Konferencia – 2012


Konferencia – 2012

Európai környezet – Hazai megoldások

2012. október 6.

Corinthia Hotel Budapest

1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.

Az elmúlt évek természeti és gazdasági turbulenciái a biztosítási piacokat sem hagyták érintetlenül. A biztosítókat napjainkban is a változásokhoz történő alkalmazkodás jellemzi. Kihívások elé állítja a hazai társaságokat az új termékbevezetésekre való felkészülés, az új adónemmel kapcsolatos árazási politika kialakítása, illetve az uniszex tarifákra való átállás is. Itt az ideje, hogy részletes és átfogó betekintést kapjunk azokba a folyamatokba, melyek a jövő szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek.

A Magyar Biztosítók Szövetsége immár harmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi szakmai konferenciáját. November 13-án hazai és külföldi biztosítási felsővezetők, szabályozói és felügyeleti döntéshozók osztják meg egymással és a közönséggel véleményüket, meglátásaikat. Előtérbe kerülnek azok a tendenciák, szabályozási környezetbeli változások, melyek nem csak a hazai, hanem a nemzetközi biztosítási piacokat is befolyásolják. Továbbá idén is csakúgy, mint tavaly, egy exkluzív, külön erre az eseményre készített, az egészségbiztosítási piaccal foglalkozó kutatás kerül bemutatásra. Érdekes és tartalmas napra számíthat, aki ellátogat erre a szakmai eseményre.

Jelentkezéssel és programmal kapcsolatos kérdéseikben illetékes:

Lambert Gábor

Kommunikációs vezető

Magyar Biztosítók Szövetsége

Szankó-Túri Lívia

Rendezvénymenedzser

IJ. Kommunikációs Kft.

Mobil: +36 30 515 2620

info@mabiszkonferencia.hu

Ács Gábor

újságíró, szerkesztő – moderátor

Jelenleg a Jazzy Rádión hallható reggeli pénzügyi-gazdasági műsor, a Millásreggeli szerkesztő-műsorvezetője, valamint az ecoline.hu gazdasági blog szerkesztő-újságírója. Angoltanárként diplomázott, de már 15 éve dolgozik gazdasági újságíróként. Szakmai pályafutását a Napi Gazdaságnál kezdte, majd néhány év szabadúszás után 2001 és 2004 között a Világgazdaság tőzsderovatának munkatársa, rovatszerkesztője. A Figyelő hetilap főmunkatársa, illetve rovatvezetője 2005 és 2011 júliusa között. A Forintos Percek, majd Milliók Reggelire, jelenleg pedig Millásreggeli néven futó rádióműsorban 2003 óta dolgozik. A diszkont légitársaságok sikeréről, a légiipar teljes átalakulásáról írt könyve, a Fapados forradalom 2007-ben jelent meg.

Balog Ádám

adóügyekért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó – és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Bartók János

vezérigazgató, MetLife Biztosító Zrt.

1992-ben szerzett mérnöki diplomát a GATE Mezőgazdaságtudományi Karán, majd 1993-ig a GATE Vállalatgazdasági Intézeténél dolgozott. 1993-1994 között az AB-AEGON Általános Biztosító Rt biztosításelméleti és gyakorlati képzésén vett részt. 1994-1995 között fiókigazgatóként, majd 1995-1998 között az AEGON Nyugdíjpénztárszervező Rt Értékesítési és Marketing vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett. 1999-től az ÁB-AEGON Általános Biztosító Rt. vezérigazgató-helyettese lett. 2000-2004 között az ÁB-AEGON Általános Biztosító Rt. Életbiztosítási vezérigazgató-helyettese, 2000-től az AEGON Magyarország Általános Biztosító Rt. nem – életbiztosítási vezérigazgató-helyetteseként, 2000-2007 között az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Rt. vezérigazgatójaként tevékenykedett. 2007-2012 között az Aviva Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, 2012-ben pedig a MetLife Biztosító Zrt. vezérigazgatójának nevezték ki.

Bóna Katalin

életbiztosítási üzletág-igazgató, UNION Biztosító

A SOTE Egészségügyi Főiskolán szerzett diplomát 1981-ben, majd posztgraduális képzés keretében, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett biztosítási szakértői képesítést 1994-ben.

1991-ig a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet gazdasági gazgató főmunkatársa, 1994-ig kockázatelbíráló az Európa Biztosítónál. Jelenleg is az Union Biztosító életbiztosítási ügyvezető igazgatója.

Gabriel Bernardino

elnök , European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA)

Gabriel Bernardino is Chairman of the European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). He is responsible for the strategic direction of EIOPA and represents the Authority at the Council of the European Union, the European Commission and the European Parliament. Mr. Bernardino prepares the work of EIOPA’s Board of Supervisors and also chairs the meetings of the Board of Supervisors and the Management Board. Mr. Bernardino is the first Chairperson of EIOPA. He was elected by the Board of Supervisors of EIOPA on 10 January, 2011. His nomination followed a pre-selection of the European Commission and was confirmed by the European Parliament after a public hearing held on 1 February, 2011. Mr. Bernardino assumed his responsibilities on 1 March, 2011.

Prior to his current role, Mr. Bernardino was the Director General of the Directorate for Development and Institutional Relations at the Instituto de Seguros de Portugal (ISP). He has served in several positions of increasing responsibility since he joined the ISP in 1989 and represented EIOPA’s preceding organisation, CEIOPS, as Chairman between October 2009 and December 2010.

Gáti László

marketing & értékesítési igazgató, OTP Alapkezelő Zrt.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, majd 2001-ben befektetés-kezelői oklevelet szerzett. Szakmai pályafutását 1992-ben az American Express-nél kezdte Magyarországon, majd a dél-kelet-európai régióban végzett termékmenedzseri feladatokat. 1997-től a Rabobank kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere, 1999-től a Takarékbank-csoport befektetési alapkezelőjének ügyvezető igazgatója, majd vezérigazgatója. 2005 augusztusától az OTP Alapkezelő Zrt. marketing és értékesítési igazgatója, 2007 februárjától igazgatósági tag. 2011-től az OTP Alapkezelő romániai leányvállalata, az OTP Asset Management SA felügyelő bizottságának elnöke. A BAMOSZ Etikai Bizottságának tagja.

Horváth Andrea

vezérigazgató-helyettes, Allianz Hungária Biztosító Zrt.

Horváth Andrea jelenleg az Allianz Hungáia Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese. A Pénzügyi és Számviteli Fõiskola Vállalatgazdasági szakán szerzett okleveles üzemgazdász, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügyi kiegészítõ szakán szerzett okleveles közgazda képesítést. Pályafutását az AEGON jogelõdjénél, az Állami Biztosítónál különbözõ szakértõi, illetve vezetõi munkakörökben kezdte, fiókigazgatóként régiós igazgatóként, 2000-tõl pedig az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese, 2004-tõl felelõs az életbiztosítási területért is, és 2007-ben az igazgatóság tagjává választották.

Juhos András

vezérigazgató-helyettes, UNIQA Biztosító Zrt.

1978-ban okleveles matematikusként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd később a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen posztgraduális aktuáriusi diplomát szerzett. Pályafutását a SZÁMALK-nál kezdte, ahol először rendszerprogramozóként, majd tudományos munkatársként dolgozott.

1990-ben került az Állami Biztosítóhoz, itt 1990-től vezető aktuárius, 1992-től életbiztosítási igazgató, 1996-tól pedig vezérigazgató-helyettes, az életbiztosítási divízió vezetője.

2001-től az UNIQA igazgatósági tagjaként a személybiztosítási területért felelős.

Karel Van Hulle

Head of Unit, European Commission Directorate General Internal Market and Services Insurance and Pensions Unit

Prof. Karel VAN HULLE is Head of Unit at the European Commission (Directorate-General “Internal Market and Services”), which he joined in 1984 after spending 8 years with the Belgian Banking Commission. Before becoming Head of Insurance and Pensions in 2004, he was Head of Unit of Accounting, of Accounting and Auditing and of Financial Reporting and Company Law. He represents the European Commission within the European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) and within the Technical Committee of the International Association of Insurance Supervisors (IAIS).

Prof. Van Hulle is a lawyer by training. He studied law at the KU Leuven and at the Marquette University Law School in Milwaukee (Wisconsin). He is part-time lecturer at the Economics and Business Faculty of the KU Leuven and is a member of the executive board of the International Centre for Insurance Regulation at the Goethe University in Frankfurt.

Kisbenedek Péter

elnök, MABISZ

Budapesten, a Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1988-ban. Angolul és németül felsőfokon beszél, de orosz és svéd nyelvből is középfokú nyelvtudással rendelkezik. A pénzügyi szektorban 1995-ben kezdett el dolgozni, mint az ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese. 1998-tól az Aegon lakossági divízióvezetője, nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettese és az ÁB-Aegon Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár igazgatósági tagja. 2000-től az Erste Bank vezérigazgatója, 2003-tól elnök-vezérigazgatója és a Postabank elnök-vezérigazgatója is egyben. 2007-től az Erste Bank AG Austria igazgatósági tagja. 2008-tól pedig az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kozek András

vezérigazgató-helyettes, Allianz Hungária Biztosító Zrt.

Kozek András 2005 óta az Allianz Hungária igazgatósági tagja, az Élet ágazat vezérigazgató-helyettese. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász, valamint a Budapesti Mûszaki Egyetemen mérnök informatikus diplomát. 2003-ig az Allianz Nyugdíjpénztárának ügyvezetõ igazgatója, ezt követõen az Élet- és nyugdíjbiztosítások divízió vezetõje. 2006-2010 között az Allianz Bank igazgatósági tagja, illetve 2008-tól az Allianz Alapkezelõ igazgatóságának elnöke. Az Allianznál betöltött tisztségei mellett a Stabilitás Pénztárszövetség elnökségének is tagja.

Lehel Gábor

elnök-vezérigazgató, Union Biztosító

Lehel Gábor az Union Biztosító anyavállalatánál, a bécsi székhelyű Vienna Insurance Groupnál 2003-ban kezdett el dolgozni, a főtitkárság munkatársaként, ezt megelőzően elemzőként, a ABN AMRO Equities Rt-nél dolgozott. 2005-től a VIG csoport controlling- és rating- vezetője, majd 2006-tól a főtitkárság vezetője. 2008 óta az Union Biztosító igazgatóságának tagja, 2010-ben a szlovák Kooperativában is igazgatósági taggá nevezték ki. 2011 júliusa óta az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A Szombathelyről származó menedzser tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján végezte, közgazdász diplomával rendelkezik.

Máhig Attila

nem életbiztosítási ügyvezető igazgató, Groupama Garancia Biztosító

Az egyetem elvégzését követően 1989-től az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetében kezdte pályafutását. A tudományos tevékenysége mellett végzett szakmérnöki képzése során megszerezte az egyetemi doktori címet is.

Pályáját egy éles váltással a Hungária Biztosítónál folytatta, ahol a Vezérigazgatóság vállalati vagyonbiztosítások műveléséért felelős főosztályán dolgozott, majd vezette a főosztályt. 2000-ben a nem sokkal később a Groupama nevet felvevő Európa biztosítóhoz érkezett, ahol a nem-életbiztosítási üzletág igazgatója volt. Ezt követően, mint az Union Biztosító vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja, a biztosító nem-életbiztosítási ágazatának felépítését irányította, amit egy rövid kitérő követett a TIR Biztosító Egyesületnél.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz 2011. január elsején csatlakozott ismét, amikor is megbízták a Központi Alkuszi Igazgatóságának vezetésével. 2011. július 1-jétől a biztosító nem-életbiztosítási területének vezetője.

Mark Twigg

Executive Director , Cicero Consulting

Mark has been a Director at Cicero for seven years and is currently overseeing the firm’s expanding international business. Mark worked for the Labour Government between 1997-1999 as an advisor to both Nick Brown and John Reid. Mark was previously head of public affairs at Direct Line and has served on the ABI EU policy committee. He currently sits on the American Chamber of Commerce EU financial services committee.

A prolific writer and researcher, Mark has undertaken major thought leadership projects, such as a longitudinal study of UK pensions for Scottish Widows and the 20-country survey on retirement for HSBC. Mark is currently writing his first book on demographic change and the need to undertake pension reform.

Molnos Dániel

főtitkár, MABISZ

Tanulmányait a kolozsvári Babe-Bolyai Tudományegyetem Jogtudományi Karán folytatta, ahol 1977-ben summa cum laude végzett. 1979-ben bírói szakvizsgát tett, majd 2 évvel később az ügyvédi szakvizsgát is megszerezte. Biztosítási pályafutását az AVUS Linz nemzetközi kárrendező irodánál kezdte 1988-ban. 1990-ben csatlakozott a Generali bécsi csapatához, ahol szintén a nemzetközi kárrendezés lett a szakterülete. 1996-ban került a budapesti igazgatóságra és a Nemzetközi Gépjármű Kárrendezés ügyvezető igazgatójaként kezdte el a terület irányítását. 2010-ben vállalta el a MABISZ főtitkári pozícióját és ettől az évtől választották a Európai Biztosítók Nemzetközi Szövetségének Végrehajtó bizottsági tagjává.

Oláh Attila

egészség-, baleset- és kockázatelbírálói tagozatelnök, MABISZ- moderátor

2008 májusától az ING Biztosító termékmenedzsere, majd 2009-től termékfejlesztésért felelős vezetője. A MABISZ Egészség, Baleset és Kockázatelbírálói tagozatának elnöke. Az ING-t megelőzően a K&H Biztosítónál, illetve a Generali Biztosítónál töltött be hasonló pozíciókat. Szakmai pályafutását az MTA-nál kezdte különböző halandósági és egészségügyi kutatásokkal. Közgazdasági és szociológiai diplomát a budapesti Közgazdaságtudományi illetve a Washington melletti Maryland Egyetemen szerzett.

Pandurics Anett

vezérigazgató, Posta Biztosító

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem gazdálkodási szakán szerzett közgazdász diplomát. Korábban ösztöndíjasként Németországban tanult (Universität Köln) A Rajk László Szakkollégiumban és az egyetemen végzett szakmai (kutatási és oktatási) tevékenységét Pro Universitate, Heller Farkas és Pro Sciencia díjjal ismerték el. Pályáját tanácsadóként kezdte, majd 2001-től 2005-ig a Magyar Posta Zrt. stratégiai igazgatói pozícióját töltötte be, 2002-től a Posta Biztosító igazgatósági tagja. 2005-től a Magyar Posta Életbiztosító Zrt és a Magyar Posta Biztosító Zrt. igazgatóságának elnöke és első számú vezetője. PhD-tanulmányait a Corvinus Egyetemen végezte stratégiai menedzsment témakörben. Jelenleg a MABISZ ügyvezető elnökségének alelnöke, a Bolyai Műhely Alapítvány FB-tagja.

Papp Lajos

elnök , Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége

Papp Lajos tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán folytatta, végzettsége Okleveles Gépészmérnök (tervezői szakirány – autógépész. 1992-93 között az MKB-Euroleasing Zrt. irodavezetőjeként dolgozott azautófinanszírozási üzletágon, 1993 októberétől, az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. megalapításától annak ügyvezetőjeként tevékenykedett. 2006 februárjától a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke.

Peter Eichler

Vice-Chairman of Insurance Europe’s health committee, Member of the management board of UNIQA Personenversicherung AG and Raiffeisen Versicherung AG, Insurance Europe

Peter Eichler is member of the management board of UNIQA Personenversicherung AG and Raiffeisen Versicherung AG, both 100% subsidiaries of UNIQA Versicherungen AG. Thus, he is responsible for the personal insurance line of Austria’s biggest health and second biggest life insurer.

From 1999 to end 2001, Peter Eichler was also member of the management board responsible for health insurance at the UNIQA Versicherungen AG. At present, Peter Eichler also has the chair of the health insurance section in the Verband der Versicherungsunternehmen Österreichs (Austrian Insurance Association) and is vice chairman of the life insurance section. Within the Insurance Europe Peter Eichler has been member of the Health Insurance Committee for about 20 years and has there been a long standing first vice chairman.

Peter Eichler has been appointed as deputy member of the management board of the Austria-Collegialität und Bundesländer-Versicherung in 1998 for health insurance. Peter Eichler came to the Austria Versicherung ten years earlier, after he concluded his Commercial Science studies in 1987 and graduated with a law degree in 1984.

Pleschinger Gyula

adó – és pénzügyekért felelős államtitkár

A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett építőmérnöki és városépítési-városgazdasági szakmérnöki diplomát, majd kormányösztöndíjjal Amsterdamban tanult. Az Osztrák Bankszövetség képzési programja keretében corporate finance képzésben vett részt, 2001-ben pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett pénzügyi szakértő képesítést.

Szakmai életútja:

2010-2011 Államadósság Kezelő Központ Zrt (ÁKK), vezérigazgató

2007-2010 Első Agro Hitel Zrt, az Igazgatóság elnöke

2006-2010 Pannon Alfa Kft, tulajdonos, társ-ügyvezető

2004-2010 P&H Befektető és Pénzügyi Tanácsadó Kft., tulajdonos-ügyvezető

2001-2004 Raiffeisen Bank, Budapest, vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja

1990-2000 OTP Értékpapír RT , vezérigazgató, az Igazgatóság tagja

Rabcsánszki Laura

ügyfélkapcsolati igazgató, NRC Marketingkutató

Laura 2011-ben csatlakozott az NRC-hez ügyfélkapcsolati igazgatóként. Előtte 2009-től a Synovate-nél dolgozott, ahol Senior Consultant-ként a kiemelt ügyfelek kutatásaiért volt felelős, illetve regionális projekteket koordinált a Coca-Cola és a P&G valamint a Nestlé számára. Korábban a The Nielsen Company-nál helyezkedett el mint piackutató, ahol kiskereskedelmi adatok elemzésével foglakozott. Laura már az egyetemi évek során bekapcsolódott a kutatás világába, amikor a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetében volt kampánykutatással foglalkozó gyakornok. Fő területei az FMCG és a pénzügyi kutatások.

Sergio Balbinot

elnök , Insurance Europe

Sergio Balbinot graduated in Economics and Commerce and entered the Generali Group in 1983. He was appointed General Manager of Generali in 2000 and Managing Director in 2002. He is also member of the Supervisory Board of Generali Investments S.p.A. Supervisory Boards, Vice-Chairman and Director of several Austrian, Chinese, French, Israeli, Dutch, Spanish, US, and German companies (including Generali España Holding Entidades de Seguros S.A., Generali China Life Insurance Co. Ltd., Generali Holding Vienna AG, Generali France S.A., Generali China Life Insurance Co. Ltd., Graafschap Holland Participatie Maatschappij N.V., Generali Deutschland Holding AG, Generali España – S.A. de Seguros y Reaseguros, Future Generali India Insurance Co. Ltd and Future Generali India Life Insurance Co. Ltd.), and is also Chairman of Generali PPF Holding B.V.. In 2011, he was elected President of Insurance Europe, the European insurance and reinsurance federation. He is Board member of Geneva Association and also member of EFR and PEIF.

Siklósi Máté

ügyvezető, Tetszett Kft.

A fogyasztóvédelmi hatóság korábbi helyettes szóvivője 2003 óta foglalkozik fogyasztóvédelemmel. Vezette a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságát, volt Utasjogi Biztos. Kisebb megszakításokkal 2007 óta a CP Contact fogyasztóvédelmi tanácsadó cég ügyvezetője. A társaság fogyasztóvédelmi auditálást, próbavásárlásokat végez, kidolgozza a fogyasztók védelmét szolgáló szabályok betartásának legjobb gyakorlatait, a fogyasztókért folytatott versenyben való előrelépés lehetőségeit.

Társaival 2011-ben alapította a Tetszett Magyar Fogyasztóvédelmi Elégedettségi Monitor Kft-t a piaci szereplők fogyasztóbarát működésének fejlesztésére, az ügyfelek elégedettségének monitorozására.

Szász Károly

elnök, PSZÁF

Diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Külkereskedelmi és Nemzetközi Pénzügyi Szakán szerezte 1981-ben. Doktori disszertációját az Egyesült Államok monetáris politikájából írta 1986-ban. Az egyetem elvégzése után három éven át volt üzletkötő a TESCO Külkereskedelmi Vállalatnál. 1984-1995-ig a Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt-nél (CIB) dolgozott, ahol a közgazdasági területen kezdett, majd végigjárta a bank különböző lebonyolítási részlegeit, a nemzetközi bankkapcsolati osztályon területi referensként dolgozott. Később a bank első fiókját, a győri fiókot vezette, ezt követően a vállalatfinanszírozási főosztály vezetője lett. Ezt követően 1995-től másfél évig a Magyar Külkereskedelmi Bank vállalati üzletág igazgatója és az ügyvezetés tagja volt. Többek között vállalatfinanszírozás, kockázatelemzés, termékfejlesztés, kisvállalkozások finanszírozása, fiókkoordináció tartozott a felelősségi körébe. Hasonló munkát végzett 1996-1997 között ismét a CIB-nél. 1998-tól a HypoVereinsbank Hungaria Rt. igazgatósági tagjaként a vállalati finanszírozásért felelős társ-vezérigazgató volt. 1999 nyarától felügyeleti elnöki kinevezéséig a Konzumbank vezérigazgatójaként dolgozott. 2000 májusától 2004 májusáig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöki feladatait látta el. 2000-2001-ben az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsának elnöke volt. 2004 augusztusától az OTP Bank elnöki főtanácsadója, 2006 márciusától pedig az OTP Banka Srbija vezérigazgatója lett. 2008 végétől ismét az OTP elnöki főtanácsadójaként tevékenykedett.

Angol, német, orosz felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Budapesten született 1957-ben. Nős, négy gyermeke van.

Szombat Tamás

nem-életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettes, Aegon Magyarország Zrt.

Szombat Tamás 1996-ban végzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, ahol közgazdász diplomát szerezett. 1996-ban első munkahelyként az Aegon vezérigazgatóságán helyezkedett el, majd onnan került az AEGON Magyarország befektetési célú ingatlanportfoliójának menedzselését végző leányvállalatához, ahol a pénzügyi és számviteli területekért felelt. 2001-től a gépjármű biztosítási üzletág irányítási feladatait látta el. 2007-től pedig hozzá tartozik a biztosító teljes nem-életbiztosítási üzletága: lakás-, gépjármű-, vállalati vagyonbiztosítások, valamint a hozzájuk kapcsolódó értékesítési Call Center tevékenység. 2009-től a Nem-életbiztosítási üzletág vezérigazgató-helyetteseként irányítja a területet, 2011. júliusa óta pedig a Magyar Biztosítók Szövetsége Gépjármű biztosítási tagozatának elnöke is.

Első rész / First section


08:00-08:45

Regisztráció / Registration

08:45-08:50

Köszöntő

Előadó: Molnos Dániel főtitkár, (MABISZ)

08:50-09:20

Hivatalos megnyitó

Előadó: Gabriel Bernardino elnök , European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA)

09:20-09:50

A biztosítási piac tapasztalatai a felügyelet szemszögéből

Előadó: Szász Károly elnök, PSZÁF

09:50-10:15

Öngondoskodás

Előadó: Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó – és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

10:15-10:30

Fogyasztóbarát biztosítói gyakorlat

Előadó: Siklósi Máté ügyvezető, Tetszett Kft.

10:30-11:20

Kávészünet

Második rész / Second section


11:20-11:50

Szabályozási változások Európában a nyugdíjak területén – Kihívások előtt a biztosítók és nyugdíjpénztárak

Előadó: Karel Van Hulle Head of Unit, European Commission Directorate General Internal Market and Services Insurance and Pensions Unit

11:50-12:20

Öregedő Európa – Finanszírozási kérdések, biztosítói megoldások

Előadó: Mark Twigg Executive Director , Cicero Consulting

12:20-12:50

Mission impossible

Előadó: Kisbenedek Péter elnök, MABISZ

12:50-14:20

Ebédszünet

Harmadik rész / Third section


14:20-14:40

Abszolút hozam stratégia – Új vagyonkezelési megoldás biztosítási portfóliókba

Előadó: Gáti László marketing & értékesítési igazgató, OTP Alapkezelő Zrt.

14:40-15:20

Kerekasztal: KGFB liberalizáció

Résztvevők:

Papp Lajos elnök , Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége

Ács Gábor újságíró, szerkesztő – moderátor

Szombat Tamás nem-életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettes, Aegon Magyarország Zrt.

Horváth Andrea vezérigazgató-helyettes, Allianz Hungária Biztosító Zrt.

Pandurics Anett vezérigazgató, Posta Biztosító

15:20-16:10

Kávészünet

Negyedik rész / Fourth section


16:10-16:40

Magán egészségbiztosítás Ausztriában

Előadó: Peter Eichler Vice-Chairman of Insurance Europe’s health committee, Member of the management board of UNIQA Personenversicherung AG and Raiffeisen Versicherung AG, Insurance Europe

16:40-17:10

Kutatás: A magán egészségbiztosítás fogyasztói megítélése

Előadó: Rabcsánszki Laura ügyfélkapcsolati igazgató, NRC Marketingkutató

17:10-18:00

Kerekasztal: Hazai magán egészségbiztosítási piac

Résztvevők:

Bóna Katalin életbiztosítási üzletág-igazgató, UNION Biztosító

Máhig Attila nem életbiztosítási ügyvezető igazgató, Groupama Garancia Biztosító

Oláh Attila egészség-, baleset- és kockázatelbírálói tagozatelnök, MABISZ- moderátor

Kozek András vezérigazgató-helyettes, Allianz Hungária Biztosító Zrt.

Juhos András vezérigazgató-helyettes, UNIQA Biztosító Zrt.

Bartók János vezérigazgató, MetLife Biztosító Zrt.

18:00-18:05

Konferencia zárása

Előadó: Molnos Dániel főtitkár (MABISZ)

18:10-19:00

Záró koccintás

Képek

Videók