszélgetés

Cégvezetők a digitalizáció lehetőségeiről

Moderátor: Lambert Gábor, MABISZ

Résztvevők:

Erdős Mihály, Generali

Kisbenedek Péter, Allianz

Sztanó Imre, NN

Kurtisz Krisztián, Uniqa

12:30-14:00

Ebéd

Harmadik rész


14:00-14:10

MABISZ-díjátadó

14:10-14:30

Kutatás

Értékesítő kontra app. Hogyan akarják megismerni a termékeket, tartani a kapcsolatot az ügyfelek?

Előadó: Hídvégi Áron, Századvég

14:30-14:45

Felkészülés a GDPR-ra

Előadó: Kerekes Antal, partner, PricewaterhouseCoopers Magyarország

14:45-15:00

Az E-személyi használata a biztosításban

Előadó: Verőcí Gábor, BM Eszig projektvezető

15:00-15:15

Ami Németországban bevált

Előadó: Lex Tan, MotionsCloud, CEO

15:15-16:00

Kerekasztal HR-vezetőkkel

A munkaerő megőrzése vagy kiváltása lesz a nagyobb kihívás?

Moderátor: Frankó-Csuba Dea, Spark Institute

Résztvevők:

Bába Szabó Magda, Generali

Nikovics Éva, Allianz

Karászi Gyöngyi, Aegon

Veres Rita, AON HEWITT

16:00-16:05

Záróbeszéd

Előadó: Molnos Dániel

16:05-18:00

Búcsúkoccintás

Képek

Videók