Rangos osztrák állami kitüntetést kapott a MABISZ főtitkára


Rangos osztrák állami kitüntetést kapott a MABISZ főtitkára

2012.11.23.

Az osztrák-magyar kapcsolatok területén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért és a két ország biztosítási piacainak közös képviseletéért az Osztrák Köztársasági Arany Érdemrend kitüntetést adományozta az osztrák állam elnöke Molnos Dánielnek, a Magyar Biztosítók Szövetsége főtitkárának. A kitüntetést Michael Zimmermann, az Osztrák Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete adta át.

Az osztrák állam elnöke 2012. szeptember 20-én döntött arról, hogy Molnos Dánielnek az Osztrák Köztársasági Arany Érdemrend kitüntetést adományozza. „Őszintén gratulálok a kitüntetéshez, melyet az Európai Unióban az osztrák-magyar érdekek közös képviseletével, illetve a két országban a biztosítás területén végzett kiemelkedő tevékenységével érdemelt ki – írta Maria Fekter asszony, Ausztria pénzügyminisztere Molnos Dánielhez írott levelében.

”Molnos Dániel kiemelkedően sokat tett Ausztria és Magyarország biztosítási piacaiért, a két ország szoros együttműködéséért és közös gazdasági képviseletéért” – emelte ki Michael Zimmermann, az Osztrák Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete az Osztrák Rezidencián tartott ünnepségen tartott köszöntő beszédében.

Molnos Dániel a Ceausescu-diktatúrából érkezett Ausztriába 1984-ben. Politikai menedékjogot kapott és tanulmányait a linzi Johannes Kepler egyetemen folytatta. Ezt követően az Avus Nemzetközi Kárrendező Irodánál dolgozott nemzetközi jogászként, majd a Generali-csoport bécsi központjába került. 1994-ben Magyarországra költözött és részt vett a Generali-Providencia Biztosító felépítésében – méltatta Ausztria magyarországi nagykövete Molnos Dániel munkásságát.

„Nehéz néhány mondatban tolmácsolnom azt a köszönetet és meghatottságot, amit érzek e kitüntetés átvételekor. Őszintén hiszem, hogy ez az elismerés megerősít abban, ami életelvem: hogy képességeimmel és tetteimmel régi és új hazámat, immár az Európai Uniót szolgáljam” – köszönte meg a rangos elismerést a MABISZ főtitkára.

Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! E-kárbejelentő: egy hét alatt több mint hatvanezer letöltés! 2019.01.15. Egy hét alatt kategóriájában Magyarország l...
Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! Elindult a digitális kárbejelentő applikáció! 2019.01.08. A mai naptól az autósok mobiltelefonjukon is intézhetik a ...
KGFB díjtarifa hirdetés – Allianz KGFB díjtarifa hirdetés Allianz Hungária Biztostó Zrt. ...