Esettanulmány verseny


2022-es verseny

2022 őszén is megrendeztük a Biztosítsd Be Magad! Esettanulmány versenyt, immár a hatodik alkalommal. Idén arra kerestünk ötleteket, hogy milyen marketing stratégiával tudná jobban elérni és edukálni a MABISZ az Y és a Z generáció tagjait. Az egyetemista szekcióba 11, míg a középiskolás szekcióba összesen 32 csapat jelentkezett. A leadott pályamunkák alapján 3 egyetemista és 5 középiskolás csapat jutott tovább a döntő fordulóba, melyet november 24-én rendeztünk meg a MABISZ székházban. A fotók a döntőről itt érhetők el: BBM 2022 Döntő – Google Fotók A döntős csapatok a következők voltak:

 

Egyetemista szekció:

 

Safety First – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Csapattagok:

 • Molnár Levente
 • Preisz Zsófia
 • Debreceni Csaba

 

NGA Consulting – Budapest Corvinus Egyetem

Csapattagok:

 • Márka Evelin
 • Krizsán Bálint
 • Pónya Anna

 

Stonks – Budapesti Corvinus Egyetem

Csapattagok:

 • Bóta Botond Dávid
 • Szapanidu Szofia Athina
 • Zombori Máté

 

Középiskolás szekció:

 

All4One – Nyíregyházi SzC Széchenyi István Technikum és Kollégium

Csapattagok:

 • Pincsák Vanda
 • Sinku Petra
 • Borbás Viktória

Felkészítő tanár: Radványiné Onder Éva

 

DAO – Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

Csapattagok:

 • Plesz Orsolya
 • Tóth Anasztázia
 • Szabó Dorina

Felkészítő tanár: Bencs Bernadette

 

Spekulánsok – Nyíregyházi SzC Széchenyi István Technikum és Kollégium

Csapattagok:

 • Bodnár Boglárka
 • Varga Vince Kristóf
 • Friman Gergő

Felkészítő tanár: Radványiné Onder Éva

 

Sabala CF – KÖZGÉ Békéscsaba

Csapattagok:

 • Márta Balázs
 • Csatári Szabolcs
 • Lengyel Szilvia

Felkészítő tanár: Zombainé Tarnótzky Krisztina

 

The Smarties – KÖZGÉ Békéscsaba

Csapattagok:

 • Ruszkó Panna
 • Harascsák Alexandra
 • Illyés Boglárka

Felkészítő tanár: Kőfalvi Éva

 

A zsűri a bemutatott ötletek kreativitását, kidolgozottságát és megvalósíthatóságát értékelte, ez alapján a következőképpen alakultak a helyezések:

 

Egyetemista szekció:

 1. NGA Consulting
 2. Stonks
 3. Safety First

 

Középiskolás szekció:

 1. Spekulánsok
 2. The Smarties
 3. Sabala CF

 

Az egyetemista első és második helyezettek repülőjegy utalványt, a középiskolások pedig bécsi utazást nyertek. A harmadik helyezett csapatok egységesen páros mozijeggyel és Media Markt utalvánnyal gazdagodtak. Mindkét szekció legjobb helyezettje a MABISZ éves konferenciáján is előadhatta a prezentációját, amelyek itt tekinthetők meg:

 

NGA Consulting.pdf – Google Drive

Spekulánsok.pdf – Google Drive

 


2021-es verseny

A MABISZ sorrendben már ötödik esettanulmány versenyének alanya a fiktív Alfa biztosító volt. A két külön kategóriában, középiskolásoknak, illetve egyetemistáknak kiírt pályázatban a három tagú csapatoknak két területet kellett megvizsgálniuk:
1. Egy választott globális trend elemzése: (összekapcsolt világ, a kárbejelentés jövője, dróntechnológia fejlődése, klímaváltozás, valamint kiberbiztonság). Ezek közül egy téma részletes áttekintése és a kapcsolódó stratégiai kérdések alapján egy javaslat megfogalmazása az Alfa Biztosító menedzsmentje számára.
2. A jövő munkahelyének vizsgálata: Hogyan fog kinézni a jövő biztosítói munkahelye? A technológiai fejlődés és a bemutatott globális trendek hogyan hatnak a munkaszervezésre és a munkafolyamatokra? A járvány megmutatta, hogy működik a rugalmas, otthoni munkavégzés. Vajon megmarad a jövőben? Hogyan változik meg a jövőben a biztosítók által a munkavállalók irányába nyújtott munkáltatói értékajánlat?

41 egyetemista és 24 középiskolás csapat jelentkezett, az egyetemisták közül Budapest mellett Miskolcról, Pécsről, Csíkszeredáról a középiskolásokat illetően pedig Ceglédről, Nyíregyházáról, Békéscsabáról, Hajdúböszörményről, Eger, a szlovákiai Gútáról, valamint Székelyudvarhelyről.

A döntőre hét egyetemista és négy középiskolás csapatot hívott be a biztosítók képviselőiből álló szakmai zsűri. A kiélezett versenyt jellemzi, hogy a zsűri két különdíjat is kiadott. A legjobb HR megoldásért a jövő munkahelye témára az egyetemistáknál a PTE Solution csapatának (Fenyvesi Adrián, Hajdu Bence, Fogt Adél), a leginnovatívabb megoldásért a Neumann János középiskolából érkező Biztosokk csapatának (Pomaházi Krisztina, Együd Noémi, Juhász Keve), egy szenzorokkal felszerelt autófólia alkalmazásért. A zsűri döntése alapján az egyetemisták között a harmadik a Biztosítársak csapat lett: Takács Ákos, Bácsi Nelli és Péter Veronika a Corvinus egyetemről. A második hely a Biztos pontok nak jutott, csapattagok: Józsa Tamás Áron és Drótos Annamária a BME-ről, Kosztyu Konrád pedig a Corvinusról.

A középiskolásoknál a harmadik a Széchenyi Biztosítási Társaság lett,: Hrabovszki András, Márta Balázs és Csatári Szabolcs a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Technikum és Kollégiumból érkezett, a második helyezett Amigok tagjai: Birtalan Tibor József, Imets János és Lukács Szilárd pedig a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumot képviselte. Az első helyezett pedig az egyetemisták részéről a Pinewood Consulting ELTE-s, Corvinusos vegyes csapata lett, – Tankó Eszter, Tenke Áron és Nagy Ábris – a gimnazisták részéről pedig a TZS – Halász Lili Anna, Sziklai Anna és Bolyós Barbara, felkészítő tanáruk: Berta Anikó – a Radnóti Miklós Gyakorló iskola és Gimnáziumból.

Az első helyezettek minden csapattagja egy Ipad-et, a másodikak és a különdíjasok egy drónt, a harmadikok egy vezeték nélküli fülhallgatót kaptak.

A díjazott egyetemista pályázatok az alábbi linkeken tekinthetők meg:

https://docs.google.com/presentation/d/16kLSj-BsD9G8fZJmWHRWdcZVUYJeO_pQ/edit


https://docs.google.com/presentation/d/1wD3-M-3qBaLNnxc2_zrMS8ISdwDvr60R/edit#slide=id.p1
https://docs.google.com/presentation/d/1j-Kh6gMaJZMNntSUWzkuJz6H5fytpZWC/edit
https://docs.google.com/presentation/d/1BJVgOzniPltxyRtUv2LyUOShWqftlBdI/edit

A díjazott középiskolás csapatoké pedig itt:

https://docs.google.com/presentation/d/1zu258XPZ7my7eORw09S9qK2y95ESqUOg/edit?dls=true


https://docs.google.com/presentation/d/14G8TU37eHJVW3rQOFNWX9sVQ5qUMCrTE/edit
https://docs.google.com/presentation/d/1M4pdKMr4xr71RSgs9pBUw1EATTlvEujG/edit#slide=id.p1
https://docs.google.com/presentation/d/1PD7DCqBItJPq13TKBB3BAR6eKXBSVGNf/edit