Biztonság hete

 


Biztonság Hete

Biztonság Hete 2018 – helyszínek

Szeptember 17.

 • BUDAPEST Sajtótájékoztató Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 • BÉKÉS Békéscsaba, Szent I. tér 7, felnőttek részére 09.30-tól
 • BÉKÉS Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3. gyermeke részére 09.00-tól
 • HEVES Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok- Érsekkert 10.00-14.00 óra

Szeptember 18.

 • BARANYA Délután 12 órától 15 óráig a Pécsi Tudományegyetem 1. sz. Gyakorló Általános Iskolájában (Pécs, Alkotmány u. 38.)
 • SOMOGY A Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium lesz a helyszín – Egyházi iskola, 7400 Kaposvár, Somssich Pál u. 15.
 • FEJÉR 9.00-14.00 óra között Székesfehérvár, Interspar Áruház Budai úti parkolója

Szeptember 19.

 • GYŐR-MOSON-SOPRON Győr, Hunyadi u. 14. – Leier City Center reggel 9-től 13 óráig
 • NÓGRÁD Szécsény, XI. Ince Pápa tér 08.30-17.45 között
 • HAJDÚ-BIHAR Debrecen, Salétrom utca DKV Zrt. telephelye 09.00-12.00 között
 • PEST Budaörs Hársfa u. 6. kb. 400 fő ált. iskolás 09.00 órától
 • BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN Sátoraljaújhely Kossuth tér (sétáló utca) 08.45-től
 • BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN Sárospataki vár

Szeptember 20.

 • BÁCS-KISKUN Kecskemét Vadaspark (Műkert sétány 1.)
 • ZALA Zalaegerszeg Kis utca kerül lezárásra 09.00-12.00 között
 • SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG Nyíregyháza, Szt. Imre tér Korzó bevásárlóközpont

Szeptember 21.

 • CSONGRÁD Szeged, Dugonics tér 10.00 órától
 • VAS Szombathely, Gayer Park 09.00-12.00 között
 • KOMÁROM-ESZTERGOM Tatabánya, Vértes Center területén 12.00-17.00 között . Tatabánya Győri út 5-7.
 • PEST Göd Piarista Iskola sportpályáján (Göd, Jávorka Sándor u. 18, 2131) 9.30 – 10.30.
 • TOLNA PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda 7100 Szekszárd, Mátyás K. u. 5.
 • VESZPRÉM Ajka, Agóra tér 10.00 órától Várpalota Stadion 10.00 órától.

Szeptember 22.

 • BUDAPEST Bikás park– 14.00-20.00 óra között családi nap
 • JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK Szolnok, Tiszai Hajósok tere (Tiszavirág gyaloghídnál) 10-14 óra.
 • HAJDÚ-BIHAR Debrecen, II. János Pál pápa tér 10.00-18.00 között

Biztonság Hete 2018 – Oktatási segédletek

A 2018-as Biztonság Hete országos rendezvénysorozaton a MABISZ oktatási szakértői a különböző helyszíneken egységes tematika alapján, játékos formában szeretnék közelebb hozni az iskolás korosztályokhoz a biztonság témáját. Ezt a célt szolgálja az alábbi képregény is, amely a 9-14 éves korosztálynak magyaráz el biztosítási alapfogalmakat, illetve az az oktatási segédanyag, amely az e felett lévő korosztályt célozza meg.

Biztonság Hete 2018 – Online játékkal

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) idén második alkalommal is megrendezi a Biztonság Hetét 2018. szeptember 17-22 között. A témahét keretein belül elindult egy középiskolásoknak szóló edukációs online játék is, amiben a diákok egy fiatalokból álló társaság külföldi vakációját kísérik nyomon és egy játékos történeten keresztül válaszolnak a biztonsággal és balesetmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre. Abban az iskolában, ahonnan a legtöbb kitöltés érkezik, rendkívüli biztonsági napot tartanak a Biztonság Hete szervezői. Ezen felül a kitöltők között ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

Biztonság Hete 2018 – Kerekasztal-beszélgetés a felelős szórakozásról

A Biztonság Hete,- immár országos rendezvénysorozat – keretein belül került sor a „Szórakozz felelősen” témájú kerekasztal-beszélgetésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A beszélgetés során számos partner figyelmeztette a fiatalságot az őket érintő veszélyekre, melyeket saját, személyes történeteiken keresztül mutattak be. A meghívott partnerek között volt Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Besenyei Péter műrepülő világbajnok, repülőoktató, Dr. Farkas Ramón, a MABISZ életbiztosítási ágazat vezetője, Benis Dániel a Sziget Fesztivál műszaki és biztonsági vezetője, valamint Takács Ákos, a Redbull Marketing Managere.

Bővebben

Biztonság Hete – Hagyományteremtő programhét

A MABISZ valamint a fővárosi és országos rendőri szervek kezdeményezésére 2017-ben először rendezték meg szeptember 18-22 között Budapest öt kerületében valamint hat Pest megyei városban a Biztonság Hetét, kapcsolódva a szeptember 20-i biztosítási világnaphoz, valamint a 21-i nemzetközi EDWARD Day-hez (European Day Without A Road Death – Európai Nap Közúti Áldozat Nélkül).

Bővebben

Biztonság Hete YouTube csatorna

2017 szeptemberében, az eredeti szándék szerint hagyományteremtő, a jövőben országos kezdeményezéssé váló rendezvénysorozat keretében Budapest több kerületében (II., VIII., IX., XVIII., XXII.) és Pest megye hat városában (Cegléd, Göd, Monor, Nagykőrös, Szentendre, Vác) találkozhatnak a helyi általános iskolák gyerekei és tanáraik a mindennapok biztonságát szolgáló-segítő és a közlekedési, otthoni baleseteknél érintett szakmai szervezetek képviselőivel. A rendőrség és katasztrófavédelem, illetve a vöröskeresztes szakdolgozók látványos bemutatói mellett biztosítási szakemberek hívják fel a gyerekek figyelmét a mindennapi kockázatokra, veszélyekre, azok helyes kezelésére, a balesetek megelőzésének fontosságára és módjára. A helyi eseményekről a MABISZ és az ORFK a Biztonság Hete YouTube csatornán is beszámol.

Együttműködő partnerek

A „Biztonság Hete” tematikus hét kiemelt célcsoportja az általános iskolák felső tagozata. A több ezer gyermek részvételével zajló hatalmas összefogásban az ORFK-OBB és a MABISZ mellett együttműködőként részt vesznek a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a rendőrség és a katasztrófavédelem kerületi/városi testületei, a Magyar Vöröskereszt, Közlekedéstudományi Intézet, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), Magyar Autóklub, Magyar Közút Nonprofit Zrt., Budapest Fővárosi és Megyei Balesetmegelőzési Bizottságok, Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály, Országos Polgárőr Szövetség, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, BKV Zrt., FKF Zrt., Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége, valamint önkéntesek sokasága – köztük számos biztosítási szakember is.

A szervezésben és lebonyolításban a Budapesti és megyei Rendőr-főkapitányságok, a Fővárosi és Megyei Balesetmegelőzési Bizottságok, az érintett települések városi kapitányságai, az érintett kerületi és pest megyei önkormányzatok, továbbá a polgárőrség helyi szervezeteinek tagjai is közreműködnek.

Kiemelt szerep jut a programban résztvevő iskoláknak és pedagógusoknak, akik lehetővé teszik, hogy a diákok részt vegyenek a biztonságukat szolgáló rendezvényeken.

A Biztonság Hete nyilvánvaló baleset-megelőzési céljai mellett az együttműködés hozzáadott értéke, hogy a résztvevőknek a Biztonság Hete kapcsán kialakult, illetve megerősödött gyümölcsöző együttműködése további programok megvalósítását is szolgálja.