Középiskolások (15-18 évesek)


Középiskolások (15-18 évesek)

A MABISZ oktatási szakértői és együttműködő partnerei kidolgozták a téma interaktív és csoportos feldolgozását segítő oktatási segédanyagokat, amely a NAT szerinti, 15-18 éves célcsoportot célozza meg. Az Oktatáskutató- és Fejlesztő Intézet (OFI) által jóváhagyott tananyagtartalom alapján készült gyakorlatias, interaktív segédanyag önállóan, személyes szakértői jelenlét nélkül is feldolgozható minden osztályban és csoportban.

Letölthető prezentációk a biztosítói óra tartásához:

  • 20 perces prezentáció (pdf/ppt)
  • 30 perces prezentáció (pdf/ppt)
  • 45 perces prezentáció (pdf/ppt)
  • 60 perces prezentáció (pdf/ppt)

E mellett a MABISZ a Case Solvers problémamegoldó képzésekkel foglalkozó cég közreműködésével 2020 óta szervez biztosítói órákat magyar tannyelvű középiskolákban. Az interaktív foglalkozások 45 percet vesznek igénybe, és offline vagy online formátumban is megtarthatók. Az órák célja, hogy a fiatalokat pénzügyi tudatosságra ösztönözzük, ennek megvalósításában pedig a Case Solvers fiatal szakértő kollégái segítenek. Az elmúlt időszakban már több, mint 40 középiskolában, 90-nél is több órát tartottunk, valamint az elért diákok száma meghaladja a 2700-at. A visszajelzések alapján a résztvevők 97%-a kifejezetten elégedett volt az órákkal, sok új információval gazdagodtak, és szívesen vennének még részt hasonló órákon. Folyamatosan frissülő térképünkön megtekinthető, hogy mely iskolákban mennyi órát sikerült már megtartani.

A mintaórák megtartása iránt érdeklődő iskolák, tanárok a következő e-mail címen vehetik fel a kapcsolatot az óraadókkal, illetve kaphatnak bővebb tájékoztatást.

E-mail írása

Biztonság Kerék – Forgasd ki a jövőd!

A 2020-as Biztonság Hete rendezvények a járványveszély miatt az online térben zajlanak. A helyzethez alkalmazkodva a MABISZ elkészítette a tavalyi helyszíneken az érintett 9-14 éves korosztály körében már nagy sikert aratott Biztonság Kerék online változatát, a Biztonság Kerék – Forgasd ki a jövőt! társasjátékot, amely a https://biztonsagkerek.hu menüpont alatt érhető el.