Konferencia – 2023


Konferencia – 2023

Fotó: Fortepan/Főfotó

2023. november 29-én immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Biztosítók Szövetsége a szektor legnagyobb biztosítási konferenciáját a Corinthia Hotel Budapestben. A konferencia kiváló alkalmat jelent a biztosítók, a velük együttműködő vállalkozások, a szabályozói és felügyeleti döntéshozók képviselői számára a magas szintű szakmai eszmecserére. A rendezvény hozzájárulhat ahhoz, hogy az ágazat szereplői a piac fejlődési irányait, a nemzetközi megoldásokat is figyelembe véve tekintsék át a biztosítási szektor előtt álló kihívásokat és a kapcsolódó területek aktuális, gyakorlati kérdéseit.

XIII. Mabisz Nemzetközi Biztosítási Konferencia

/ XIII. International Insurance Conference of Mabisz

A konferencia témája:

Mi kell a szektor eredményes működéséhez? A profit kockázatai

2023. november 29.

Corinthia Hotel Budapest

1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.

Jelentkezéssel és programmal kapcsolatos kérdéseikben illetékes:

Lambert Gábor

Kommunikációs vezető

Magyar Biztosítók Szövetsége

Túri Lívia

Rendezvénymenedzser

livia.turi@mabisz.hu

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. A résztvevők adatait a rendezvény szervezői bizalmasan kezelik, harmadik félnek csak az adott jelentkező írásbeli hozzájárulása esetén adják ki.

A honlapon található jelentkezési lap kitöltése a részvétel alapfeltétele. Az itt megadott adatokat a rendezvény szervezői bizalmasan kezelik, harmadik félnek csak az adott jelentkező írásbeli hozzájárulása esetén adják ki.

Részvételi díj:

  • 96.000 ft + ÁFA
  • VIP vendégek számára a részvétel ingyenes, de kérjük regisztráljanak a meghívóban szereplő linken.

Balázs András

Vagyonbiztosítási Szekció – kerekasztal résztvevő

Mérnök-közgazdász. Több, mit 20 éve dolgozom a biztosítási szakmában, szakmai tapasztalataimat az Allianz Biztosítónál szereztem. Kezdetben vállalati kockázatvállalóként dolgoztam a hazai piacon, majd 2008-tól a ljubljanai fióktelep megalapítását követően, operatív és kockázatvállalási vezetője lettem a szlovén egységnek. Hazatérve Magyarországra a fióktelep vállalati kockázatvállalási feladatai mellett, 2015-től a vállalati termékfejlesztési és portfoliómenedzsment területet vezettem. 2017-ben csatlakoztam a Groupama Biztosítóhoz a vállalati és mezőgazdasági biztosítások vezetőjeként. Aktív tagja vagyok a MABISZ vagyoni és ipari bizottságának, és 2019-től a Magyar Atompool elnöke.

Balázs György

Balázs György a Flow Consulting tulajdonosa, vezetője közel 10 éve. Végzettsége szerint közgazdász. Szakterülete elsősorban a szervezet- és vezetésfejlesztés, változásmenedzsment, HR rendszerek fejlesztése. A tanácsadási tevékenységéhez kapcsolódóan gyakran tart kis- és nagycsoportos képzéseket, tréningeket, fejleszt vezetőket.

Karrierje során számos tanácsadó cégben töltött be vezető szerepet. Először a PPL Consulting munkatársa volt, majd a TMI magyarországi irodáját vezette 7 évig illetve a TMI nemzetközi hálózatának menedzsmentjében vett részt. 4 évig volt a Hewitt, majd Aon-Hewitt magyarországi vezetője.

Ballabás Gábor PhD

Ballabás Gábor, okl. geográfus, a földtudomány doktora, korábban az ELTE TTK oktatója, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elemzője, osztályvezetője, jelenleg szabadúszó egyetemi oktató, kutató, környezeti nevelő.

Bába-Szabó Magda

Bába-Szabó Magda több, mint 10 éve az egyik legnagyobb hazai biztosító, a Generali Biztosító Zrt., HR&Org területének vezetője, 5 éve az Extended Board tagja. Ezen szerepeiben támogatja az üzleti célok megvalósulását az egyre erősödő és folyamatosan változó üzleti és HR kihívásoknak megfelelően. HR karrierjét szisztematikusan építette fel, mélyen megismerve valamennyi HR szakterületet, több iparág és multinacionális nagyvállalat működését. Generalin belüli nemzetközi szerepvállalásával folyamatosan bővíti látókörét.

Berecz Andrea

Vállalati és KKV Biztosítások vezetője, KH Biztosító Zrt.

1990-ben szerzett diplomát a Külkereskedelmi Főiskolán. Biztosítási pályafutását az akkori Hungária Biztosító Nemzetközi Osztályán kezdte kockázatvállalóként. Részt vett a nemzetközi biztosítási programokkal foglalkozó team felállításában és munkájában, majd 2002-től a nemzetközi biztosításokkal is foglalkozó kockázatvállalási osztály vezetője. 2007-től az újonnan alakult MKB Általános Biztosító Zrt. vagyonbiztosítási igazgatója, ahol a kockázatvállalási terület mellett felelős a vállalati és lakossági termékfejlesztési feladatokért is. 2020-ban csatlakozott a K&H Biztosító csapatához a vállalati és KKV biztosítások vezetőjeként.

Bodor Péter

Bodor Péter – közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerezte. 1998. óta dolgozik a volt Aegon, most már Alfa Biztosítónál. Ő alakította ki a call centeres értékesítést a vállalatnál. 2005. óta vezeti értékesítési-vezérigazgató helyettesként a biztosító értékesítési hálózatát. Jelenleg több értékesítési csatorna is hozzá tartozik.

Csepeli Sándor

Értékesítés irányítás és támogatás vezető, NN biztosító

Mérnök, közgazdász, 28 éve dolgozik a biztosítási szakmában. 3 közép-kelet európai országban, 3 multinacionális vállalatban dolgozott helyi és régiós vezetőként, szerzett tapasztalatokat értékesítés, felvásárlás-összevonás, zöld mezős indítás, üzletág indítás, hálózat építés és hatékonyság javítás terén saját és független hálózatokkal.

Dobó Kristóf

Dobó Kristóf okleveles szerkezet-építő mérnök, az Országos Vízügyi Főigazgatóság Árvízvédelmi Főosztályának vezetője. A főosztály feladatai között nagy hangsúllyal szerepel az országos árvízvédelmi tervezés, kivitelezés és védekezés megszervezése. Az árvízvédelem mellett a folyó és tógazdálkodás, hajózás és a vízgépészeti koordináció is jelen van a mindennapi feladatellátásban. A „békeidei” tervezés-üzemeltetési feladatai mellett az országos jelentőségű vízkárelhárítási védekezésekben az Országos Műszaki Irányító Törzs törzsvezető-helyettese.

dr. Farkas Ildikó

Vagyonbiztosítási Szekció – kerekasztal résztvevő

2003-ban végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, jogász szakon. Célom az volt, hogy a kötelező gyakorlati időmet ismereteim minél szélesebb körű bővítésével töltsem, ezért olyan ügyvédi irodákban töltöttem ügyvédjelölti éveimet, ahol lehetőségem volt a civilisztikától kezdve, a közjogi területeken keresztül a büntetőjogig bezárólag belekóstolnom a legtöbb jogterületbe. Gyakorlati éveim alatt elvégeztem a társasági szakjogász és gazdasági mediátor képzést is. 2007-ben tettem le a jogi szakvizsgát, és ugyanebben ez évben kezdtem el dolgozni az Allianz Hungária Zrt. vállalati termékfejlesztési területén. Jogászként lehetőségem nyílt a kártérítési, szerződési és biztosítási jogon túl a legkülönfélébb jogi területekkel megismerkedni és a kreatív oldalamat kibontakoztatni. Biztosítási szakmai ismereteimet több nemzetközi és hazai képzés keretében tudtam gyarapítani. Fő területem általánosságban a felelősségbiztosítások, melyen belül a környezetvédelmi biztosítások kiemelten érdekelnek. Az évek alatt tevékenységem mind munkakörömet, mind az érintett területeket tekintve jelentősen kibővült, és a standard és egyedi szerződési feltételek elkészítésén túl a felelősségi körömbe tartozik a teljes termékfejlesztési folyamat menedzsmentje is. Jelenleg termékfejlesztési szakmai vezetőként tevékenykedem, az Allianz Hungária Biztosító cyber kapcsolattartójaként beleástam magam a cyber biztosítások világába, és mindemellett a Biztosító nem-élet területének fenntarthatósági koordinátora vagyok. A kezdetektől részt vehettem a MABISZ Felelősségbiztosítási Bizottság munkájában, 2022-ben a Bizottság elnöke lettem, és ebben a pozícióban aktív részese vagyok a biztosítási szektort érintő kodifikációs tevékenységnek. Fontos számomra a folyamatos tanulás, ezért nyitottan állok minden, a biztosítási szektort érintő, újdonság elé. Épp ezért várakozással tekintek napjaink szakmai kihívásaira, mint a fenntarthatósági témakörök, a technikai fejlődés és a mesterséges intelligencia alkalmazása a biztosítási szektorban, és remélem, hogy ennek is aktív részese lehetek.

dr. Bata Zoltán

Nevem: Bata Zoltán. 1965. március 9-én születtem Budapesten. 1983-ban érettségiztem az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumában kitűnő eredménnyel. Ezt követően felvételt nyertem az ELTE Állam és Jogtudományi Karára, ahol egyéves sorkatonai szolgálatom letöltése után 1984-ben kezdtem meg tanulmányaimat. Diplomámat 1989-ben szereztem meg summa cum laude minősítéssel.

Ezt követően a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgoztam fogalmazóként, majd 1990 július 1-én a Generali Budapest Biztosító Rt-hez kerültem jogi előadóként. 1991 februárjától novemberéig az Assicurazioni Generali Spa. szervezésében nemzetközi biztosítástechnikai tréningen vettem részt az olaszországi Mogliano Venetoban. Visszatérésem után tettem le jogi szakvizsgámat. 1991 második felétől először megbízott, majd decembertől kinevezett osztályvezetőként irányítottam a Generali Budapest Biztosító Rt. általános felelősség-, gépjármű- és jogvédelmi biztosítási ágazatát.

1996. során szereztem meg másoddiplomámat biztosítási szakjogász szakon.

1996. októberében munkaviszonyom közös megegyezéssel felbontásra került, majd ezt követően 1997. januárjától egyéni ügyvédként dolgozom. Gyakorlatomban túlnyomórészt – eddigi szakmai tapasztalatomnak és érdeklődési körömnek megfelelően – polgári jogi, ezen belül is biztosítási és kártérítési ügyek szerepelnek.

Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem, tudásom – főként a jogi és biztosítási szaknyelv területén – lehetővé teszi, hogy a nyelvet mindennapi munkám során használni tudjam. Német nyelvből gyenge társalgási szintű tudással rendelkezem.

Korábban a TIR Kölcsönös Biztosító Egyesület vezető jogtanácsosa voltam, jelenleg a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületénél Igazgatósági tag vagyok, illetve Magyar Kárszakértők Országos Egyesületénél alelnöki pozíciót töltök be.

dr. Fedák István

igazgatósági tag, vezérigazgató | CIG Pannónia Biztosító

dr. Fedák István 1998-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen gazdálkodási szakon, majd 2002-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogi diplomát szerzett. Pályafutását a Creditanstalt Rt.-nél kockázatkezelőként kezdte, majd a Magyar Factor Rt.-nél dolgozott. A jogi diploma megszerzését követően az MFB Magyar Fejlesztési Bankban dolgozik, majd 2010-2015 között az OT INDUSTRIES Csoport vállalatainál tölt be pénzügyi vezetői és ügyvezetői pozíciókat. 2016-tól a Keszthelyi Holding Zrt. pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, ezzel párhuzamosan 2017-től az Agenta-Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. 2019. óta a CIG Pannónia Biztosító igazgatósági tagja, 2020. októberétől pedig vezérigazgatója.

dr. Herpy Miklós

Dr. Herpy Miklós ügyvéd és egyben három gyermekes édesapa vagyok. 1974-ben születtem Budapesten, 1993-ban érettségiztem a Bolyai János elektrotechnikai szakközépiskolában. 2001-ben szereztem jogi diplomát a Pázmány Péter katolikus egyetemen. 2002-ben elkezdtem közlekedési ügyekkel foglalkozni, majd 2003-tól Dr. Zafiri Károly ügyvéd mellett helyezkedtem el, aki kifejezetten közlekedési baleseti ügyekre specializálódott. Rám is ez az elhivatottság várt! Így lettem és vagyok a mai napig is tagja a Zafiri és Társai Ügyvédi Irodának.

Az elmúlt 22 év alatt kiterjedt tapasztalatot szereztem országos szinten, mind büntetőjogi, szabálysértési és kártérítési ügyekben egyaránt. Volt már ügyem Magyarország szinte mindegyik bíróságán, valamint nagyon sok rendőrségén is. Mondhatom, ahány rendőrség, ügyészség, ahány bíróság, annyi féle jogértelmezés.

Az ügyvédkedés csodálatos logikai játék, folyamatosan bonyolult feladványokat kell megoldani. A szabályok értünk vannak, csak kell tudnunk a javunkra használni azokat.

dr. Juhos Andrea

LHH Magyarország ügyvezetője

Több mint 20 éve foglalkozik szervezet és vezetőfejlesztéssel Magyarországon és külföldön. Ügyfelei közé tartoznak állami intézmények, magyar nagyvállalatok és multinacionális cégek felsővezetői. Munkája mellett a HR Fest és a HBLF XMentor programja Tanácsadó Testületének tagja, és a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációját segítő Salva Vita Alapítvány nagykövete. Szenvedélyesen hisz a szervezeti sokszínűség fontosságában, 2022-ben elnyerte a HBLF Diversity Leadership díját.

Dr. Kerékgyártó Csaba

főtitkárság vezető, MABISZ

Jogász, biztosítási szakjogász. 1998 óta dolgozik a biztosítási szektorban. Ennek során a Generali biztosító jogtanácsosaként és kárrendezési területen tevékenykedett, a Zürich Biztosító jogtanácsosa, majd a Waberer biztosító vezető jogtanácsosa, 2010-től a MABISZ főtitkárságvezetője és nem-élet biztosítási ágazatvezetője, 2014 óta az AIDA elnökségének tagja. 2004 óta a biztosításhoz kötődő nemzetközi testületek tagja.

dr. Majzik Ferenc Levente

Jogi végzettségének megszerzését követően a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén dolgozott. Részt vett a magyar biztosítási jog uniós harmonizációjának kodifikálásában, majd a biztosítási és pénztári engedélyezési főosztályt vezette. A későbbiekben biztosítóknál látott el jogi és kárrendezési vezetői feladatokat, jelenleg az MVM Services Zrt. osztályvezetőjeként, az MVM Csoport biztosításaiért és dokumentumkezelési tevékenységéért felel.

dr. Túri Anikó

2011-ben a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Nemzetközi gazdálkodás szakán, majd 2015-ben az ELTE Állam és Jogtudományi Kar Jogász szakán szerzett diplomát.

2011-ben, az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége alatt a Külügyminisztérium és az Európai Tanács összekötő tisztjeként vett részt a miniszteri szintű találkozók lebonyolításában.

2011-2014 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetközi referenseként szakmai anyagokat készített az európai uniós és hazai fejlesztési politikákról, makro-regionális stratégiákról, határ menti együttműködési programokról.

2014-2015-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium Duna Régió Stratégia miniszteri biztosi titkárságát irányította osztályvezetőként, Magyarország Stratégiában való részvételével kapcsolatos képviseleti, szakmai koordinációs feladatokat látott el, európai uniós tárgyalások során képviselte a magyar érdekeket.

2015-től 2022-ig a Magyar Nemzeti Bank Monetáris politikáért és pénzügyi stabilitásért felelős alelnökének közvetlen jogi szakértőjeként teljes körű jogi támogatást nyújtott az alelnök és az általa felügyelt szervezeti egységek részére. Vezető jogászként bankszakjogi és társasági jogi feladatokat látott el. Emellett 2020-tól a DIPA Diósgyőri Papírgyár Zrt. Felügyelőbizottságának tagjaként is tevékenykedett.

2022-ben a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénzügyi és gazdasági jogi szabályozásért, valamint az állami vagyonért és postaügyért felelős államtitkáraként dolgozott.

2023-tól a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Felsőfokon beszél angolul és franciául. Házas, egy gyermek édesanyja.

dr. Tóth László

ügyvezető igazgató, GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett geofizikus és meteorológus diplomát, majd PhD. fokozatot a szeizmológia szakterületen. Pályafutásának jelentős részében akadémiai intézetekben tudományos kutatással foglakozott a szeizmológia különböző területein. Számos nemzetközi projektben (COST, SHARE, EPOS) és hazai kutatási projektben (OTKA) vett részt.

1986-1996 között a Külügyminisztérium megbízásából részt vett a Genfi Leszerelési Értekezlet Szeizmológus Szakértői Csoportjának (GSE) munkájában. Az Átfogó Atomcsend Egyezményt Ellenőrző Szervezet (CTBTO) létrejötte óta szakértőként dolgozik a Helyszíni Ellenőrzési Munkabizottságban.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) felkérésére több alkalommal vett részt atomerőművek földrengés-biztonsági felülvizsgálatában (Örményország, Szlovákia, Szlovénia); 1999 óta a NAÜ külső szakértője. A Paks II. Atomerőmű földtani kutatási projektjének szeizmológiai szakterületét koordinálta (2015-2016).

Jelentős szere volt az Eurocode 8 földrengés szabvány hazai bevezetésében (National Annex), illetve Magyarország földrengés veszélyességi térképének elkészítésében (www .georisk.hu/Maps/maps.html

Kezdeményezésére készült a Magyarországi Földrengési Információs Rendszer (www.foldrenges.hu), egy közhasznú, nyilvánosan elérhető, interaktív adatbázis, mely hasznos segítséget ad a legszélesebb felhasználói közönség számára földrengéssel, földrengés-veszélyeztetettséggel és földrengésbiztonsággal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

230 szakmai közlemény és számos előadás szerzője, illetve társszerzője (Részletesen lásd Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT): www.mtmt.hu)

Durcsán Viktória

Groupama Biztosító képzés-fejlesztési vezetője

Kommunikáció-történelem szakon végzett 2003-ban. Pályafutását üzletkötőként kezdte a Groupama Biztosító elődjénél (OTP Garancia Biztosító), ahol egy év megszakítással már 17 éve dolgozik. Tapasztalatot szerzett üzleti vezetőként és igazgatóként, majd az üzleti területen szerzett tapasztalatait felhasználva 2010-2013 között trénerként és vizsgáztatóként dolgozott, részt vett az e-Learning rendszer kialakításban és bevezetésben. 2013-óta vezeti a Groupama képzés-fejlesztési területét. A Mabisz oktatási szekciójának vezető helyettese.

Erdős Mihály

Erdős Mihály – jogi szakokleveles közgazdász, korábban 8 éven át a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél töltött be vezetői tisztségeket, legutóbb a prudenciális felügyeletet ellátó főigazgató-helyettesi pozíciót látta el. Ezzel párhuzamosan vezető tisztségeket látott el nemzetközi nyugdíjfelügyeleti szervezetekben. 2010 és 2011 között az Európai Utazási Biztosító elnök-vezérigazgatója, 2013-2021 MABISZ elnök-helyettese, 2021. óta MABISZ elnöke, 2011. óta a Generali Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Gömöri Beáta

HR Szekció – előadó

Beáta közgazdászként végzett, majd szakmai pályafutását a Philip Morris Magyarország Kft-ben kezdte, ahol több mint 13 éven át dolgozott, elsősorban a jövedelemgazdálkodási területen, majd ez kibővült a HR egyéb területeivel, mint bérelszámolás, adminisztráció, HR rendszerek bevezetése.

Ezt követően több nemzetközi vállalatnál, és más iparágakban is tapasztalatot szerzett, mint pl élelmiszeripar, ahol már a felelőségi körébe tartozott a fentieken túl a krízis menedzsment is. Ezt követte egy nehézipari autóipari beszállító cég, majd a festékipar, ahol immár nemzetközi pozícióban 7 közép-európai ország teljeskörű HR tevékenységét irányította. A HR területek mellett hozzá tartozott az üzemeltetés és gépkocsi flotta kezelése is.

Nagy tapasztalata van változás menedzsmentben, mely tudását egy gyár bezárását célzó projektben is bizonyíthatta.

A HR stratégia kialakítása, valamint megvalósítása minden pozíciójában központi feladata volt.

Immár 8 éve az NN Biztosító munkatársa, mint Jövedelemgazdálkodási és HR Operációs vezető. Jelenleg kiemelkedő feladatnak látja a HR digitalizációt, az ehhez kötődő új szemlélet kialakítását, elfogadtatását, a vállalati kultúra formálását.

Harascsák Alexandra

Harascsák Alexandra vagyok, a KÖZGÉ 12. évfolyamába járok, kéttannyelvű turisztika osztályba. Szabadidőmben szívesen töltöm az időt a barátaimmal, járok lövészet szakkörre, illetve rendszeresen lovagolok. Az állatok iránti szeretetem mutatja, hogy van két kutyám is, sokszor kirándulok velük.

Havas Gábor

Havas Gábor tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Wirtschaftsuniversität Wien-en folytatta, aktuárius szakirányon diplomázott. Szakmai pályafutását az ING-nél és a Signal Biztosítónál kezdte, 2007-ben váltott az Aegon közép- kelet-európai szervezetébe, ahol akvizíciós és zöldmezős projektekért volt felelős, régiós stratégiai értékesítési kezdeményezéseket felügyelt. Nevéhez fűződik továbbá az Aegon Magyarország Prémium üzletágának felépítése. 2020. júniusától 3 évig az Aegon Magyarország pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese, ill. ezzel párhuzamosan 2022. novemberétől az UNION Biztosítóban is a pénzügyekért felel igazgatósági tagként.

2023. június 15-től az UNION elnök-vezérigazgatója.

Hetei Gábor

Légiközlekedési szakértő, közel 15 éve dolgozik a légiközlekedési iparág különböző szervezeteinél. Pályafutását katonai repülőtéri irányítóként kezdte 2008-ban a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisán, majd ezt követően, 2012-től a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalánál látott el légiközlekedési hatósági feladatokat egyes léginavigációs szolgáltatók és repülőterek vonatkozásában, mind polgári, mind állami oldalon. A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Technológiai Igazgatóságához 2016-ban csatlakozott, mint technológiai szakreferens, jelenleg az Igazgatóság Üzleti tervező, fejlesztő és támogató osztályának vezetője. Katonai diplomája mellett, 2021-ben szerzett MBA diplomát a Maastricht School of Management – Budapesti Corvinus Egyetem duális képzésén.

Hidvégi Áron

vezérigazgató-helyettes, Századvég Konjunktúrakutató Zrt.

Hidvégi Áron közgazdász, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány kuratóriumi elnökhelyettese, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Kontextus podcast csatorna stábjának operatív vezetője. 2011-től része a Századvég csapatának, ezt megelőzően kommunikációs ügynökségeknél és multinacionális vállalatok kötelékében dolgozott. Diplomáit a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. 2004-óta foglalkozik marketinggel, kommunikációval, valamint különféle kutatásokkal gazdasági, szociológiai és politológiai téren egyaránt.

Holló Bence

Holló Bence 2020 decembere óta látja el az NN Biztosító elnök-vezérigazgatói posztját. A Corvinus Egyetem pénzügyi szakán diplomázott szakember 2008-tól a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezetője volt, ezt megelőzően kilenc évig a telekommunikációs szektorban töltött be vezetői pozíciókat, így szerteágazó tapasztalatokkal rendelkezik a piacon. Az NN vezérigazgatójaként fő prioritásként tekint a digitális fejlesztésekre (fintech-megoldások, digitális ügyfélszerzés, adatalapú vállalatszervezés), az ügyfélközpontúság további erősítésére. „Én értéknek tartom, ha valaki a karrierje során többféle ágazatban megfordul vezetőként. Azt gondolom, hogy ez szélesebb rálátást biztosíthat a számára mind az ügyféligények, mind a potenciális megoldások terén. Hiszek a biztosítás intézményének társadalmi hasznában és az öngondoskodás fontosságában, így biztosan tudom, hogy az NN kiváló csapatával is komoly eredményeket fogunk majd elérni” – tartja Holló Bence.

Illyés Boglárka

Illyés Boglárka vagyok, a KÖZGÉ 12. évfolyamába járok, kéttannyelvű turisztika osztályba. Szabadidőmet – azt az igen keveset – a barátaimmal töltöm. Szeretek olvasni, kártyázni, de szívesen nézek filmeket, sorozatokat.

Isépy Tamás

1996-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügyi- és külgazdasági szakirányain. Banki kontrollerként piaci kockázatkezelési területen szerzett tapasztalatot, majd egyetemi oktatóként a nemzetközi pénzügyi környezetet elemezte, oktatta és kutatta. A Századvég Konjunktúrakutató Zrt.-nél 2014 óta makrogazdasági elemzőként (elsősorban makropénzügyi területen), majd 2022-től a Makrogazdasági Üzletág vezetőjeként tevékenykedik.

Karászi Gyöngyi

Alfa Biztosító hálózati képzés vezetője

Tanárként végzett majd, később a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (ma Metropolitan egyetem) Szóvivői végzettséget szerzett. A biztosítási szakmában elsőként értékesítőként dolgozott a Nationale Nederlanden Biztosítónál. Tapasztalatait felhasználva az Allianz Biztosító tréneri csapatában termékszakmai, értékesítési és kommunikációs tréningeket tartott. 2000-től 2011-ig az Union Biztosítónál vezető trénerként, majd értékesítési igazgató helyettesként dolgozott. 2011-től irányítja az Alfa Biztosító (korábban Aegon) hálózati képzését termékszakmai, kommunikációs és vezetésfejlesztési területen. A vállalat képző intézményként Biztosításközvetítői, Pénzügyi szolgáltatásközvetítői és Tőkepiaci hatósági képzéseket és vizsgákat is szervez, ennek szabályszerű működésért is felel. A Mabisz oktatási szekciójának vezetője. A Mabisz delegáltjaként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keretein belül működő Gazdálkodás és Menedzsment Ágazati Készségtanácsa elnöke.

Kőfalvi Éva

„ A Coach” a Békéscsabai KÖZGÉ tanára. Ez az ötödik évem a tanári pályán, előtte a szállodaiparban dolgoztam hosszú éveken keresztül. Imádom a versenyeket, szerintem jól tudok agitálni, így szinte minden középiskolásoknak szóló versenyen ott vagyunk legalább egy csapattal.

Kopányiné Pécsi Judit
több, mint 15 éve az UNION Biztosító HR vezetője. A nagy üzleti átalakítások, változások kezelése végig kísérte a HR pályáján. Kezdetben a dinamikus üzleti fejlődés támogatása volt a feladata, később egy másik, majd egy harmadik biztosító közös HR modelljében rejlő szinergia kiépítése, végül a három társaság összeolvadásával létrejövő megújult vállalat HR területének vezetése. Volt lehetősége új üzletágak felépítésében részt venni, közelről látni több tulajdonosváltást, akvizíciót, de a legizgalmasabb feladata a hármas merger szervezeti designja és a HR folyamatok átalakítása volt. Lelkes támogatója a 1Life koncepciónak, amellyel elnyerték, a Vienna Insurance Groupnak a Diversity Award-ját. 2021-ben „Az Év HR Vezetője” verseny dobogós díjazottja.
Koren Balázs

Koren Balázs, 2005 óta tanít. Középiskolai, egyetemi oktatási tapasztalatokkal rendelkezik. Az okostelefonok terjedésével az okostelefonok és tabletek oktatási alkalmazásának úttörője és szakértője. A Yettel ProSuli digitális oktatási programjának szakmai vezetője, hazai és nemzetközi robotika versenyeken bíráskodik, illetve csapatokat készít fel.

Jelenleg a Mesterséges Intelligencia oktatási felhasználásának a feltérképezése, alkalmazása áll az érdeklődésének a középpontjában.

Kovács Éva

Alfa Biztosító HR igazgatója, MABISZ HR Szekció elnöke

Diplomáját a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, 1998-ban csatlakozott az akkor még Aegon, ma már Alfa Biztosítóhoz. 2006-tól vezeti a HR Igazgatóságot, mely az Alfa Cégcsoporthoz tartozó vállalatok HR feladatait, folyamatait látja el és támogatja. Az elmúlt 25 évben aktívan részt vett az Alfa cégcsoport szervezeti változásaiban, 2019-ben kialakította a HR terület új működési modelljét. Az utóbbi évek legnagyobb és legizgalmasabb feladata a tulajdonosváltás és az azt követő, HR-t is érintő brandváltás támogatása és sikeres lezárása volt.
Kovács Gyula

Kovács Gyula a Szegedi JATE-n végzett programtervező matematikus szakon. 1997 óta foglalkozik adatelemzési tanácsadással, az eltelt időszak alatt több mint 200 data sciecne projektben vett részt. Jelentős szakmai tapasztalatot szerzett ügyfélelvándorlás előrejelzése, szegmentáció, ügyfélérték-számítás, csalás detektálása terén. 2010 óta hálózat kutatással foglalkozik, ennek részeként két szegedi matematikussal megalapította a Sixtep Kft. szoftverfejlesztő céget, amely SIXTEP termékét számos pénzintézet és biztosító alkalmazta csalás detektálásra. 2015-2021 között banki szektorban volt data science igazgató, majd 2021-ben megalapította az AI tanácsadással foglalkozó FRISK IT Solutions Kft.-t, aminek jelenleg is az ügyvezető igazgatója.

Kovács Zsolt

Igazgatósági tag-AEGON Alapkezelő, AEGON Magyarországi Általános biztosító GFM-Miniszteri biztos

30 éve dolgozik a hazai pénzügyi szektor különböző szegmenseiben, szektoriális kitérökkel az energetika, távközlés és az agrárium irányába. A pénzügyi ágazat majd minden részében tevékenykedve multinacionális és állami felsővezető tapasztalatokat szerzett az alapkezelés, biztosítás, hitelintézetek és a kockázati tőke alapkezelés világában. Korábban szerepet válllalt a Bamosz és Mabisz vezetésében, jelenleg biztosítói és alapkezelő értékesitésért felel a VIG és a magyar állam tulajdonában lévő AEGON leányvállalatoknál. Nyár óta a GFM miniszteri biztosi tisztséget is betölti.
Lambert Gábor

Kommunikációs vezető, MABISZ

Közgazdász, újságíró. 2017 óta a MABISZ kommunikációs vezetője. Előtte öt évig a Figyelő hetilap főszerkesztője volt, a lapnál különböző posztokon tizennégy évet töltött. Korábban a Világgazdaságnál rovatszerkesztői, rovatvezetői feladatokat látott el, valamint a BBC Magyar Adásának budapesti irodavezetője volt. Újságírói pályafutását a Magyar Nemzet külpolitikai rovatánál kezdte, öt évig (1986-1991) volt moszkvai, két évig (1997-1999) washingtoni tudósító, a két időpont között pedig külpolitikai rovatvezető. Óraadó tanár volt a Budapest Kommunikációs Főiskolán (ma Metropolitan Egyetem), oktatott a Corvinus Egyetemen és a Matthias Corvinus szakkollégiumban. Gazdasági újságírás tankönyvet szerkesztett, a sajtó mellett esszékötetekben jelentek meg publikációi.

Martis István

Martis István 2008-ban csatlakozott a Profession.hu csapatához, 2012 óta pedig a cég elsőszámú vezetője. 2017 és 2021 között a Ringier Axel Springer Media AG igazgatóságának tagja és a cég közép-kelet-európai állásportál portfoliójának vezetője. A Profession.hu az évek során a magyar piac meghatározó digitális vállalata lett – jelenleg 200 kollégával működik, többször nyerte el a „Legjobb munkahely” díjat. István ezt megelőzően közel tíz évet töltött a HR tanácsadásban, dolgozott Magyarországon, Közép-Kelet Európában és az Egyesült Államokban – 2005-től a Korn/Ferry International csapatában. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a Johannes Kepler Egyetemen Ausztriában végezte.

Marton Klaudia

Humán Erőforrás Igazgató, Groupama Zrt.

Klaudia jogászként végzett, majd pályafutását a MOL Nyrt-ben kezdte, ahol közel 10 éven át dolgozott a HR több területén: vezetői, szervezetfejlesztési feladatok mellett csoportszintű koordinációt is ellátott. Majd utolsó pozíciójában 2 éven keresztül felügyelte az ingatlangazdálkodást és üzemeltetést, a készlet- és raktárgazdálkodást, a gépkocsi flottát, valamint a papír és elektronikus alapú dokumentumok kezelését magyarországi hatáskörrel. 2015-ben az építőiparban folytatta pályafutását HR vezetőként azzal a céllal, hogy a nagyvállalati működésben szerzett tudását kiegészítse KKV szektorban szerezhető tapasztalatokkal, és ezáltal teljes rálátást szerezzen a HR működésre. Most már több éve felsővezetőként a Groupama Biztosító eredményeségét szem előtt tartva azon dolgozik, hogy a munkavállalók „Jó kezekben” érezzék magukat a vállalatnál.

Márton Balázs

26 éve dolgozom a szakmában. Hungária biztosító volt az első munkahelyem, ahol gépjármű kárszakértőként kezdtem dolgozni, majd váltam vezető szakértővé, ezt követően műszaki vezetővé. Jelentős tapasztalatot szereztem a szakértők irányításában, megtanulhattam a modern balesetelemző programok használatát, részt vettem a digitális átállásban és az ehhez elengedhetetlen szakértői munkafolyamatok átalakításában. 16 éve csatlakoztam a DEKRA csapatához, 2014-től gépjármű műszaki vezetőként, majd négy éve cégvezetőként dolgozom. Felismerve a modern technológiákban rejlő lehetőségeket, közreműködésemmel a szakértőink elsőként készíthettek kárkalkulációt a helyszínen táblagéppel és dokumentálhatták a károkat okostelefonnal. Vezetőként a szervezettségben és a hozzáértésben, mérnökként a digitális technológiák hatékony használatában látom a versenyelőnyt.

Molnos Dániel

Főtitkár / Secretary general, Association of Hungarian Insurance Companies (MABISZ)

Tanulmányait a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Jogtudományi Karán folytatta, ahol 1977-ben summa cum laude végzett. 1979-ben bírói szakvizsgát tett, majd 2 évvel később az ügyvédi szakvizsgát is megszerezte. Biztosítási pályafutását az AVUS Linz nemzetközi kárrendező irodánál kezdte 1988-ban. 1990-ben csatlakozott a Generali bécsi csapatához, ahol szintén a nemzetközi kárrendezés lett a szakterülete. 1996-ban került a budapesti igazgatóságra és a Nemzetközi Gépjármű Kárrendezés ügyvezető igazgatójaként kezdte el a terület irányítását. 2010-ben vállalta el a MABISZ főtitkári pozícióját és ettől az évtől választották a Európai Biztosítók Nemzetközi Szövetségének Végrehajtó bizottsági tagjává.

Nagy Koppány

Nagy Koppány 2013 novembere óta vezeti a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás- és pénztárfelügyeleti igazgatóságát. Irányítása alatt az MNB hathatós támogatásával sikeresen bevezetésre került a Szolvencia 2 keretrendszer, valamint megerősítésre került a fogyasztóvédelmi szemlélet, melynek kiemelt kezdeményezései közé tartoznak az etikus életbiztosítási szabályok, a nyugdíjbiztosítási ajánlás, valamint a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás.

A Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási szakán számvitel és aktuárius szakirányon végzett. Pályafutása során biztosítói, pénztári, és banki területen szerzett tapasztalatot a ranglétra szinte minden fokát bejárva. Dolgozott az AEGON Magyarországnál, az AXA Csoport Magyarországnál és vezetőként részt vett két pénzügyi startup felépítésében. Tagja az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) legfőbb döntéshozó szervének (Board of Supervisors), a Biztosítás és Kockázat, valamint a Hitelintézeti Szemle szakmai folyóiratok szerkesztőbizottságának.

Nagy Adrienn

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként majd a Pécsi Egyetemen szerzett munkajogi diplomát. Pályafutását az egyetemi évek alatt az IT szektorban kezdte, tanulmányai befejezése után pedig a pénzügyi és biztosítási szektorban helyezkedett el. Több, mint 10 évet töltött a Winterthur valamint Credit Suisse Life & Pensions (később AXA) Magyarországnál mint HR üzleti partner, illetve HR vezető. 2012-ben csatlakozott a K&H Biztosítóhoz. Jelenleg mint Emberi erőforrás gazdálkodás és szervezettámogatási vezető felelős a vállalat emberierőforrás stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért.

Nyvelt Anna

Értékesítést támogató szekció – előadó

Nyvelt Anna 2020-ban a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán, majd 2022-ban a Maastricht University Human Decision Science szakán szerzett diplomát. 2020-ban alapította társával a BeHive Consultingot, közép-kelet európai régió első olyan tanácsadócégét, amely viselkedéstudomány alkalmazásával foglalkozik, üzleti és szervezeti kihívások megoldására és olyan ügyfelekkel rendelkeznek, mint a WHO vagy a németországi Volksbank.

Ruszkó Panna

Ruszkó Panna vagyok, a KÖZGÉ 12. évfolyamába járok, kéttannyelvű turisztika osztályba. Szabadidőmben sokat vagyok a szabadban, a barátaim társaságában, szívesen nézek filmeket. Nagyon szeretek versenyezni. Később a tanulmányaim elvégzése után a SZTE-n vagy a BGE-n szeretnék továbbtanulni. Konkrét célom ugyan karrier szempontjából még nincs, de szeretném megtalálni azt a hivatást, amiben sikeres és lelkes lehetek nap mint nap.

Schaub Erika

igazgatósági tag Generali Biztosító Zrt.

Az ELTE matematika szakán végzett 1994-ben, majd 1998-ban közgazdász végzettséget szerzett, ezt követően a Budapesti Corvinus Egyetem posztgraduális képzésén aktuáriusnak tanult. Biztosítói pályafutását 1997-ben az ÁB-Aegon Biztosítónál kezdte. 1998 óta, azaz 25 éve a Generali Biztosítónál dolgozik, életbiztosítási termékfejlesztőként kezdett, majd 2006- tól az egészség- és baleset-biztosítási termékfejlesztési területért, később a teljes személybiztosítási üzletágért felelt. 2015 és 2017 között a Generali Egészségpénztár és a Generali Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke volt, majd 2017-től a Generali Alapkezelő igazgatósági tagjává választották. Jelenleg a Generali személybiztosítási, ügyfélkapcsolati és állománykezelési területekért felelős igazgatósági tagja, a Generali Alapkezelő és a Generali Ingatlan felügyelőbizottsági tagja, az Európai Utazási Biztosító felügyelőbizottságának elnöke. 2016 óta nemzetközi szinten képviseli a magyar Generali Biztosítót élet, baleset és egészségbiztosítási területen, és részt vesz a csoport szakmai munkájában. A MABISZ Életbiztosítási tagozatvezető helyettese.

Simon András

Immár tizenöt éve felel az energia-és automatizálási rendszerek tervezésének, gyártásának, üzembehelyezésének műszaki támogatásáért, mint a Siemens Zrt. ipari energiahatékonysági és fenntarthatósági szakértője.

Az elmúlt hat évben fókuszterülete az energiamenedzsment és az ipari fenntarthatóság. Munkájában nagy hangsúlyt fektet a máshol már működő, mindennapokban használt példák bemutatására, amivel el lehet indulni az adott feladat megoldásában.

Szabó József

befektetési igazgató

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 1996-ban pénzügy szakirányon. Pályakezdőként a Hungária Biztosító után az Államadósság Kezelő Központban dolgozott, majd 1998-tól a Magyar Nemzeti Bankban előbb monetáris politikai, később tartalékkezelési területen. 2006-ban EFFAS diplomát, 2011-ben CFA minősítést szerzett, és az Aberdeen Asset Management budapesti irodájába igazolt. 2012-től hat éven át az Aberdeen Standard Investments londoni irodájában a nemzetközi állampapír és devizabefektetési egység vezetője volt. 2019-ben csatlakozott az OTP Alapkezelőhöz befektetési igazgatóként, szakterülete a kötvény- és devizapiacok.

Szeniczey Gergő

Tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgató

Közgazdász diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, jogi szakoklevelet az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében szerzett.

2013 októbere óta – 15 éves ellenőrzési tapasztalat birtokában – a Magyar Nemzeti Bank Piacellenőrzési és felügyeleti főosztályának vezetőjeként, később a Tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatóság vezetőjeként, 2016 májusától a tőkepiacok felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatóként, 2019 októberétől ügyvezető igazgatóként irányítja a Tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatóságot.

Számos hazai és nemzetközi szervezet munkájában vállal szerepet, tagja a nemzeti pénzügyi felügyeleti hatóságok részvételével működő Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) felügyeleti tanácsának, illetve az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (IOSCO) Presidents Committee-jének, emellett több szakmai bizottság és munkacsoport munkájában is részt vesz.

A Befektető-védelmi Alap (BEVA) igazgatóságának elnöke.

Székely Sándor

insurtech szakértő

1998-ban szerzett mérnök-informatikus diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen és ugyanebben az évben megszerezte közgazdász diplomáját a Corvinuson. 2001 óta foglalkozik biztosítási informatikával. A magyarországi piacvezető biztosítók automatizált szerződéskötési folyamatainak kitalálásában és kialakításában úttörő szerepe volt. A biztonságos elektronikus ügyfélkommunikációra történő átállást a biztosítói szektorban nagy mértékben lendítette előre. Alapító társtulajdonosa a kifejezetten biztosítói szoftver megoldásokra szakosodott DBX Kft-nek. 40 fős biztosítói informatikában szakértő csapata a legnagyobb biztosítói IT tudáscentrum Magyarországon. Biztosítói core rendszer (Moby) és többcsatornás ügyfélkommunikációs szoftver (Hammy) termékeikkel támogatják a biztosítók digitalizációját.

Tallárom Tamás

Tallárom Tamás – közlekedésmérnök, közlekedési műszaki szakmérnök, kárrendezési specialista, kárrendezési menedzser. Tamás – a kezdetektől folyamatosan építve karrierjét – 17 éve dolgozik a kárrendezési területen. Kezdetben a Generali cégcsoportnál helyezkedett el, különböző kárszakmai pozíciókban: kárszakértő, vezető kárszakértő, kárrendezési vezető. Jelenleg már a 10. éve a KöBE Biztosítónál dolgozik, mint kárrendezési igazgató. Tamás karrierje során mindig is fókuszba helyezte a tanulást és a menedzser készségek elsajátítását. Főbb szakterületei a csalásmenedzsment, IT és folyamat fejlesztés, folyamatok újratervezése, innovációk implementálása, költséghatékony működési modellek kidolgozása. Számos alkalommal felkért előadó különböző konferenciákon, illetve rendszeresen a Corvinus Egyetemen.

Trombitás Júlia

Júlia a Budapesti Corvinus egyetemen Vezetés és szervezés szakán szerzett diplomát. Ezt követően 2007-ben ismerkedett meg a biztosítási szektorral, amikor HR Generalistaként csatlakozott a MetLife biztosítóhoz. Itt lehetősége volt mélyebb ismeretet szerezni a toborzás, munkajog, karrier menedzsment, teljesítményértékelés és szervezetfejlesztésben egyaránt. Szakmai tudását bővítve 4 éven át dolgozott tanácsadói oldalon, majd visszatért a vállalati oldalra. Az elmúlt 16 évben a HR szakma közel minden területével volt lehetősége foglalkozni. 2020-ban csatlakozott a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. HR csapatához, melynek immár vezetője is egyben. Szereti a HR szakma sokszínűségét, igyekszik figyelemmel kísérni a gyorsan változó piaci környezetet és a HR szakmai új irányzatait, továbbá ezek előnyeit implementálni munkájába, ezzel segítve a biztosító fejlődését.

Uzsák Éva Virág

Virág a magyar HR közösség egyik legismertebb alakja és alakítója, közel 20 éves tanácsadói tapasztalattal. Korábban a Kincentric (korábban Aon/Hewitt) hazai ügyvezetője és regionális igazgatója. A meghatározó magyarországi vállalatok többségével dolgozott számos HR szakmai projekten: a HR stratégia alkotástól a vezetőképzésen és fejlesztésen át, a komplex munkavállalói élménytervezés, elkötelezettség fejlesztés és employer branding kérdésekig. Pályafutását a Deloitte HR tanácsadói csapatában folytatta, ahol a hibrid munkavégzési stratégiák fejlesztését, Future of Work és stratégiai HR digitalizációs témákat vezette. Szakmai projektjei mellett a HR Fest és a Business Fest csapatának is oszlopos tagja, ahol tartalmi tanácsadóként tevékenykedik, valamint hozzá tartoznak az exkluzív vezetői programok is. Számos vezetőt támogat magyar és angol nyelven executive coachként.

Vámos Levente

Értékesítést támogató szekció – vita résztvevő

Vámos Levente – közgazdász, diplomáját 1998-ban a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerezte, majd 2008-ban angol nyelvű MBA végzettséggel gazdagodott. Pályafutását aktuáriusként kezdte az Allianznál, ahol egy év megszakítással már 25 éve dolgozik. Tapasztalatot szerzett értékesítési elemzőként, vezette az értékesítés támogatási területet, az üzletkötői csatornát, majd a bankfiók hálózatot. Hét évig volt a vállalat pénzügyi kontrolling igazgatója, majd kárrendezési igazgatóként volt lehetősége kamatoztatni tudását. 2020 óta az Értékesítési és Hálózatirányítási divízió vezetője, az igazgatóság tagja.

Vida Gábor

A Budapesti Műszaki Egyetem Járműgépész szakán szerzett mérnöki (MSc), majd a Közlekedési műszaki szakértői szakmérnöki szakon szakmérnöki diplomát. 1998-tól igazságügyi gépjármű műszaki szakértő. Szakterületei közé tartozik a járműmozgás-szimuláció, a közlekedési balesetek elemző vizsgálata; a gépjármű baleseti sérülések vizsgálata; a gépjárművek forgalmi értékének, javítás utáni értékcsökkenésének, maradvány- (roncs-) értékének meghatározása. 2017-től a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara – Ipari és Közlekedési Tagozat elnöke.

MI KELL A SZEKTOR EREDMÉNYES MŰKÖDÉSÉHEZ? A PROFIT KOCKÁZATAI

MABISZ-KONFERENCIA A CORINTHIA HOTELBEN 2023. NOVEMBER 29-ÉN

Első rész


08:00-08:45

Regisztráció

08:45-09:00

Köszöntő

Előadó: dr. Molnos Dániel, főtitkár, Magyar Biztosítók Szövetsége
09:00-09:30

A kormányzat a biztosítások jövőjéről

Előadó: dr. Túri Anikó , Gazdaságfejlesztési minisztérium, közigazgatási államtitkár
09:30-10:00

Változó környezet, korrekciós folyamatok

Előadó: Szeniczey Gergő , MNB ügyvezető igazgató
10:00-10:20

Nyugdíjfelmérés: A Nyugdíj-előtakarékosság ösztönzésének lehetőségei

Előadó: Isépy Tamás , Makrogazdasági Üzletág vezetője, Századvég
10:20-10:50

Kávészünet

Második rész


10:50-11:10

MABISZ díjak átadása

11:10-11:30

A Nagy Felfordulás: a közelmúlt (és -jövő?) egy kötvénybefektető szemszögéből

Előadó: Szabó József , OTP alapkezelő, befektetési igazgató
11:30-11:45

Befektetés, biztosítás és profit az ügyfelek szemében

Előadó: Hidvégi Áron, Századvég, vezérigazgató-helyettes
11:45-12:40

Vezetői kerekasztal-beszélgetés

Moderátor: Lambert Gábor, MABISZ

Résztvevők:

Fedák István, CEO, CIG Pannónia
Havas Gábor, CEO, UNION
Holló Bence, CEO NN
Kovács Zsolt, Miniszteri biztos
Nagy Koppány , Igazgató, MNB
12:40-13:10

Merre tart a szakma?

Előadó: Erdős Mihály, MABISZ elnök
13:10-14:00

Ebéd

Harmadik rész

Vagyon Szekció
Moderátor: dr. Kerékgyártó Csaba, MABISZ nem-életbiztosítási ágazatvezető, főtitkárságvezető
14:00-14:20

Mit jelent a fenntarthatóság a hazai iparvállalatok számára?

Előadó: Simon András , ipari energiahatékonysági és fenntarthatósági szakértő, Siemens Zrt.
14:20-14:40

Energiatárolás aktuális biztosítási és kockázati kérdései

Előadó: dr. Majzik Ferenc Levente , osztályvezető, MVM Services Zrt.
14:40-15:00

Földrengések emberi tevékenység következtében?

Előadó: dr. Tóth László, szeizmológus, ügyvezető igazgató, Georisk Földrengés Mérnöki Iroda
15:00-16:00

Kerekasztalbeszélgetés

Moderátor: Berecz Andrea, vállalati és KKV biztosítások vezetője, K&H Biztosító Zrt., MABISZ Ipari-Technikai Biztosítási Bizottság elnöke

Résztvevők:

Balázs András,vállalati vagyon-, felelősség és mezőgazdasági biztosítási vezető, Groupama Biztosító Zrt.
Ballabás Gábor PhD, geográfus, ELTE
Dobó Kristóf, főosztályvezető, Országos Vízügyi Főigazgatóság
dr. Farkas Ildikó, senior termékmenedzser, Allianz Biztosító Zrt, MABISZ Felelősségbiztosítási Bizottság elnöke
Hetei Gábor, osztályvezető, HungaroControl Zrt.
Gépjármű Szekció
Moderátor: Tallárom Tamás, Gépjármű-biztosítási tagozat kárrendezési bizottságának elnöke
14:00-14:20

Mesterséges intelligencia alapú megoldások a biztosítási gyakorlatban

Előadó: Székely Sándor , ügyvezető DBX Kft.
14:20-14:40

Biztosítói szövegek elemzése a ChatGPT árnyékában, avagy hogyan alakította át az adatelemzést a generatív technológia

Előadó: Kovács Gyula , Adat kommunikáció szakértő, coach
14:40-15:00

Fedélzeti kamera felvételekkel történő bizonyítás (polgári peren kívül)

Előadó: dr. Herpy Miklós , ügyvéd
15:00-15:20

Gyorsteszt (PHEV, BEV), Mobil vizsgaállomás

Előadó: Márton Balázs , cégvezető, DEKRA-Expert Kft.
15:20-15:40

Nyomrögzítés, adatelemzés, kárrendezés

Előadó: Vida Gábor , oktató BME, igazságügyi szakértő
15:40-16:00

Személyiség és adatvédelem vs. bizonyítás. Felhasználhatóak-e a fedélzeti, illetve térfigyelő kamerák felvételei bizonyítékként a kárrendezési eljárásban, illetve a polgári perben?

Előadó: dr. Bata Zoltán , ügyvéd
Értékesítéstámogatási Szekció – Életbiztosítási fókusszal

Moderátor: Karászi Gyöngyi, Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., hálózati képzés vezetője, a MABISZ Oktatási Szekció elnöke
14:00-14:20

Már semmi sem a régi. Kihívások egy megváltozott munkaerőpiacon. Vajon mit akarnak a fiatalok?

Előadó: Uzsák Éva Virág, stratégiai HR tanácsadó, executive coach
14:20-14:40

Viselkedéstudomány alkalmazása a nyugdíj típusú biztosítások terén

Előadó: Nyvelt Anna, BeHive Consulting Kft., viselkedéstudományi szakértő
14:40-15:00

Határtalan tudás(megosztás) – oktatás és tanulás az online térben

Előadó: Koren Balázs, tanár, EdTech szakértő / BIT, ELTE TTK, TechEd Hungary
15:00-15:10

Biztosítsd be magad! MABISZ középiskola esetmegoldó verseny I. helyezett csapatának prezentációja

Előadó: Smarties csapat (KÖZGÉ – Békéscsaba)
15:10-16:00

Vita – interaktív program a közönség bevonásával

Moderátor: Durcsán Viktória, képzés-fejlesztési vezető, Groupama Biztosító Zrt., MABISZ Oktatási Szekció elnökhelyettese

Résztvevők:

Bodor Péter ,értékesítési vezérigazgató helyettes, Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., MABISZ Üzleti Tagozat elnöke
Csepeli Sándor ,az értékesítés irányítás és támogatás vezető, NN Biztosító Zrt., a MABISZ Üzleti Tagozatának alelnöke
Vámos Levente, értékesítési és hálózatirányítás divízióvezetője, igazgatósági tag, Allianz Biztosító Zrt.
Schaub Erika, személybiztosításért felelős igazgatósági tag, Generali Biztosító Zrt., a MABISZ Életbiztosítási Tagozat alelnöke
HR Szekció
Moderátor: Kovács Éva, Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., HR igazgató, a MABISZ HR Szekció elnöke
14:00-14:20

New ways of working

Előadó: Balázs György, Flow Consulting Kft., partner
14:20-14:40

Bértranszparencia az állásportálokon

Előadó: Martis István, Profession.hu; CEO
14:40-15:00

Bevezetésre kerül-e a 4 napos munkahét?

Előadó: Gömöri Beáta, NN Biztosító Zrt. Jövedelemgazdálkodási és HR Operációs Osztály vezetője
15:00-15:20

Életkor miatt diszkrimináció (AGEISM) és az azt körülvevő előítéletek

Előadó: dr. Juhos Andrea, Lee Hecht Harrison, ügyvezető partner
15:20-16:10

Oxfordi vita – interaktív program a közönség bevonásával

Moderátor: Kopányiné Pécsi Judit , Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., HR igazgató

Résztvevők:

Bába-Szabó Magda, Generali Biztosító Zrt. Chief HR officer, MABISZ HR Szekció elnökhelyettese
Marton Klaudia, Groupama Biztosító Zrt., igazgató
Nagy Adrienn, K&H Biztosító Zrt., Emberi erőforrás gazdálkodási és szervezettámogatási vezető
Trombitás Júlia, Signal Iduna Biztosító Zrt., Humán erőforrás osztályvezető
16:10-17:00

Búcsúkoccintás