MABISZ konferencia – 2014


MABISZ konferencia – 2014

2014.11.05.

Csütörtökön ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a szektor rövid idő alatt igen népszerűvé vált biztosításszakmai konferenciáját. Az esemény kiváló alkalmat teremt a biztosítók, az együttműködő vállalkozások és a szabályozói oldal, a felügyeleti döntéshozók képviselői számára a magas szintű szakmai eszmecserére.

A tavalyi konferencia óta igen fontos, a biztosítási szektort érintő változások történtek, elég csak az adó- és jogszabályi környezet átalakulására, az új Ptk.-ra, vagy a nyugdíjbiztosítások adókedvezményére gondolni. A konferencia fókuszában ezúttal az egészségbiztosítási piacban rejlő lehetőségek, a biztosítókat érintő európai szabályozói változások, valamint a nyugdíjbiztosítások adókedvezményének bevezetése óta eltelt időszak tapasztalatai állnak.

November 6-án hazai és külföldi biztosítási felsővezetők, szabályozói és felügyeleti döntéshozók osztják meg egymással és a közönséggel véleményüket, tapasztalataikat. Megvitatják azokat az új tendenciákat, gazdasági és jogi környezeti változásokat, amelyek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi biztosítási piacra is döntő befolyással vannak, illetve lesznek.

A konferenciát Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára nyitja meg, őt követően pedig Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatója tart előadást az aktuális makrogazdasági tendenciákról és kilátásokról, illetve a nyugdíjbiztosítások makrogazdasági szerepéről.

Az MNB részéről további három szakértő is előadást tart a rendezvényen: Stabilitás és bizalom címmel az MNB biztosításfelügyelési stratégiájáról és módszereiről Kisgergely Kornél, a pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója beszél majd, a fogyasztóvédelem szerepéről a biztosítási piacon pedig Bethlendi András fogyasztóvédelemért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgató tart előadást. Nagy Koppány, a Biztosítás, pénztár, pénzügyi vállalkozások és közvetítők felügyeleti igazgatóságának igazgatója „Küszöbön a Szolvencia II. és az IMD II” címmel tart előadást.

Pandurics Anett, a MABISZ elnöke a konferencia kapcsán hangsúlyozza: a biztosítási piacnak nagy szüksége van a konstruktív piaci, illetve a jogalkotóval folytatott párbeszédre, amelyre alkalmas fórum a MABISZ éves nemzetközi konferenciája. „A konferencián nemcsak a hazai biztosítási vezetőkkel és hazai szakmai partnereinkkel, hanem külföldi szakemberekkel is lehetőség nyílik a konzultációra.”

KGFB díjtarifa hirdetés – Allianz KGFB díjtarifa hirdetés Allianz Hungária Biztostó Zrt. ...
A MABISZ VKB által ajánlott biztonságtechnikai bes... A MABISZ VKB által ajánlott biztonságtechnikai besorolási kategóriák II. Értéktárolók Bejárati aj...
A MABISZ VKB által ajánlott biztonságtechnikai bes... A MABISZ VKB által ajánlott biztonságtechnikai besorolási kategóriák I. Mechanikai-fizikai védelem ...